Dodatna ponudba!
Potovanje Kazahstan
Potovanje Kazahstan. Po svileni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja. Odhod 4. 8. - 19. 8. 2018.
Cena od:
1.840,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Potovanje Vietnam

Vietnam. Zašiljeni klobuki ter izvrstna kulinarika.
Vietnam je dežela, kjer se prepletajo številne kulture in je hkrati izjemno moderna. To jo dela unikatno in drugačno. Od neskončnih riževih polj, do mističnih gora in prečudovite kraške pokrajine, kjer na vsakem koraku ozremo zašiljene klobuke, ki hitijo dnevnim opravkom naproti. Sveže sadje, začimbe in zelenjava omogočajo preproste a izjemno okusne jedi, ki nastajajo pod mojstrsko roko uličnih kuharjev. Kulinarika je sestavni del Vietnama in star vietnamski pregovor pravi: Nauči se prehranjevati, preden se naučiš govoriti.

Barvitost gorskih ljudstev.
Etnične manjšine dežele predstavljajo bogato kulturno in jezikovno dediščino. Prihajajo iz sosednjih dežel, govorijo svoj jezik in imajo svoje unikatne navade. Brez njih Vietnam ne bi bil tako zanimiv, očarljiv in barvit. Severozahod dežele predstavlja del potovanja, ki ponuja vpogled v življenje najbolj znanih etničnih skupin, njihovo srčnost in težko delo v osrčju gorovja Hoang Lien. Neibežno se vsa ljudstva in turisti zatečejo v Sapo na tradicionalno tržnico, potem pa se vsi razkropijo po okoliških vaseh, na obrobje »civilizacije«. Pokrajina ponuja nekaj najlepših kotičkov Vietnama.

Mekong. Nit življenja.
Mekong ali mati voda predstavlja glavno življenjsko nit Laosa in Vietnama. Tako pomembna je, da si je nemogoče predstavljati življenje brez neskončnega plutja po njej, bodisi za delo, hrano ali za zabavo. Očarljiva in zaspana obrečna mesta ter vasi, hiše na kolih, rečne terase pokrite z riževimi polji, bogata vegetacija ter nasmejani pogledi domačinov. Mekong prinaša v telo umirjeno energijo in odnaša nakopičene probleme.
 

 

 

Potovanje Vietnam

 


1. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – VMESNO LETALIŠČE – HANOJ.
Zbor ter polet preko vmesnega letališča v Hanoj.
letalo


2. dan
HANOJ.
Večerni prihod v Hanoj, glavno mesto modernega Vietnama. Predstavljajte si preplet francoske gracioznosti in azijske umirjenosti. Na vsakem koraku se zgodovinjski objekti stapljajo z modernim razvojem mesta. Prosti čas za prvo raziskovanje starega dela mesta, nakupovalne ulice, tržnice Dong Xuan in preprosto uživanje ob juhi pho ali ob kozarcu odličnega lokalnega piva.
hotel


3. dan
HANOJ – LAO CAI.
Zjutraj ogled prestolnice, začeli bomo z obiskom mavzoleja Ho Chi Minha, očeta Vietnama, predsedniško palačo in njegovo hišo. Vrnili se bomo v čas nastanka Hanoja s podobo pagode enega stebra in templja literature, ki je poznan tudi kot prva univerza v Vietnamu. Zgrajena leta 1070 s prelepimi vrtovi predstavlja sproščujoč vpogled v zgodovino mesta. Obiščemo jezero mečev (Hoan Kiem) in tempelj Ngoc Son. Sprehodili se bomo skozi labirint 36. ulic starega dela mesta in pokukali v preprosto življenje prebivalcev Hanoja. Odšli bomo na predstavo vodnih lutk – presenetljivo umetnino, ki združuje tradicionalno glasbo, ognjemet, zgodbo življenja Vietnamcev in graciozne lutke. Zvečer pa na vlak, ki nas odpelje proti severu, v Lao Cai.
4 ure hoje, vlak-spalnik, zajtrk, kosilo


4. dan
LAO CAI – TA VAN – treking po okolici – TA VAN.
Zgodnji prihod vlaka v Lao Cai. Po osvežitvi in zajtrku se odpeljemo v Ta Van. Ves čas vožnje nas bo spremljala zanimiva pokrajina, ki ji poseben pečat dajejo impresivne riževe terase in reka Muong Hoa, ki se kakor kača vije skozi dolino pod nami. Po prijetni dobrodošlici naših gostiteljev se podamo na treking v bližnjo okolico. Pot nas bo zanesla mimo vasi ljudstev Črni H’Mong in Dzay, kjer bomo spoznavali njihove posebnosti in zanimivosti ter se poučili o njihovem načinu preživetja in ohranjanja tradicije. Na koncu se bomo ustavili v vasi Lao Chai in se po prijetnem pikniku vrnili do našega penziona v Ta Vanu. Po kratkem kuharskem tečaju si bomo skupaj z gostitelji pripravili večerjo.
avtobus ali kombiji, 4-5 ur hoje, preprost penzion, zajtrk, kosilo, večerja


5. dan
TA VAN – treking po okolici – SAPA – LAO CAI – nočni vlak v HANOJ .
Po zajtrku se opravimo na še en treking. Tokrat nas bo pot vodila nekoliko bolj navkreber, skozi bujen gorski tropski gozd. Naš cilj bo vas, kjer prebivajo predstavniki ljudstva Rdeči Dzao. Hitro jih bomo prepoznali, saj ženske nosijo rdečo naglavno ruto in nekatere izmed njih brijejo svoje obrvi, kot jim to narekuje lokalna legenda. Nekaj časa bomo v prijetni družbi po velikosti drugega najšteviljčnejšega ljudstva v Vietnamu, potem pa se bomo vrnili nazaj v naš penzion, se poslovili od gostiteljev ter se odpeljali do mesta Sapa. Nekaj časa nam bo ostalo za kratek sprehod skozi turistično mesto ali obisk lokalne tržnice. Še transfer do nočnega vlaka in jutro bo že v Hanoju.
avtobus ali kombiji, 3,5 ure hoje, vlak-spalnik, zajtrk, kosilo


6. dan
HANOJ – križarjenje po zalivu HALONG.
Odpeljemo se do znamenitega zaliva Halong, na poti nekaj postankov za osvežitev in fotografiranje. Prihod v zaliv in vkrcanje na ladjo za križarjenje. Predstavljajte si preko 3000 otokov, ki se dvigajo iz smaragdnega morja. Ustavili se bomo na otoku Titov, kjer bo prosti čas za kopanje, poležavanje na plaži ali vzpon na hrib, kjer se odpre pogled na okolico. Lahko se boste udeležili mini kuharskega tečaja. Večer preživimo na ladji ob sproščenem druženju.
avtobus, ladjica, ladijska kabina, zajtrk, kosilo, večerja


7. dan
Zaliv HALONG – HANOJ – DANANG – HOIAN.
Začetek dneva z vadbo Taj Či ob magičnem zalivu in obisk najlepše jame zaliva, Sung Sot. Kratko nadaljevanje križarjenja ter slovo od idiličnih ribiških vasic. Povratek v Hanoj, od koder poletimo v Danang. Transfer do Hoiana, arhitekturnega bisera in pristno vietnamskega mesteca.
letalo, avtobus, ladjica, hotel, zajtrk


8. dan
HOIAN – THANH HA.
Aktivni v nov dan, kot pravi Vietnamci, se bomo podali naokoli po mestu in okolici. Hoian (Unesco) je biser zgodovine Vietnama, edino mesto, ki v vojni ni bilo uničeno. Nekoč glavno azijsko pristanišče, je danes destinacija vsakega turista. Stari center mesta ohranja svoj vzhodnjaski šarm in skriva neštete arhitekturne dragulje. Obiskali bomo domove obrtnikov, 400 let star japonski pokriti most in kitajsko dvorano. Popoldne bomo odkolesarili na obrobje, do vasi Thanh Ha, ki slovi kot lončarska vas. Videli bomo kako oblikujejo in izdelujejo glinene izdelke, po stari 500-letni tradiciji. Obiskali bomo muzej, kjer je prikazana zgodovina in umetnost vasi.
kolesa, hotel, zajtrk, kosilo


9. dan
HOIAN – TRA QUE – HO CHI MINH (SAJGON).
Ponovno na kolo in kolesarimo do idilične vasi Tra Que. Vas je poznana po sladkobnem okusu začimb, ki se uporabljajo v slavni kuhinji Hoiana. Spoznali bomo našega gostitelja kuharskega tečaja in se z njim odpravili na kratek sprehod po vasi, da spoznamo zgodovino in navade. A ne bomo le pasivni opazovalci. Prelevili se bomo v poljedelce. Obdelali zemljo, prinesli vodo iz reke, negovali rastline. Pripravili bomo vaško specialiteto in potem uživali ob sveže pripravljenem kosilu. Povratek v Hoian, transfer do Dananga, od koder poletimo v Sajgon.
letalo, kolesa, avtobus, hotel, zajtrk, kosilo


10. dan
HO CHI MINH (SAJGON) – sistem rovov CUCHI.
Dobrodošli v kaotični živahni južni prestolnici, poimenovani po očetu naroda. Simbol mesta je zagotovo motorno kolo, ki ga boste srečali na vsakem koraku. Zjutraj se bomo odpeljali do sistema rovov Cuchi, ki jih bomo doživeli na lastni koži. Sistem tunelov se je v vietnamski vojni raztezal vse od Sajgona do meje s Kambodžo, preko 250 km. Predstavljal je podzemna mesta in vasi, z vsem kar sodi zraven – shrambo, kuhinjo, tovarno orožja, bolnišnico ... Tukaj so se odvijale tudi poroke, rojstva, šolanje ... Popoldan se bomo vrnili v mesto in ga raziskali. Vse od predsedniške palače do francoskih kolonialnih spomenikov, stare pošte, operne hiše in ogromne tržnice Ben Thanh, kjer je na prodaj vse, kar si lahko zamislite ali ne.
avtobus, hotel, zajtrk, kosilo


11. dan
HO CHI MINH (SAJGON) – delta reke MEKONG – MY THO – BEN TRE – CAN THO.
Zgodnji odhod iz Sajgona. Pot nas bo vodila ob reki Mekong, ki ponuja uvid v življenje okoliških prebivalcev in pestro pokrajino. Iz My Tho se bomo z motornim čolnom počasi odpeljali mimo ribiških pristanišč, hiš na kolih, delavnic, kjer izdelujejo čolne ... Obpluli bomo štiri glavne otoke: zmajskega, enorogovega, petelinjega in želvjega. Plovbo bomo nadaljevali skozi kanal Bao Dinh in vstopili v novo provinco Ben Tre ali deželo kokosa. Videli bomo tipični kmetijski sistem, imenovan vrt – ribnik – kletka, obiskali tovarno kokosovih bonbonov ter sadovnjake. Prisluhnili bomo tudi južno vietnamski tradicionalni glasbi.
avtobus, motorni čoln, hotel, zajtrk, kosilo


12. dan
CAN THO – RACH GIA – PHU QUOC.
Prebudimo se zgodaj ob zvokih prvega vrveža delte Mekonga. Vkrcamo se ponovno na čoln in se prepustimo neskončnemu toku reke vse do plavajoče tržnice Cairang. Tisoče in tisoče čolničev nas bo obkrožalo, s spretnimi trgovci, ki prodajajo sveže sadje, zelenjavo in ribe. Oglaševanje po mekongško pomeni vpitje, da preglasijo drug drugega ter glasne motorne čolne. Ponovno bomo poiskusili nekaj lokalnega tropskega sadja. Sledi vožnja do mesta Rach Ga, od koder se s trajektom odpeljemo na rajski otok, imenovan Phu Quoc.
motorni čoln, trajekt, hotel/bungalov, zajtrk, kosilo


13. dan
PHU QUOC.
Končno zaslužen odih na rajskem otoku, poznanem po pridelavi črnega popra in znamenite ribje omake. Hribovit in porasel z gozdom, z belimi dolgimi peščenimi plažami in zaspanimi ribiškimi vasicami. Razsikovanje otoka z motornimi kolesi, snorkljanje, potapljanje, plavanje, sončenje, lenarjenje in sanjarjenje... Odločitev je vaša.
hotel/bungalov, zajtrk


14. dan
PHU QUOC – HO CHI MINH (SAJGON).
Prosto dopoldne, nato se odpeljemo do letališča, od koder poletimo v Ho Chi Minh. Preostanek dneva lahko izkoristimo za še zadnje nakupe.
letalo, hotel, zajtrk


15. dan
HO CHI MINH (SAJGON) – VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE.
Slovo od Vietnama. Let proti domu.
letaloDokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

Priprava potovanja: 3. oktober 2017

Organizator potovanja: Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19. 1210 Ljubljana – Šentvid, www.abctour.siSplošni pogoji poslovanja: Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja (http://www.abctour.si/o-nas/splosni-pogoji) ter dodatno opredeljeni pogoji za potovanja blagovne znamke Samsara potovanja, ki so posebej navedeni v prijavnici za potovanje.Cena:
Cena potovanja pri 12 – 18 potnikih: 1.470 EUR + letalska karta za doplačilo
Cena potovanja pri 8 – 11 potnikih: 1.540 EUR + letalska karta za doplačilo

 


CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

* notranje lete* Hanoj-Danang, Danang-Ho Chi Minh (Sajgon), Phu Quoc- Ho Chi Minh (Sajgon),
* 7 x nočitev v hotelih 3* ,
* 2 x nočitvi v hotelih ali bungalovih (brez lokalne kategorizacije),
* 2 x nočitvi na vlaku spalniku (kabine s po štirimi ležišči),
* 1 x nočitev v preprostem penzionu,
* 1 x nočitev v dvoposteljni kabini, ladja 3*,
* dvodnevno križarjenje po zalivu Halong,
* 12 x zajtrk,
* 9 x kosilo,
* 2 x večerja,
* vse prevoze z avtobusom ali kombiji, motornimi čolni, trajektom, kolesi,
* predstava vodnih lutk v Hanoju,
* kuharski tečaj, degustacije,
* lokalne vodnike,
* slovenskega vodnika,
* vse vstopnine in dovoljenja po programu (ogled v Hanoju, kuharski tečaj in zabava v zalivu Halong, ogledi po programu v Hoianu in Ho Chi Minhu, obisk plavajoče tržnice v Mekongu, obisk proizvodnje bonbonov in sadovnjakov),
* stroške garantnega pisma za pridobitev vietnamskega vizuma,
* vse stroške priprave in organizacije potovanja.V CENI POTOVANJA NI VKLJUČENO:

* povratna mednarodna letalska karta; okvirna cena individualne karte z vsemi vključenimi taksami se giblje med 700 EUR in 800 EUR (oktober 2017),
* prevoz do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni z letališča Jožeta Pučnika,
* vietnamski vizum (pridobimo ga na letališču – plačilo na kraju samem) 25 USD
* doplačilo za enoposteljno sobo 270 EUR,
* dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
* zavarovanje odpovedi,
* napitnine 60 EUR (na kraju samem).

* Notranji leti: Odvisno od trenutnega razporeda, za lokalne lete uporabimo letalsko družbo Vietnam Airlines. Končni časovni razpored letov je ponavadi znan šele tik pred zdajci. Naše potovanje je prilagojeno glede na trenutni razpored. V kolikor bi pred potovanjem prišlo do sprememb razporeda, bomo ustrezno prilagodili program potovanja.AKTIVNOST:

Srednja. Prvi dan trekinga je fizično manj naporen, a daljši z vmesnimi postanki, ki ne zahteva bistvene fizične pripravljenosti. Drugi dan trekinga je fizično bolj naporen, gre za postopen vzpon v hrib, a je zato krajši. Nekoliko bodo naporni ogledi mest, malo več pešačnja, kljub temu pa ne prenaporno. Kolesarjenje je ležerno, skozi rahlo valovito pokrajino z običajnimi kolesi. Gre za pogosta ustavljanja in predvsem za uživanje v pokrajiniDokumenti in vizumi
Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam do časa zagotovi vse prave dokumente in točne podatke, tudi vizo, v kolikor si jo potnik ureja sam.

VIETNAMSKI VIZUM: Slovenci potrebujemo vietnamski vizum. Pridobimo ga na vietnamskem letališču ob prihodu. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list (po zaključku potovanja), 2 barvni fotografiji za dokumente ter izpolnjen formular. Trenutna cena vietnamskega vizuma (30 dni, enojni vstop) znaša 25 USD. Vizum je možno plačati v USD.Namestitve:

Hoteli, ki jih uporabljamo na naših potovanjih po Vietnamu so 3* (lokalne kategorizacije) tradicionalni, preprosti in čisti, z lastno kopalnico. Preprosti penzion načeloma predstavljajo skupna ležišča, kot v gorskih hišah pri nas, kopalnica in WC skupni. Nočni vlak – spalnik ima kabino za 4 osebe, dve postelji na vsako stran (soft sleeper) in je dovolj udoben za spanje. Križarka-ladja po zalivu je prav tako 3* z dvoposteljno kabino ter z lastno kopalnico

 

 


Prehrana :
Vietnam je prava kulinarična eksplozija. Najbolj znamenita je juha pho, ki obstaja v dveh različicah, kokošja in telečja. Riž prav tako povsod, razni zavitki nem in seveda nepogrešljiva ribja omaka (ostrega vonja in okusa). Skratka, polno začimb bogatega okusa, svežega trpskega sadja in sladkarij. Najbolj znana pijača je kačje vino, čaj in kava.Skupina in ekipa

Velikost skupine je med 8 in 18 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodnik, lokalni vodniki in vozniki.Planirani stroški

Povprečno 200 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Napitnine in doplačila niso vštete v ta znesek.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih