Dodatna ponudba!
Potovanje Kazahstan
Potovanje Kazahstan. Po svileni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja. Odhod 4. 8. - 19. 8. 2018.
Cena od:
1.840,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

NOVI TERMINI V PRIPRAVI

 

Šrilanka. Budina solzica sredi indijskega oceana.
Dragulj v Indijskem oceanu je poln zgodb bogate preteklosti, ki je bila vedno tesno prepletena z zgodnjim prihodom budizma na otok ter bližino Indije. Veličastne prestolnice še danes ohranjajo duh tistega časa. Zdi se, da v deželi Budina prisotnost preveva prav vse – od svetih krajev, iskrenega poklona pa vse do najmanjšega riževega zrna.

Cejlon. Tropski raj.
Imena, s katerimi so otok kitili obiskovalci, so vedno govorila o njegovih naravnih bogastvih in dejstvu, da imaš občutek, kot da si vstopil v bujen, buhteč vrt. Pridevki še kako držijo, in ni slučaj, da otok privablja v svoja nedrja mnoge še danes. Ko pomislimo na tropski raj, se nam pred očmi prikažejo podobe zelenega bujnega rastja, eksotičnih ptic, opic in slonov, začimb, čajnih plantaž ter seveda turkiznega morja in peščenih plaž. Otok ima vse to – in še več. Vsekakor nikogar ne pusti ravnodušnega.

SLON. KRALJ ŠRILANŠKE DŽUNGLE.
Slon je tisti, ki je bil stoletja najtesneje prepleten z življenjem človeka na otoku. Pomagal je pri gradnji templjev pa tudi v vsakdanjem življenju. Posebnost našega programa je zagotovo ta, da ne jezdimo slonov in ne obiščemo ”slonje sirotišnice”, kamor se zgrinjajo trume turistov. Namesto tega gremo na obisk k slonom, ki so svobodni, brez okov in preživimo dopoldan z njimi. Nahranimo jih, sprehodimo in okopamo, ter se tako resnično lahko povežemo s temi veličastnimi bitji.

 

 

Potovanje Šrilanka

 


1. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – VMESNO LETALIŠČE – KOLOMBO
Zbor ter polet preko ljubljanskega ali enega izmed evropskih letališč proti Kolombu.
letalo


2. dan
KOLOMBO – ANURADHAPURA
Jutranji prihod na otok – Ayubowan, dobrodošli na Šrilanki! Že ob prvem stiku z deželo je jasno, da smo prispeli v čisto drug svet. Vročina, vse buhti, kaos na cesti, barve, direndaj! Po poti se pomudimo pri domačinih, ki vsakodnevno plezajo na kokosove palme – le kaj se zgoraj skriva?! Ustavimo se še na živahni tržnici, v popoldanskih urah pridemo do hotela v Anuradhapuri. Sončni zahod bomo pričakali na bližnjem hribu Mihinitale, ki velja za zibelko budizma na otoku. Tu se je namreč sin velikega kralja Ašoke srečal z lokalnim kraljem Tisso in mu predal budizem. Zaradi tega je kralj postal devanmapiya, kar pomeni drag bogovom in to je bil tisti zanos, ki je dal moč zgodnjim otočanom za vzpostavitev mogočne civilizacije. Povzpnemo se na Mahindino skalo, za prvega izmed mnogih fantastičnih otoških razgledov! Povratek v hotel in nočitev.
kombi, hotel, večerja


3. dan
ANURADHAPURA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – HABARANA/DAMBULLA
Anuradhapura je bila prva prestolnica na otoku in še posebej zanimiva, saj območje starega mesta še danes živi. Kako tudi ne bi, saj se tu hranijo pomembne Budine relikvije. Med najpomembnejšimi je zagotovo drevo Bo, ki je zraslo iz sadike drevesa, pod katerim je Buda doživel razsvetljenje. Jutra ob drevesu so še prav posebej lepa, ko se k njem zgrinjajo verniki oblečeni v pražnja bela oblačila. Kot domačini bosi obkrožimo stupo in si pogledamo tudi območja starih samostanov, kjer se najde množica zanimivih spomenikov. Čudovita okolica pripomore k občutku, da se je čas zavrtel v obdobje, ko se je tu trlo menihov. Čas kosila izkoristimo za – kaj drugega kot pa riž in curry. Odpeljemo se proti Habarani, kjer se vkrcamo v džipe in se odpeljemo proti enemu najlepših nacionalnih parkov otoka. Minneriya je znan tudi po tem, da imajo črede slonov tu vsakoletno ‘veliko srečanje’. Z le malo sreče
ujamemo kakšnega od zanimivih predstavnikov šrilanškega bujnega živalskega sveta.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


4. dan
HABARANA – OBISK VASI – izlet v SIGIRIYO
Kakšno je življenje v šrilanški vasi bomo izkusili na lastni koži v današnjem dopoldnevu. Začeli bomo z delom na polju, kjer izvemo vse o osnovnem živilu vsakega obroka – rižu. Čakata nas tudi vožnja z vprego ter čolni. Seveda pa ne bomo izpustili priložnosti, da pokukamo v domačo kuhinjo, kjer nam gospodinja pokaže, kako se pripravi kosilo. Po popoldanski siesti se odpravimo k veličastni ‘levji skali’, Sigiriyi, kjer se je nahajalo mogočno mesto samovšečnega kralja. ‘Orlovo gnezdo’ na vrhu osamelca je eno izmed najbolj obiskanih znamenitosti otoka – in to z dobrim razlogom. Do vrha nas pripelje prenekatera stopnica, a trud je poplačan z prelepimi razgledi.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


5. dan
HABARANA – DAMBULLA – ZAČIMBNI VRT – KANDY.
Dopoldan se pomudimo ob Zlatem temlju v Dambulli, od koder se vzpnemo na hrib, kjer se nahajajo skalni previsi in jame, ki so v preteklosti nudili zatočišče kraljem in menihom. V zahvalo so jih ti okrasili s freskami Budinega življenja in njegovimi kipi. Ustavimo se v začimbnem vrtu, kjer se spoznamo z začimbami in dišavnicami ter tradicionalno medicino – ajurvedo. A resnično moč začimb začutio v kuhinji, zato se bomo danes učili kuhanja po šrilanško. Kar bomo skuhali, to boo jedli. Nadaljujemo proti Kandiju, kjer nas čaka folklorna plesna predstava. Videli bomo plese iz kandijskega dvora pa tudi tiste, s katerimi na jugu dežele izganjajo zle duhove.
kombi/bus, hotel, zajtrk,  kosilo – kuharski tečaj, večerja


6. dan
KANDY.
Obiščemo botanični vrt Peradeniya. Celo dopoldne raziskujemo prijetno območje, kjer najdemo zanimiva in mogočna drevesa s celega sveta, tudi tiste, ki so jih posadili J.B. Tito in mnoga druga znana imena. Prosto popoldne v mestu, kjer lahko obiščemo tržnico, se sprehodimo ob jezeru ali pa nakupimo spominkov za domov. Obiščemo še najpomembnejši tempelj na otoku, kjer hranijo Budin zob. Zanimiva je njegova zgodba in glasni so bobni, ki oznanjajo večerno daritev.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


7. dan
KANDY – DAN S SLONI – DALHOUSIE (ADAMOV VRH)
Danes nas čaka prav poseben dan. Zapeljemo se na obisk k ostarelim slonom, ki so dolga leta prenašali turiste na svojih hrbtih. Obiski so zelo omejeni, zato bo tu samo naša skupina. Tukajšnji sloni nimajo verig in okov in je zanje lepo poskrbljeno. Postali bomo prostovoljci za en dan – slone bomo nahranili ter peljali na sprehod, najbolj zabavno pa bo, ko se bomo skupaj zapodili do reke in jih okopali. Sloni so velika a obenem nežna bitja in dan preživet z njimi je resnično nepozabno doživetje. Popoldan se odpeljemo po ovinkasti cesti proti višavju. Pokrajina okrog nas se začne spreminjati in kmalu nas obkroža prostranost čajnih plantaž. Prispemo v Dalhousie, ki je odskočna deska za vse odprave na vrh Sri pade, kot domačini imenujejo Adamov vrh – sveto goro vseh religij na otoku. Vasica pod njo je pravo romarsko središče in sprehodimo se skoznjo, da začutimo utrip. Kdor želi, se lahko proti vrhu odpravi že popoldan, a pravo doživetje vzpona je tisto, ki se začne ponoči!
kombi/bus, penzion, zajtrk, večerja


8. dan
ADAMOV VRH – KITTULGALA.
V zgodnjih jutranjih urah se še malo zaspani zberemo in začnemo svoj korak skupaj z ostalimi romarji. Do vrha vodi več kot 5000 stopnic in to je tista največja preizkušnja potovanja! Vrh dosežemo ravnio ob sončnem vzhodu in naša zmaga je nagrajena z neprecenljivimi razgledi. P prihodu v hotel si privoščimo zajtrk, potem pa nadaljujemo pot nazaj v  nižavje. Prispemo v tropski raj, kjer so bile posnete glavne scene filma Most na reki Kwai. Prosto popoldne ob reki se več kot prileže.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


9. dan
KITTULGALA
Zbudimo se sredi bujnega rastja s pogledom na reko Kelani. Dan preživimo v sproščujočem okolju, kjer si lahko naberemo moči za vse, kar nas še čaka. Spustimo se k lokalni ‘plaži’, kamor se vsakodnevno pridejo skopat domačini. Kdor želi, se lahko odpravi na rafting (doplačilo) – okolica je iz čolna še prav posebej navdušujoča! Popoldne raziščemo še drugo stran reke. Preko visečega mostu, kjer naredimo seveda obvezen fotostop, se sprehodimo skozi gozd in mimo plantaž. Še en lep, tropski večer.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


10. dan
KITULGALA – NUWARA ELIYA – ELLA.
Po poti se ustavimo pri eni izmed najbolj znanih plantaž, kjer se spoznamo s pridelavo čaja. Privoščimo si skodelico te žlahtne pijače in že hitimo v najbolj angleško mesto izmed vseh – Nureliya, kot jo imenujejo domačini. Ustavimo se v središču mesta ter se pomudimo na tržnici. Potem pa se vkrcamo na vlak, ki nas po najlepšem odseku železniške proge pripelje vse do Elle.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


11. dan
ELLA – KIRINDA (YALA).
Dopoldan si privoščimo krajši sprehod mimo čajnih plantaž do malega Adamovega vrha. Še zadnji vdihljaji višinskega zraka, preden se odpravimo nazaj v nižavje! Ustavimo se pri slapu zlobnega Ravane, ki je v bližnji jami skrival Sito – osrednji lik indijskega epa Ramayane. Po poti se okrepčamo z najboljšim bivoljim jogurtom v glinenih posodicah, vse pa že diši po toplem Indijskem oceanu. Prispemo do Kirinde, daleč stran od turističnih središč, ki se pohvali z resnično divjo in osamelo plažo. Komur doživetij ni dovolj, se lahko (za doplačilo) odpravi v še en nacionalni park – Yala.
kombi/bus, hotel, zajtrk, večerja


12. dan
KIRINDA – UNAWATUNA.
Pot nas pelje ob južni obali in vsi že komaj čakamo, da se naše počitnice resnično začnejo. Med postanki se seveda ustavimo tudi pri znamenitih ribičih na kolih, da ovekovečimo še en škljoc za v album. Popoldne prispemo v Unawatuno, eno najbolj priljubljenih središč ob obali. Namestimo se v butičnem hotelu, od koder se razpira pogled na zaliv. Prosto za obmorske užitke.
kombi/bus, hotel, zajtrk


13. dan
UNAWATUNA – IZLET V GALLE.
Unawatuna se ponaša s lepim zalivom, kjer je morje mirno in idealno za kopanje. Lahko raziščete okolico, si privoščite masažo, potapljanje ali pa se enostavno le prepustite toplemu morju. Popoldne se odpeljemo v Galle, ki se bohoti z mogočno trdnjavo, ki je pravo mesto v mestu. Sprehodimo se po obzidju, seveda pa imamo še nekaj časa za zadnje nakupe.
kombi/bus, hotel, zajtrk


14. dan
UNAWATUNA – KOLOMBO – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE.
Prosto do odhoda na letališče (v večernih urah). Na poti proti letališču se zapeljemo skozi Kolombo in si pogledamo glavne znamenitosti. Slovo od zelenega bisera in polet proti domu.
kombi/bus, zajtrk, letalo


15. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE.
Pristanek na ljubljanskem ali bližnjem letališču.
letaloDokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

Priprava potovanja: 16. december 2017.

Organizator potovanja: Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19. 1210 Ljubljana – Šentvid, www.abctour.siSplošni pogoji poslovanja: Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja (http://www.abctour.si/o-nas/splosni-pogoji) ter dodatno opredeljeni pogoji za potovanja blagovne znamke Samsara potovanja, ki so posebej navedeni v prijavnici za potovanje.Cena:
Cena potovanja pri 7-12 potnikih: 1.290,00 EUR + letalska karta za doplačilo
Cena potovanja pri 13-16 potnikih: 1.215,00 EUR + letalska karta za doplačilo

 


Cena vključuje:
* 9 x nočitev v hotelih 3*,
* 2 x nočitev v hotelu 2*,
* 1 x nočitev penzionu,
* 1 x nočitev v bungalovih na plaži,
* 12 x zajtrk,
* 1 x kosilo -kuharski tečaj,
* 10 x večerja,
* vse prevoze in oglede z kombijem oz. avtobusom,
* lokalnega vodnika,
* slovenskega vodnika,
* vse vstopnine po programu,
* džip safari v nacionalnem parku Minneriya,
* dopoldan preživet s sloni,
* pripravo in organizacijo potovanja.V ceni ni vključeno:

* povratna mednarodna letalska karta; cena karte se giblje od 550 EUR naprej (december 2017),
* prevoz do letališča v kolikor odhod ni iz Ljubljane,
* doplačilo za enoposteljno sobo 330 EUR,
* dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
* odstopnina/zavarovanje odpovedi,
* rafting po reki Kelani (okvirno 25 EUR),
* džip safari v nacionalnem parku Yala (okvirno 45 EUR),
* napitnine 50 EUR (na kraju samem).Dokumenti in vizumi

Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja.
VIZUM: Šrilanški vizum je za državljane Slovenije obvezen. Pred odhodom je potrebno izpolniti ETA formular. Cena vizuma je 35 EUR.Namestitve

Hoteli na potovanju so lokalne kategorizacije 3*, izjemoma 2*. Izbiramo takšne, ki so stran od prometnih cest umeščeni v naravnem okolju. Penzioni izven mest so preprosti a čisti.

 


Prehrana

Pri vseh nočitvah je vključen zajtrk. Večerje so vključene povsod razen na koncu potovanja na obali, kjer lahko izbirate med pestro ponudbo na plaži.Skupina in ekipa

Velikost skupine je med 7 in 15 oseb.
Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodnik, lokalni vodniki in vozniki.Planirani stroški

Povprečno 200 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Napitnine in doplačila niso vštete v ta znesek.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih