Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Glavni trg glavnega mesta Evrope Obletnica izkrcanja v Normandiji
Gotska lepotica v Parizu Obletnica izkrcanja v Normandiji
Lepotec, ki je ušel zobu časa Obletnica izkrcanja v Normandiji
Vrhunski gradbeni podvigi iz kamene dobe
grozljivi pomniki iz Normandije
Glavni trg glavnega mesta Evrope Obletnica izkrcanja v Normandiji
Gotska lepotica v Parizu Obletnica izkrcanja v Normandiji
Lepotec, ki je ušel zobu časa Obletnica izkrcanja v Normandiji
Vrhunski gradbeni podvigi iz kamene dobe
grozljivi pomniki iz Normandije

Potovanje Obletnica izkrcanja v Normandiji

Potovanje Obletnica izkrcanja v Normandiji vas bo na slovite obale pripeljalo 75. let po začetku izkrcanja. Srečevali boste veterane in zgodovinske kraje.

Potovanje Obletnica izkrcanja v Normandiji

 

Normandija.

Normandija je zgodovinska pokrajina na robu Francije. Ponujeno potovanje vas pelje skozi zgodovinske kraje prve in druge svetovne vojne, spomni na Napoleona in sedajne evropske pomnike in birokrate v Bruslju, obišče pomnike Normanov, ki so od tu odpluli zavzet Anglijo, mesta izkrcnj in velika pokopališča vojakov, ki so padli v ofenzivi leta 1944 (D-day ...) pa francosko prestolnico z neizčrpnim naborom zanimivosti za obiskovalce, spomnili se bomo zgodovinskih in filmskih junakov, slikarjev in pisateljev ... Izčrpno vodejne, francoska hrana, veliko ogledov in udoben avtobus.

 

ODHOD: 2. junij 2019, poznejši datumi v dogovoru s skupinami
osemdnevno potovanje z veliko ogledi

75. obletnica izkrcanja v Normandiji

 

1. dan: LJUBLJANA–LUXEMBOURG

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Potovanje mimo Jesenic, Avstrije, Salzburga in vstop v Nemčijo. V popoldanskih urah bomo prispeli v Luxembourg. Sledil bo ogled mesta in prosto za večerjo. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

2. dan: LUXEMBOURG–WATERLOO–BRUXELLES (Bruselj)

Po zajtrku se bomo odpeljali proti mestu Waterloo. Sprehodili se bomo po predelu, kjer se je odvijala zadnja Napoleonova bitka z Wellingtonskim vojvodo - Lordom Wellesleyem, ki se je za francoskega cesarja usodno končala. Možnost ogleda muzeja. Prosto za kavo in prigrizek. Nadaljevanje poti in prihod v Bruselj zgodaj popoldne. Kratek panoramski ogled s postankom ob Atomiumu, vožnja do Kraljeve palače in Evropskega Parlamenta ter do našega hotela. Po kratkem počitku peš nadaljevanje ogleda mesta: Katedrala Sv. Mihael in Godula in Glavni Trg (Grand Place). Tu se bomo sprehodili ob značilnih flamskih stavbah, ki so vsaka za sebe lepotice - še posebno pa izstopajo Mestna hiša, gledališče, Palača vojvodske dinastije Brabant. Atrakcija mesta je tudi Muzej piva in slavna pivnica, ki poleti zaseda tretjino prostora trga. Sem prihajajo ljubitelji piva in turisti z vsega sveta. Okoliške čokoladnice s priznano belgijsko čokolado vse po vrsti ponujajo svoje sladke izdelke. Pogledali pa si bomo seveda tudi simbol Bruslja - Mannequin Piss, znamenitega dečka, ki lula. Vse to in še kaj je naš Bruselj. Nočitev. .


3. dan: BRUXELLES–GENT–BRUGGE–CASSEL

Po zajtrku bomo prtljago odnesli v avtobus in nadaljevali pot proti severozahodu. Najprej mesto Gent. Tu si bomo v Katedrali Saint Zen (Sveti Zen) ogledali izjemno rokoko prižnico ter morda še Gentski oltar, se sprehodili ob Gravensteenskem gradu in slišali, kdo so bili grajski prebivalci skozi stoletja. Sledil bo bližnji Brugge, imenovan Severne Benetke. Mesto dejansko leži na malih rečnih kanalih, ki so slikovita paša za oči. Pogledali bomo mogočno cerkev Naše gospe – Notre dame, v kateri je Michelangelov kip Marije z detetom. Ob kanalih bomo sedli na dobro kavo in uživali. V nadaljevanju nas bo pot še nekaj časa vodila ob Severnem morju, kjer bomo pri mestu Veurne zavili proti Jugu. Nekako na tem razpotju Severno morje prehaja v Rokavski preliv – La Manche. Zgodaj popoldne bomo ta dan pogledali še eno prizorišče bitk I. svetovne vojne. Mesto Iper, znano po plinu iperitu, je lepo urejen spominski park z nedvomno največjim Muzejem tega obdobja v Evropi. Proti večeru bomo prestopili belgijsko-francosko mejo ter po nekaj kilometrih prispeli v biser francoske Flandrije – mestece Cassel z nekdanjo rezidenco Maršala Focha, Muzejem Flandrije in lepo ohranjenim velikim Mlinom na veter na vrhu griča, ki kot najvišji vrh v okolici ima le 175 m nadmorske višine. Mlin na veter si bomo ogledali. Prosti čas za večerjo z možnostjo okusiti pravo flamsko kuhinjo (doplačilo z rezervacijo). Nočitev v bližnjem hotelu.


4. dan: POKRAJINE VISOKA FRANCIJA IN CALVADOS (NORMANDIJA)

Po zajtrku bo dan namenjen vožnji po nekdanjih petih francoskih regijah, po najbolj rodovitnih pokrajinah severne Francije, kjer na farmah pridelujejo priznane svetovne sire. Sledila bodo mesta, ki so vzdolž La Mancha vikend naselja premožnih Parižanov – Le Treport, Dieppe, Fecamp in Etretat. Slednji je svetovno znan zaradi izjemnih belih apnenčastih pečin - klifov, ki štrlijo iz celine v morje in so vidni že od daleč. Že v tem predelu je opazno plimovanje morja – Atlantik ni prav daleč! Na poti bo čas tudi za kosilo. Proti večeru bomo prispeli v Caen. Mesto je verjetno najbolj trpelo za osvoboditev Francije, saj je bilo tri četrtine zgradb porušeno ob izkrcavanju zaveznikov od junija do avgusta 1944. Šele po letu 1970 je bila končana obnova, ki pa nikakor ni mogla več nadomestiti prisrčnega normandijskega mesta iz obdobja pred II. svetovno vojno. Ogled mesta Caen in vzpon na Grad iz časa Viljema osvajalca iz XI. stoletja. Večerja in nočitev v bližnjem hotelu. 

 

5. dan: CAEN–OBALA OMAHA–ARROMANCHES–BAYEUX–MONT SAINT MICHEL ​

Takoj po zajtrku se bomo odpravili na področje, kjer se je odvijala ključna bitka za osvoboditev Francije in Evrope, prav na današnji dan - 6. junija pred 75 leti! Na obalo Omaha se bomo zapeljali in se ob vojnih obeležjih sprehodili po mivkasti obali. Ogled spominskega parka in muzejskih eksponatov po želji.  V mestu Arromanches se bomo pomešali med potomce vojakov in redke veterane, ki še sami pridejo z vseh koncev sveta, oblečeni v takratne uniforme. Lahko si bomo ogledali film o izkrcanju ali pa le na prostem poslušali orkester z glasbo Glenna Millerja. Popoldne se bomo zapeljali skozi mesto Bayeux, kjer je v Muzeju tapiserije razstavljena 70 m dolga in pol metra široka tapiserija iz časa Viljema osvajalca, o katerem bomo na poti izvedeli tudi življenjsko zgodbo (če bo dopuščal čas, bo možen ogled tapiserije). Zaključek dneva bo v predelu težko pričakovanega Mont Saint Michela, kjer bomo v bližnjem hotelu imeli večerjo in nočitev. 
        

 

6. dan: MONT SAINT MICHEL–PARIZ

Po zajtrku bomo zgodaj odšli na pot proti samostanu (brezplačni prevoz s parkirišča), grajenem na malem hribovitem otočku, ki je bil stoletja varno obdan z obzidjem. Čeprav je že sam Mont Saint Michel občudovanja vreden, je atrakcija tega dela pokrajine prav plimovanje morja, ki ga množice ljudi spremljajo z vrha otoka. Atlantski ocean, ki se uradno pričenja 180 km daleč od tu, pa vseeno kaže na tej - zahodni obali izjemno močno plimovanje. V Pariz bomo prispeli proti večeru in se takoj podali na panoramski ogled mesta: Arc de Triomphe (Slavolok zmage), po Elizejskih poljanah, do Trocadera in palače Chaillot - od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp in tudi na lep del samega mesta. Zapeljali se bomo po najpomembnejših avenijah in bulvarjih, čez znameniti trg Concorde z Bourbonsko palačo, Tuillerijskimi vrtovi in Louvrom ter stekleno piramido F. Mitteranna, veličastno kupolo Dom des invalides z Napolonovo grobnico, Aleksandrov most in Muzeji Petit in Grand Palais … Prosto za večerjo. Nočitev.

 

7. dan: PARIZ–VERDUN

Po zajtrku bomo prtljago oddali v avtobus, mi pa se bomo napotili s pariškim metrojem na potep po Parizu najprej na Montmartre. Blizu bomo izstopili in se povzpeli do Bazilike Sacre Coeur, grajene v neoromansko - bizantinskem stilu, s čudovito mozaično kupolo v notranjosti. Pogled na celoten Pariz je na tem mestu nedvomno najlepši! Na znamenitem slikarskem trgu Place du Tertre, bomo popili kavo in opazovali sodobne slikarje, kako ponujajo svoje storitve. Naslednji ogledi bodo v okolici Kulturnega Centra G. Pompidou, parka Nelsona Mandele, videli bomo Mestno hišo iz 14. stoletja in se odpočili ob kavi ali kosilu. Popoldne bomo nadaljevali do slovite katedrale Notre dame na otoku Ile de la Citee. Videli bomo stare mestne zapore Conciergerie, Cvetlični trg, Hotel Dieu (nekdanja sirotišnica - sedaj bolnišnica), vladne in mestne palače in se nato usmerili do Trga Saint Michel, z enim najlepših vodnjakov v Parizu. Skozi Latinsko četrt, mimo univerze Sorbona do Luxembourških vrtov kraljice Marie de Medici, ogled bomo zaključili pri Muzeju Panteon. Okoli 16. ure bomo vstopili v naš avtobus in pričel se bo zadnji del potovanja – povratek proti domu. Tokratno mesto našega bivanja bo Verdun, ki so ga ustanovili Kelti in ima dolgo in bogato zgodovino. Tudi mi ga poznamo iz polpretekle zgodovine, saj je to še eno mesto na naši dolgi poti, povezano s I. svetovno vojno, z obeležji in spomeniki, ki pričajo o bojih. Mesto leži ob reki Meuse, ima znamenita Mestna vrata in  glede na majhnost mesta (18.500 prebivalcev) neverjetnih preko 30 cerkva, samostanov in kapel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
         

 

8. dan: VERDUN–AUGSBURG–LJUBLJANA

Po zajtrku bomo prtljago oddali v avtobus in naredili še kratek skupen sprehod po mestu, nato pa se odpeljali mimo Strasbourga do Augsburga. Tu bo čas za pozno kosilo in ogled zanimivega dela mesta, imenovanem po bogatem renesančnem trgovcu in bančniku Fuggerju, ki je postavil prva socialna stanovanja za revnejši sloj prebivalstva. Mesto ima lepo Mestno hišo, katedralo in je na seznamu zgodovinskih mest, ki so vredne ogleda. Okoli 16. ure bomo nadaljevali pot do Ljubljane, kamor bomo po nekaj postankih prispeli okoli 23. ure.
 

 

Cena:   

  689 EUR pri vsaj 40 potnikih, 

  735 EUR pri 30 do 39 potnikih

 

V CENO SMO VKLJUČILI:

 • Prevoz z udobnim turističnim avtobusom na opisani poti;
 • vse parkirnine, cestnine, dovolilnice in dnevnice obeh voznikov;
 • 7 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* ;
 • turistično takso;
 • 2 x večerjo;
 • vse zunanje oglede po programu, panoramski ogled Pariza s kartami za metro;
 • vodenje izleta v slovenskem jeziku;
 • organizacijo potovanja in DDV.

 

DOPLAČILA:

 • flamska večerja s pijačo 25 EUR (ob prijavi v agenciji),
 • enoposteljna soba 210 EUR (ob prijavi v agenciji),
 • Riziko odpovedi 5% od vrednosti aranžmaja, (ob prijavi v agenciji),
 • Zavarovanje z asistenco v tujini 10 EUR (ob prijavi v agenciji),
 • Waterloo 13 EUR  (vodniku na poti),
 • Film o izkrcanju 8 EUR  (vodniku na poti),
 • Omaha Beach muzej 4,50 EUR  (vodniku na poti),
 • samostan Mont Saint Michel 10 EUR  (vodniku na poti),
 • Fuggerei 3 EUR  (vodniku na poti),
 • Iper 3 EUR  (vodniku na poti),
 • Tapiserija Bayeux 10 EUR (vodniku na poti).

 

 

Obvezno doplačilo: - Prijavnina 12 EUR.

 

Zgodnje prijave zagotavljajo ponujeno ceno in mesto na potovanju. 

 

Dodatno branje: Normandija, Bretanja in dan D v angleščini

Dodatna ponudba!

  Potovanje Pariz z letalom, dvorci Loare
  Potovanje v Pariz z letalom vam ponuja romantiko Pariza, pravljičnost kraljevskih dvorcev ob reki Loari, spomin na Leonarda …
  Cena od:
  od 659,00 €
  Pariz in Eurodisney,5-dnevno odkrivanje in zabava
  Odkrijte Pariz in uživajte v čarobnem Eurodisneyu na našem 5-dnevnem potovanju. Raziskujte pariške znamenitosti in doživite zabavo.
  Cena od:
  od 389,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?