Dodatna ponudba!
AVSTRALIJA in NOVA ZELANDIJA
AVSTRALIJA in NOVA ZELANDIJA 21 dni V treh tednih obiščemo ključne točke Avstralije in obeh novozelandskih otokov. Ogledujemo si naravne in zgodovinske znamenitosti ter sodobna mesta. Srečamo pisano paleto prebivalcev od aboriginov in Maorov do predstavnikov slovenskih izseljencev, s katerimi skupaj večerjamo.
Cena z DDV:
5.990,00 €
BISERI MORAVSKE
2-dnevni izlet: BISERI MORAVSKE
Cena od:
129,00 €
AMSTERDAM IN OKOLICA
3-dnevno potovanje: AMSTERDAM IN OKOLICA
Cena od:
399,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Polja označena z zvezdico so obvezna.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Skriti beneški vrtovi

Skriti beneški vrtovi

19. maj - 20. maj 2018 - Vabljeni k ekskluzivnemu odkrivanju 'plavajočih' vrtov!
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
239,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Vsi poznamo osnovno podobo Benetk, pogled na Markov trg in ozke ulice ter kanale obrobljene s palačami in zapahnjenimi vrati, male trge, bogate muzeje in razkošne cerkve. Tudi barvitost muranskega stekla, Buranske hiške in čipke ter gondole s pojočimi krmarji smo videli na fotografijah, filmih in v živo. Nepoznani pa so beneški biseri – vrtovi, skriti za visokimi zidovi zasebnih palač. Navadno nedostopni množicam turistov bodo odškrnili svoja vrata za našo skupino. Odkrivali jih bomo v družbi Benečanke, avtorice knjig in publikacij o beneških vrtovih ter odlične poznavalke domačega mesta.

Vabljeni k ekskluzivnemu odkrivanju 'plavajočih' vrtov!

 

 

Okvirni program potovanja*


1. dan, sobota, 19. maj: Ljubljana–Benetke

Zjutraj se bomo iz Ljubljane odpeljali proti Primorski, vožnjo po Padski nižini prekinili za kratko osvežitev in nadaljevali proti Benetkam. To brezčasno mesto bomo začeli spoznavati in občudovati že med vožnjo s posebno ladjico, s katero se bomo popeljali po beneški laguni proti mestnemu središču. Casanove se bomo spomnili ob pogledu na Most vzdihljajev, se mimo Doževe palače sprehodili do veličastnega trga Sv. Marka, kjer se bomo zazrli v Campanile, ki ima starejšo kopijo v Piranu, in najslavnejšo srednjeveško stavbo, baziliko Sv. Marka. V bližini znamenitega Rialta nas bo pričakala naša beneška vodnica, ki nam bo pomagala odpreti nekaj vrat, za katera drugače nikakor ni mogoče pokukati. V njeni družbi bomo preživeli nekaj pestrih ur, v katerih si bomo ogledali tematsko različne vrtove. Popoldne bomo nekaj časa namenili tudi samostojnemu raziskovanju in uživanju v mestu na vodi. Vsekakor bo dovolj časa za počitek ob kavi, sladoledu ali za skok v kakšen bacaro na pokušino slastnih cicchettov. Kdor bo želel, bo lahko obiskal galerijo Peggy Guggenheim, kjer si je mogoče ogledati eno najboljših zbirk umetnosti 20. stoletja, mnogo skulptur je postavljenih tudi v vrtu nikoli dokončane palače Venier dei Leoni. Ljubitelji starejših beneških mojstrov lahko zavijejo v galerijo Accademia in uživajo ob delih slikarjev kot so Bellini, Mantegna, Giorgione, Carpaccio, Tizian, Tintoretto, Veronese, Canaletto, Guardi, Tiepolo ... Zvečer bomo začutili precej bolj umirjeni utrip La Serenissime, potem ko večina 'enodnevnih' turistov zapusti mesto. Gotovo se bo vsem prilegla okusna večerja v hotelu in počitek po dolgem dnevu.

 

2. dan, nedelja, 20. maj: Benetke–Ljubljana

V nedeljo bomo pozajtrkovali in nadaljevali z našim potepanjem po Beneški laguni. Dopoldne bomo namenili dodatnim ogledom vrtov v samih Benetkah, nato pa se bomo odpeljali na otok Burano, ki prav tako kot po imenitnih čipkah, slovi po slikovitih pisanih hišicah, nanizanih ob kanalih. Ljubitelji čipk si tu lahko ogledajo muzej čipk, drugi lahko med pohajkovanjem po slikovitih uličicah raziščejo številne trgovinice ali se okrepčajo v kateri od prijetnih restavracij. Po slovesu od Burana, se bomo popeljali do Torcella, nekoč cvetočega in gosto naseljenega, zdaj pa skoraj opuščenega otoka. Po krajšem sprehodu si bomo lahko privoščili nedeljsko kosilo in si nato ogledali še najstarejšo beneško stavbo, katedralo Santa Maria Assunta, ki je hkrati najlepša beneško-bizantinska cerkev v Italiji. Kdor se bo povzpel na visoki zvonik, bo nagrajen z lepim razgledom na celotno beneško laguno in na mirni otoček, ki je tako zelo prevzel Hemingwaya. Pozno popoldne se bomo poslovili od Benetk in se odpeljali nazaj proti domu, kamor bomo s kopico lepih vtisov prispeli zvečer.  

 

Cena: 249 pri najmanj 20 potnikih in 239 pri vsaj 35 potnikih

*pri več kot 26 potnikih bomo pri delu ogledov vrtov v dveh skupinah, vsaka s svojim vodnikom.

 

CENA VKLJUČUJE

  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, pristojbine za vstop v mesto,  osnovno nezgodno zavarovanje,.
  • vožnje s posebno ladjico po programu,,
  • nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu z najmanj 3*, večerjo oz. kosilo, turistično takso v hotelu,
  • vodenje beneške vodnice ter vstopnine v vsaj štiri zasebne (javnosti običajno nedostopne) vrtove,
  • vodenje licenciranega turističnega vodnika,
  •  stroške organizacije ter DDV.

Doplačila po želji:

- enoposteljna soba: 35 €

- zavarovanje Coris; skupinsko 4,08 € (enojno kritje); 6,12 €     (dvojno kritje)

- zavarovanje odpovedi potovanja: 8 €

- namestitev v hotelu v starem mestnem jedru - na vprašanje

 

Cena ne vključuje: pijače pri obrokih, dodatnih obrokov, dodatnih ogledov, prevozov in vstopnin

 

Udeleženci piknika prevoznikov imajo 5 % popust za prijave do konca novembra 2017
Prijave sprejemamo do 20. aprila 2018 oziroma do zasedbe prostih mest. Prijava naj vsebuje ime in priimek (kot sta zapisana v osebnih dokumentih s katerimi boste potovali), želeni tip namestitve in morebitne posebne želje (vegetarijanska prehrana …) ter točen naslov za obveščanje.