Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Papeška palača v Avignonu
obzidje Aiguesmortes
Vodnjak Aix en Provence
Antični ostanki v Arlesu
Avignon z rečne strani
Mandljeva sladica calissons
Daudetov mlin
Mestece Les Baux de Provence
Papeška palača v Avignonu
obzidje Aiguesmortes
Vodnjak Aix en Provence
Antični ostanki v Arlesu
Avignon z rečne strani
Mandljeva sladica calissons
Daudetov mlin
Mestece Les Baux de Provence

Po dolini reke Rhone - po poti cesarjev in slikarjev

Potovanje Po dolini reke Rhone, po poti cesarjev in slikarjev. Nekaj lepih krajev, ki jih redkeje obiskujemo, ter biseri Azurne obale in Provanse

Potovanje Po dolini reke Rhone - po poti cesarjev in slikarjev

ODHOD: 16. september 2019                                                                                                                                                                         ČAS POTOVANJA: sedem  dni                                                                                                                                      
NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV:  35                                                
ČAS ZA PRIJAVO: 31. julij 2019    

                                                                                                                                         

1. dan: LJUBLJANA–PESCHIERRA–CHAMBERY

Ob 5. uri se bomo zbrali  pred Halo Tivoli v Ljubljani. Vožnja mimo Sežane, Benetk, Verone  do jezera Lago di Garda, kjer se bomo za kratek ogled ustavili v  srednjeveškem mestecu  Peschiera. Nadaljevanje vožnje mimo Torina proti Frejusu, kjer bomo prestopili mejo v Francijo. Chambery je glavno mesto dežele francoska Savoja. Ogled starega mestnega jedra iz 13. stoletja z gradom savojskih knezov, katedralo in Vodnjakom slonov  - La fontaine des elephants. Večerja  in nočitev.                                                           
                     

2. dan: AIX LES BAINS­­–LYON–PUY EN VELAY

Po zajtrku bomo prinesli prtljago v avtobus in nadaljevali s potovanjem do  ledeniškega jezera - Le Bourget, kjer  se na vzhodnem  bregu razprostira topliško mesto Aix les Bains, znano že iz časa rimskega Cesarja Graciana. Sisi, Napoleon III, Edith Piaf in še veliko drugih je uživalo v termalnih kopelih tega kraja. Tu je muzej Faure z deli Rodina in impresionisti (ogled muzeja po želji). Le dobro uro je oddaljeno mesto Lyon, kjer se bomo pridružili reki Rhone. Veliko je znamenitosti, a ogledali si bomo le nekatere: Opero, Trg Terreaux z mestno hišo, enega največjih evropskih trgov Bellcour... V Lyonu sta živela in ustvarjala tudi brata Lumiere, ki sta bila pionirja filmske industrije. Degustacija v vinski kleti Cote du Rhone. Prosti čas  za kosilo. Popoldne  se bomo podali v  mesto Puy en Velay, skozi katero teče preko 1000 km dolga reka Loara. Mesto slovi po svojih veličastnih spomenikih in bogati zgodovini: katedrala in romarsko središče, umetnostno zgodovinski muzej, skala Corneille, na kateri se dviga spomenik Devici Mariji - vse to je bilo dovolj za Unescovo zaščito. Nastanitev in prosto za drobne nakupe, večerja po želji. Ob 20.30. uri se bomo podali na nočni sprehod - ogled svetlobnega spektakla, ki ga mesto ponuja vse poletje. Nad osvetlitvijo najlepših zgradb bomo prav gotovo navdušeni! Nočitev.  
                     

3. dan: AUBENAS–MONTELIMAR–ORANGE–AVIGNON

Po zajtrku bomo zapustili področje predela Visoka Loara, se peljali dalje po zanimivem termalnem predelu ob reki Ardeche, po kateri ima ime tudi sosednja dežela. V mestu Aubenas z mogočnim gradom si bomo vzeli čas za kavo. Nadaljevali bomo pot skozi mesto Montelimar, naredili krožno vožnjo in morda poskusili znamenito mandljevo sladico. Nadaljevali bomo pot ob reki Rhoni. V mestu Orange, ki ima naziv mesto najlepšega  antičnega gledališča v tem delu Evrope (Unesco), bomo naredili kratek postanek, se sprehodili ob znamenitostih in po kratki vožnji prispeli v Avignon. Po prihodu v hotel se bomo odpočili in se nato podali na oglede po želji – Marijina cerkev, Papeška palača, Avinjonski most iz 12. stoletja. Ko je reka v velikem neurju v 17. stoletju odnesla nekaj obokov,  mosta niso več popravljali. Prosti čas za večerjo. Nočitev.

 

4. dan: TARASCON–LES BAUX–ARLES      

Po zajtrku bomo prtljago oddali v avtobus in po kratki vožnji obiskali legendarno mesto Tarascon. Obvezno bomo v naše aparate shranili posnetek zverine Tarasque, ki jo je po legendi sestavljalo več živali hkrati… Stopili bomo v katedralo, izvedeli kdo je bila Sveta Marta in se poučili o Tartarinu iz Taraskona pisatelja Alphonza Daudeta… Zopet se bomo zapeljali nekaj kilometrov od začrtane poti, saj ne smemo zamuditi letošnjega slikarskega spektakla. Skozi mesto St. Remy (Van Gogh, Nostradamus) nas bo pot peljala do mesta Les Baux z utrdbo in veličastno slikarsko digitalno projekcijo. V bližnji Dvorani svetlobe (2019 Van Gogh). Mestece pa je tudi povezano z monaško družino Grimaldi.  Prosto do odhoda. Pozno popoldan ogled mesta Arles, ki leži ob reki Rhone. V mestu, bogatem z znamenitostmi, bomo obiskali ostanke rimskega obdobja: gledališče, amfiteater in terme, ter  Cerkev St. Trophima, grajene med 12. in 15. stoletjem, mestno hišo… in se spomnili na življenje umetnika Van Gogha, ter njegovo bivališče Hotel Dieu. Večerja in nočitev.   

 

5. dan: CAMARGUES–DELTA REKE RHONE–AIGUES MORTES–SAINTES MARIES DE LA MER 

Prtljago bomo tokrat pustili v hotelu in se po zajtrku podali na počitniški potep po  predelu Garde v regiji Languedoc, ob kanalih reke Petite Rhone do Aigues mortes – mesto kralja Ludvika Svetega IX., od koder je začel dva križarska pohoda. Ogledali si bomo kraljev spomenik in cerkev, kjer je bilo ob bogatih letinah skladišče soli. Z nekaj kilometrov dolgega mestnega obzidja je lep pogled na soline. Naslednji postanek bo v  Nacionalnem parku Camargue in mestu Saintes Maries de la mer. To je mesto romarjev, svetovnih popotnikov in ciganov. Po želji in za doplačilo se bomo lahko popeljali z ladjo po reki Mala Rhona v rezervate, kjer nas bodo pozdravili beli camarški konji in črni biki in njihovi pastirji. Na poti pa bomo prav gotovo srečali tudi plamence (flaminge) … Ob toplem vremenu bo prijeten tudi skok v kristalno morje. Prosti čas za večerjo v eni izmed številnih restavracij. Povratek v hotel in nočitev.

 

6. dan: ARLES–AIX EN PROVENCE–CANNES

Po zajtrku bomo pospravili prtljago v avtobus. Reko Rhono  smo pospremili do njenega izliva v morje in našo pot bomo tako obrnili proti domu. Naslednje mesto bo Aix en Provence, mesto rimskih cesarjev, dobrega kralja Reneja, fontan in rojstno mesto  slikarja  Cezana. Pogledali si bomo katedralo Sveti odrešenik, Mestno hišo, znameniti drevored platan, ter nekaj lepih fontan. Prosti čas. Pa ne pozabimo na lokalno specialiteto iz marcipana callison. Umetnosti željni bodo lahko prosti čas namenili obisku Muzeja Granet. Nadaljevanje poti proti Cannesu, kjer se bomo sprehodili ob Kongresni dvorani in se povzpeli na hribček Le Souquet, od koder je prelep pogled na zaliv in Lerinske otoke. Vožnjo bomo nadaljevali mimo zaliva Golf Juan v Valauris in si poleg lončarskih izdelkov v Muzeju Magnelli ogledali tudi kapelo s slavno Picassojevo  stensko umetnino Vojna in mir. Še vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

 

7. dan: CANNES–NICA–LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu. Nadaljevanje poti v Nico. Sprehod po Angleški promenadi in Francoski cesti, pogledali bomo na Ribiški trg, ter se povzpeli z dvigalom na grajski grič, nato pa na Cvetličnem trgu imeli čas za individualne želje ali zgodnje kosilo. Popoldne bo povratek v domovino. Pot si bomo popestrili z dobrim filmom in glasbo …  
Z nekaj postanki bomo prispeli domov pozno zvečer.

 

Potovanje Po dolini reke Rhone - po poti cesarjev in slikarjev

 

CENA:

 • 599 EUR pri udeležbi 45 oseb,
 • 623 EUR pri najmanj 40 oseb in
 • 649 EUR pri najmanj 35 potnikih v avtobusu

 

V ceni je všteto:
•    prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
•    6 x nastanitev v hotelih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, nočitev in zajtrk
•    3 x večerja
•    Vsi zunanji ogledi po programu ter vstopnine v  Avignonu, v Les Baux, v Valauris
•    Degustacija vina v vinski kleti
•    vodenje, organizacija potovanja in DDV

 

Doplačila:  
•    enoposteljna soba 210,00EUR,
•    kosila in večerje, kjer ni organizirano
•    vožnja z ladjo v Saint Maries de la mer € 12,-
•    posamezna vstopnina v gradove ali muzeje od € 8,- do  € 14
Ovezno doplačilo prijavnine 12 EUR

 

Plačilni pogoji: Ob prijavi plačte akontacijo 210 EUR in izbrana doplačila.


Možno obročno plačilo po dogovoru.


Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.
Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.  Priporočamo zavarovanje z asistenco n (coris, Adriatic)                                                                                                                          
Lahko se odločite za zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 33 EUR.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji ter na spletni strani.

Kamnik, v januarju 2019

Dodatna ponudba!

  Potovanje Pariz z letalom, dvorci Loare
  Potovanje v Pariz z letalom vam ponuja romantiko Pariza, pravljičnost kraljevskih dvorcev ob reki Loari, spomin na Leonarda …
  Cena od:
  od 659,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?