Dodatna ponudba!
Potovanje V skrivnostni Mustang
Treking po najbolj nedostopni in prvinski pokrajini v Himalaji. Spokojna tišina v pokrajini iz nekega drugega planeta. Lo-Manthang – legendarno obzidano mesto. (28.9. - 14.10.2018)
Cena od:
2.250,00 €
Kirgizija
Kirgizija. Dežela, ki jo je pozabil čas. (8. 8. - 19. 8. 2018). 12 dni.
Cena od:
1.380,00 €
Sinaj z Marjanom Ogorevcem
Sinaj z Marjanom Ogorevcem(8. 5. - 20. 5. 2018). Potovanje zajema spoznavanje sinajske puščave, z mogočno Mojzesovo goro in obisk znamenitih pirmid v Kairu...
Cena od:
1.699,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Polja označena z zvezdico so obvezna.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Severna Indija

Severna Indija

Severna Indija - (26. 4. - 6. 5. 2018) - 11 dni. Harmonija raznolikosti, severni vrtiljak, paket poln kulture, avanture in legend.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
999,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Indija. Harmonija raznolikosti.
Prav nič in prav nihče nas ne more pripraviti na Indijo, njene močne vonjave, kaos na ulicah in trobljenje ter množice ljudi. Indija je izziv. Prav za vsakega. Prvič, drugič in vsakič naslednjič. Nemogoče si jo je predstavljati in se pripraviti na to, kakšna je in kaj od nje pričakovati. Tako živ organizem, kot ga je moč najti v Indiji, težko najdemo še kje drugje. Tudi najbolj skrite stvari so tu odkrite. Vsem na očem. Ja, njena osebnost je drugačna in posebna. Eksotična. Ekstravagantna. Elegantna. Barvita.

Severni vrtiljak. Paket poln kulture, avanture in legend.
Potovanje po severni Indiji je potovanje skozi barve, vonjave in zvoke. Tu se zdi, kot da so vsi odtisi preteklosti ostali nedotaknjeni, obenem pa na široko odpira vrata sodobnosti. Raziskovanje dežele, katere kompleksna preteklost živi v vsakem trenutku. Tradicija in običaji, ki definirajo narodnost in vero milijonov ljudi. Potovanje nas popelje od neprimerljivega Taj Mahala, atmosferskih samostanov in templjev budistične Bodhgaye, večnega in svetega Varanasija do kolonialne Kalkute.

Mama Indija. Starodavna, fascinantna in neverjetno fotogenična.
Dežela, kjer je nemogoče ostati skladen, strpen in neprizadet. Pravijo, da jo ali vzljubiš ali zasovražiš ... Večinoma pa je žongliranje med obema skrajnostima. Je tako mirna kot tudi naporna, izzivalna in inspiracijska. Indija je vse, kar na tem našem ljubem planetu obstaja. Samo enkrat je treba tja, pa spremeni naš pogled na življenje. Ja, priznamo, lahko je precej zahtevna. A prav zaradi tega je to potovanje tisto, ki lahko kaj hitro postane eden najgloblje vtisnjenih spominov.
 

 

 

PROGRAM

 


1. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – VMESNO LETALIŠČE – DELHI.
Zbor ter polet preko vmesnega letališča proti indijski prestolnici.
letalo


2. dan
DELHI.
Pristanek v Delhiju. Po ureditvi obmejnih formalnosti na letališču se odpeljemo v mesto. Indijska prestolnica je središče države, vedno živahno in pogosto tudi precej kaotično mesto. Je mesto migrantov, ki kar ne neha rasti. Velja za simbol stare in nove Indije. Znotraj modernih četrti skrito in neopazno ležijo sledi izgubljenih imperijev z neštetimi templji, grobnicami in ruševinami. Eden najbolj spektakularnih krajev v Delhiju je zagotovo Qutab Minar (Unesco) – zgrajen na temeljih hindujskega in džainističnega templja, ki priča o burnih vzponih in padcih preteklosti. Stolp zmage velja za najvišji kamniti stolp v Indiji, ki je do danes uspel preživeti precej potresov. Novi del mesta pa je danes moderna prestolnica, ki so jo zgradili Britanci. Zapeljemo se po ‘kraljevi poti’ do 42 metrov visokih Vrat Indije in predsedniške palače.
letalo, avtobus, hotel


3. dan
DELHI – DŽAJPUR.
Odpeljemo se v Džajpur, v prestolnico Radžastana. Pravijo, da je Radžastan izmed vseh dežel Indije ena najbolj fotogeničnih. Močne barve razkošnih in pisanih turbanov ter živopisno oblečene ženske dajejo močan kontrast na videz pusti pokrajini. Za začetek si nedaleč stran od Džajpurja ogledamo mogočno trdnjavo Amber (Unesco), zvečer pa se podamo na živahne ulice radžastanske prestolnice. To so kraji, kjer fotografskih utrinkov kar ne zmanjka!
avtobus, hotel, zajtrk


4. dan
DŽAJPUR.
Za začetek si nedaleč stran od Džajpurja ogledamo mogočno trdnjavo Amber (Unesco). Za starimi zidovi Džajpurja se skriva staro rožnato mesto, čigar bazarji veljajo za ene najbolj barvitih in živahnih v celi Aziji. Razpoznavni znak mesta pa je tudi Palača vetrov – Hawa Mahal ter eden največjih srednjeveških astronomskih observatorijev Jantar Mantar (Unesco). Zvečer pa se podamo na živahne ulice radžastanske prestolnice. To so kraji, kjer fotografskih utrinkov kar ne zmanjka!
avtobus, hotel, zajtrk


5. dan
DŽAJPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA.
Na poti v Agro se pomudimo v Fatehpur Sikriju – veličastnem obzidanem ‘mestu duhov’. V 16. stoletju je bil Fatehpur Sikri (Unesco) prestolnica izjemnega mogulskega cesarstva, ki mu je takrat vladal slavni vladar Akbar. Tu je preživel svoja najboljša leta vladavine. Brez dvoma je Fatehpur Sikri fantastična arhitekturna mojstrovina!
avtobus, hotel, zajtrk


6. dan
AGRA – TAJ MAHAL – VARANASI.
Danes nas čaka izjemni Taj Mahal (Unesco), vrhunec mogulske arhitekture! Daleč najbolj opevan in ekstravaganten spomenik, zgrajen zaradi ljubezni. Mnogi so skušali opisati njegovo lepoto, a ob njej je večina obmolknila. Slavni bengalski poet Rabindranath Tagore je spomenik opisal z besedami ‘solza na obrazu večnosti’. Za gradnjo tega spomenika so najeli kar 20.000 umetnikov in potrebovali dolgih 22 let, da so ga dokončali. Ni dvoma, Taj je spektakularen tako od daleč kot od blizu. V bližnji trdnjavi Agra (Unesco), na obrežju reke Jamuna, dobimo najlepši razgled na Taj. Proti večeru se vkrcamo na spalnik, ki nas odpelje v Varanasi.
avtobus, spalnik, zajtrk


7. dan
VARANASI.
”Varanasi je starejši kot vsa zgodovina, starejši od tradicije in od vseh mitov. Zdi se celo dvakrat starejši od vsega naštetega skupaj,” je nekoč o mestu dejal Mark Twain. Sveto mesto Varanasi velja za eno najstarejših stalno naseljenih mest na svetu, zagotovo pa je najstarejše stalno poseljeno mesto v Indiji. Tudi danes, kljub mnogim spremembam, ostaja prav tako kot je nekoč bilo – skrivnostno in prežeto z neizmerno duhovnostjo. Od nekdaj je bilo hindujsko središče, mesto življenja ter mesto smrti in prerojenja. Je tudi mesto Šive, hindujskega boga, stvarnika, uničevalca in ohranjalca. Kdor v Varanasiju najde svoje zadnje počivališče, gre naravnost k Šivi, lahek ali težak s karmo na plečih. Najlepše je sveto mesto in ljudi v njem opazovati s čolna na reki Ganges v zgodnjih jutranjih urah. Na številnih kopalnih ploščadih verniki spirajo s sebe vse človeške zmote, ki so si jih nabrali tekom svojega življenja. Popoldan pa raziščemo kopalne
ploščadi, na katerih se vsem na očeh odvijajo najbolj intimni verski obredi. Dovolj bo časa za raziskovanje starih ozkih uličic.
ladjica, hotel, zajtrk


8. dan
VARANASI – SARNATH – BODHGAYA.
V bližnjem Sarnathu, jelenjem parku, obiščemo kraj, kjer je Buda prvič predaval o poti razsvetljenja. Na tem kraju je kasneje kralj Ašoka zgradil čudovite stupe in samostane, nato pa je mesto postalo še veliko budistično središče učenosti, umetnosti in religije. Z dnevnim vlakom se odpeljemo v še en pomemben budistični kraj, Bodhgayo.
avtobus, vlak, hotel, zajtrk


9. dan
BODHGAYA – KALKUTA.
Bodhgaya je najsvetejše od štirih svetih budističnih krajev na svetu. Velja namreč za kraj, kjer je princ Sidharta Gautama doživel razsvetljenje in postal Buda. Svet je navdušil s svojo filozofijo, smislom življenja, oznanjanjem nepravičnosti in neenakosti sveta in ozaveščanju o življenjski poti, ki vodi v pravo srečo. Dopoldan preživimo v spoznavanju osrednjega templja Mahabodhi (Unesco), v katerem domuje drevo, pod katerem je Buda doživel razsvetljenje. Popoldan se z vlakom odpeljemo v Bengalski zaliv.
avtobus, spalnik (vlak), zajtrk


10. dan
KALKUTA.
Kalkuta, prestolnica Zahodne Bengalije, je intelektualna in kulturna prestolnica Indije, ki jo je treba obiskati že zaradi neverjetnih kontrastov med modernim in tradicionalnim. Je mesto presenečenj s pravim bengalskim vzdušjem in mesto, v katerem prav nihče ne ostane ravnodušen. Kaos, najlepše kolonialne stavbe, mošeje, cerkve, hindujski templji, moderni nakupovalni centri, tržnice ... Ima tudi veliko vzdevkov: mesto radosti, kulturna prestolnica, mesto palač, mesto vseh mest, mesto mostov in celo vzhodni Pariz. Čisto verjetno najdete še kakšnega, čisto svojega. Za začetek se odpeljemo do ene najlepših britanskih zapuščin v mestu, Viktorijinega spomenika, ki je radost in ponos mesta. Sprehodimo se tudi čez mestni park Maidan do katedrale sv. Pavla. Obiščemo središče Misijonark ljubezni, katerega je ustanovila Mati Tereza, ki je postala zaščitni znak mesta. Obiščemo tudi najslavnejši tempelj in najstarejši romarski kraj v mestu – Kalighat, hindujski
tempelj, posvečen neizprosni boginji Kali. Nato se čez reko Hoogly sprehodimo preko veličastnega mostu Howrah, katerega vsak dan prečka več kot milijon pešcev. Na drugem koncu pa stoji najbolj prometna železniška postaja Howrah, ki vabi s svojim živo rdečim pročeljem. Saj res, kaj pa tiste slavne bengalske slaščice? V mestu se sprehodimo skozi največji knjižni bazar v Indiji in največji bazar rabljenih knjig na svetu. Lokalni pregovor pravi, da če tu ne uspeš najti knjige, ki jo iščeš, potem najbrž sploh ne obstaja! Zvečer se sprehodimo še po ulici Park, ki nikoli ne spi. Kalkuta, kaotična, divja in tako tipično indijska, a hkrati topla in nasmejana.
avtobus, hotel, zajtrk


11. dan
KALKUTA – VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE.
V zgodnjih jutranjih urah se odpeljemo na mestno letališče, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti domu. Pristanek na ljubljanskem ali bližnjem letališču.Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

Priprava potovanja: 9. december 2017.
Organizator potovanja: Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19. 1210 Ljubljana – Šentvid, www.abctour.si

Splošni pogoji poslovanja: Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja (http://www.abctour.si/o-nas/splosni-pogoji) ter dodatno opredeljeni pogoji za potovanja blagovne znamke Samsara potovanja, ki so posebej navedeni v prijavnici za potovanje.


Cena:
Cena potovanja pri 11 – 18 potnikih: 999 EUR + letalska karta za doplačilo
Cena potovanja pri 7 – 10 potnikih: 1100 EUR + letalska karta za doplačilo

 


Cena vključuje:
* 7 x nočitev v hotelih 3* (lokalna kategorizacija),
* 2 x vožnja z nočnim vlakom – spalnikom Agra-Varanasi in Bodhgaya-Kalkuta (spalniki so tipa ‘hardsleeper’ – odprti kupeji s po šestimi posteljami v enem in dvemi posteljami na prehodu),
* 8 x zajtrk,
* vse prevoze z avtobusom,
* 1 x vožnja z dnevnim vlakom Varanasi-Bodhgaya,
* ladjico v Varanasiju,
* lokalne vodnike,
* slovenskega vodnika,
* vstopnine po programu,
* pripravo in organizacijo potovanja.


V ceni ni vključeno:
* povratna mednarodna letalska karta; okvirna cena individualne karte z vsemi vključenimi taksami se giblje med 590 EUR in 750 EUR (december 2017),
* prevoz do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni z letališča Jožeta Pučnika,
* vizum za Indijo 60 EUR (po želji za doplačilo),
* doplačilo za enoposteljno sobo 170 EUR,
* dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
* zavarovanje odpovedi,
* doplačila za slikanje in snemanje na turističnih krajih (po želji, na kraju samem; okvirno 50 indijskih rupij na eno napravo),
* napitnine 60 EUR (na kraju samem).


Dokumenti in vizumi
Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke, ter tudi vizo, v kolikor si jo potnik ureja sam.

INDIJSKI VIZUM: Slovenci potrebujemo indijski vizum. Vizum si lahko uredite sami preko spleta (https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html), lahko pa vam ga za doplačilo uredimo mi. Indijski e-vizum velja za enkratni vstop do 30 dni. Za pridobitev vizuma potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja, v njem vsaj dve prazni strani ter eno barvno fotografijo na belem ozadju.

 


Namestitve:
Hoteli v Indiji so preverjeni in čisti, lokalne kategorizacije 3*. Dvakrat nočimo na vlakih spalnikih.

Skupina in ekipa
Velikost skupine je med 7 in 18 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodnik, lokalni vodniki in vozniki.

Planirani stroški
Povprečno 150 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Napitnine in doplačila niso vštete v ta znesek.