Dodatna ponudba!
Potovanje Kazahstan
Potovanje Kazahstan. Po svileni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja. Odhod 4. 8. - 19. 8. 2018.
Cena od:
1.840,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

NOVI TERMINI V PRIPRAVI

 

Jordanija. Puščavska kulisa starodavnih zgodb.
Popotniku razkriva svojo osupljivo pokrajino, veličastne arheološke znamenitosti in tradicionalno arabsko gostoljubje. Puščavska kulisa se na njenem relativno majhnem območju hitro spreminja. Z vsakim korakom razkrijejo nove barvne nianse. To je dežela polna zgodb, vse od biblije naprej. Prepredena z mnogimi izjemnimi kulturami. Skozi stoletja naseljena z nomadi, biblijskimi preroki, izurjenimi trgovci in pretkanimi vojščaki. Prav vsi so pustili svoj pečat na državi in zdi se, da ni kraja, ki ne bi nosil sporočila preteklosti.

Magija Bližnjega vzhoda.
Tihi sprehodi ob barvah zahajajočega sonca, čaj na sipinah in noči pod zvezdnatim nebom. Zaplavamo v mrtvem morju in ujamemo Mojzesov razgled nad obljubljeno deželo z gore Nebo. Tu se skriva tudi tisto rdeče mesto – Petra, dragulj v kroni mnogih antičnih znamenitosti dežele. Nekdanja nabatejska prestolnica urezana v peščenjak, v katerem se prelivajo prav vsi odtenki rožnate barve. Wadi Rum, ena najlepših puščav. Dramatično okolje s spektakularno puščavsko kuliso, ki so jo izoblikovala stoletja naravnih procesov, so idealna scena za naš treking in potovanje v sebe.​

Jelena Jonke. Potovanje v sebe.
Dodano vrednost potovanja nosi strokovno delovanje Jelene Jonke, kar jača potovalno moč in nudi možnost osebne preobrazbe. Ker je rdeča nit potovanja predvsem delo na sebi, je potovanje pripravljeno tako, da si na začetku in koncu potovanja pogledamo glavne poudarke dežele, skozi katere lahko začutimo tudi veličastje prostrane puščave, v kateri preživimo večji del poti in izkoristimo tudi njeno energijsko podporo za samozdravljenje in prestopanje lastno postavljenih mej nemogočega.

Potovanje Jordanija


1. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – VMESNO LETALIŠČE – AMMAN.
Zbor na bližnjem letališču ter polet preko Istanbula do Ammana. Obroki na letalu. Ob prihodu v Jordanijo se po ureditvi obmejnih formalnosti odpeljemo v hotel. Nočitev.
letalo, hotel


2. dan
AMMAN – GORA NEBO – MADABA – MRTVO MORJE – DANA.
Zjutraj se odpeljemo na goro Nebo, od koder ujamemo Mojzesov razgled na obljubljeno deželo v prebujajočih barvah dneva. Obiščemo Madabo, kjer si pogledamo znameniti zemljevid svete dežele. Spustimo se globoko v tektonski jarek, kjer leži Mrtvo morje. Sproščujoče popoldne preživimo ‘lebdeči’ v slani vodi, namazani z zdravilnim blatom. Dan zaključimo v simpatični vasici Dana, ki leži sredi naravnega rezervata.
penzion, zajtrk


3. dan
DANA – WADI RUM.
Zajtrk v tradicionalnem okolju. Raziščemo kamnite uličice srednjeveške vasi. Ta je bila že skoraj zapuščena, a jo je trajnostni turizem ponovno oživel in velja za eno najbolj simpatičnih v širši regiji. Privoščimo si sprehod po okolici ter proces in meditacijo, kateri spremljata čudoviti razgledi nad okolico. Popoldan se odpeljemo k naši puščavski zgodbi v Wadi Rum. Wadi Rum je ena najlepših puščav našega planeta in ni težko ugotoviti, zakaj. Oranžno rdeči pesek in izjemne kamnite formacije, katere je skozi čas izklesala erozija. Območje je navduševalo Lovrenca Arabskega, ki ga je opisal kot ‘Prostran, odmevajoč in podoben Bogu’. Namestimo se v puščavskem taboru pri beduinih, ki nam pripravijo okusen čaj in večerjo. Prva noč pod zvezdami ob tabornem ognju pod milijoni zvezd.
avtobus/kombi, puščavski tabor, zajtrk, večerja


4. – 6. dan
WADI RUM – PETRA.
Za naslednje tri dni raziskujemo širno pokrajino, ki se zdi iz drugega planeta ter svoja notranja prostranstva. Prepustimo se puščavi in procesom, katere vodi Jelena Jonke. Okolica daje izjemno priložnost, da stopimo ven iz cone udobja ter se brez zunanjih dražljajev lažje umaknemo v svoj notranji svet in prečistimo svoje vzorce, zaradi katerih smo prišli na pot. Kot pove Jelena, je: ”... energija puščave tako močna, da nam pomaga k preseganju fizičnih in psiholoških omejitev. Dogajajo se spoznanja brezmejnih možnosti, ki so skrite globoko v nas in jih težko prepoznamo v vsakodnevnem življenju, zaradi preobremenjenosti in hitrosti življenja. Zato je puščava fantastično mesto, v katerem lahko v zelo kratkem času naredimo globoko preobrazbo.”

Spimo na enem mestu, v svojem puščavskem taboru, in delamo dnevne sprehode po okolici, ki jih bomo začinili z vzponi na sipine, sprehodi skozi kanjone, procesi, meditacijami in energetskimi vajami. Večeri v našem taboru so namenjeni za druženje ob ognju ali pa individualno refleksijo. Nočimo v šotorih ali pa pod zvezdami.

Kako bo izgledal naš dan: Dnevne hoje bo za 4 – 6 ur dnevno, preostali čas pa bomo izkoristili za celostne aktivnost, počitek, osebno doživljanje in spoznavanje puščave. Za nas skrbijo prijazni domačini, ki nam na njihov način pripravijo zajtrk, kosilo in večerjo.

Potovanje v sebe: v skladu z možnostmi bomo jutra, večere ter odmore med hojo posvečali celostnim procesom, meditacijam ter individualnim obravnavanjem znotraj skupine.

Šesti dan se proti večeru odpeljemo v Petro, kjer v hotelu speremo iz sebe puščavski pesek ter se pripravimo za doživetje naslednjega dne.

kombi, džipi puščavski tabor (2x) hotel (1x) zajtrk, kosilo, (3x) večerja(2x)


7. dan
PETRA – AMMAN.
Danes nas čaka fantastičen del Unesco-ve zapuščine in eno izmed novo izbranih sedmih čudes sveta! Zjutraj se sprehodimo skozi dolg in ozek kanjon, na koncu katerega čaka razkritje Zakladnice – najbolj znane znamenitosti tega rožnatega mesta. V barviti peščenjak so ga vklesali Nabatejci, nekoč izjemni trgovci. Trenutek, ko jo prvič uzremo se zazdi, kot da smo raziskovalci pustolovskega Indiana Jonesa. Cel dan raziskujemo to izjemno mesto – od amfiteatra do mogočnega Samostana – priložnosti za izjemne fotografije in kramljanja z lokalnimi beduini kar ne zmanjka. Zvečer se odpeljemo nazaj v jordansko prestolnico, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti domu.
letalo, zajtrk


8. dan
AMMAN – VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE.
Predviden prihod v jutranjih urah. Konec potovanja.
letalo


Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

Priprava potovanja: 5. februar 2018

Organizator potovanja: Samsara potovanja, Marijana Panić s.p. Cvetkova cesta 35, 5282 Cerkno
Splošni pogoji poslovanja: Za potovanje veljajo splošni pogoji turistične agencije Samsara potovanja, Marijana Panić s.p.


Več o Jeleni in delu v puščavi

Po izobrazbi umetnostna zgodovinarka, terapevtka karmične diagnostike in Tai chi učiteljica ‘Šole notranje poti’. Z možem Romanom vodita Sakura center, center alternativnega zdravljenja.

V zadnjih desetih letih se intenzivno ukvarja z ozaveščanjem in proučevanjem energij ter kako le-te v obliki naših misli in čustev vplivajo na naše splošno stanje. Poglobljeno raziskuje vzroke za nastajanje različnih tegob in bolezni ter načine za njihovo odstranitev. Pri delu se poslužuje učinkovitih tehnik in poti, ki koristijo pri preventivi in zdravljenju bolezni.

Svoje znanje prakticira skozi delo z ljudmi na individualnih terapijah, večdnevnih intenzivnih programih v sklopu Sakura centra ter na potovanjih in v Šoli karmične diagnostike.

Karmična diagnostika v puščavi

Kako lahko puščava pripomore k globljem vstopu vase? Zakaj ravno puščava?

Zaradi pokrajine, ki nas obkroža – ta je precej enolična, enobarvna, umirjena ter peska pod nogami, ki nam ne omogoča stabilne podlage in lahkotne hoje, ostajamo brez osnovnega komforta, fizičnega ugodja ter informacij, katere v vsakodnevnem življenju brez prestanka hranijo naš um. Postajamo utrujeni, naš um nima zabave, postaja obupan in se začne ‘lomiti’. Ko se ‘zlomi’, začenjamo spoznavati lepoto svojega bistva in življenja, v katerem živimo. Telo se čez nekaj časa utrudi, vstopa v odpor, a ga tudi preseže in po tem z lahkim korakom stopa dalje...dogajajo se čudeži!

Energija puščave je tako močna, da nam pomaga k preseganju naših fizičnih in psiholoških omejitev. Dogajajo se spoznanja brezmejnih možnosti, katere so skrite globoko v nas in jih težko prepoznamo v vsakodnevnem življenju, zaradi preobremenjenosti in hitrosti življenja. Zato je puščava fantastično mesto, v katerem lahko v zelo kratkem času naredimo globoko transformacijo. Koristno je pred potjo ozavestiti tista področja življenja, v katerih smo nezadovoljni in kjer bi želeli narediti korak naprej. V puščavi bomo šli skozi proces prehoda iz starega (nezaželjenega) v novo (željeno) stanje v vseh njegovih fazah, pri čemer bomo koristili bogato duhovno in energetsko podporo.

Namen dela v puščavi
Delo v puščavi je prvotno namenjen globokemu delu na sebi, ozaveščanju omejitev, strahov, tegob ter njihovi transformaciji. Ves čas se nahajamo v zelo zahtevnih pogojih, v katerih težko obdržimo svoje maske in prav to je odličen teren za resnično delo. Ko nam je težko, ko smo utrujeni, ko ne zmoremo več kontrolirati naših občutij, reakcij, misli. Ko se ‘lomimo’. Prav v teh trenutkih se ‘v živo’ soočamo z našimi tegobami, poiščemo vzroke za njihov nastanek ter jih povežemo z podobnimi situacijami v življenju, kar razrešujemo skozi zelo globoke procese transformacije. Namen dela v puščavi zelo konkretno tudi čvrsta prizemljitev in opuščanje kontrole (povezovanje z željo in s prizemljenim delovanjem skozi konkretne situacije)!

Da bomo lažje šli skozi celotno puščavsko zgodbo, bomo tekom dneva delali energetske vaje, katere osvežujejo telo ter pomagajo k lažjem sprejemanju situacij ter novo ozaveščenih stanj. Pomagale bodo pri sprejemanju odločitev o spremembah, ki so moreiti potrebne za nadaljevanje kvalitetnega življenja in dela po prihodu nazaj domov. V puščavi se s seboj in svojimi občutji srečujemo neposredno. Na površino prihajajo najgloblje skriti vzorci obnašanja, strahovi, agresije. Naš cilj bo, da se soočimo s kar največ njih, ter da jih tudi v zelo povišanem stanju zavesti očistimo.

Cilj celovitega dela v puščavi je, da spoznanja in izkušnje, katera tam pridobimo (zaradi enostavnosti in energije prostora te fizične angažiranosti lahko v osmih dneh puščave pridemo do rezultata, za katerega bi potrebovali nekaj mesecev ali celo let pri delu na sebi v domačem okolju) integriramo v svoje vsakodnevno življenje.

Puščava nam omogoča popolno izolacijo, energetsko nas podpira in nam pomaga, da enostavneje pridemo skozi intenzivne procese soočanja s seboj.

Delo v puščavi je usmerjeno praktično. Delali bomo individualno, učili pa se bomo tudi prepoznavati problematiko posameznika v kontekstu skupine. Delo bo podrobno in temeljito, šli bomo do najglobje skritih slojev. Soočali se bomo s problemi v trenutku njihovega nastanka ter se na konkretnih primerih naučili reševanja s pomočjo različnih tehnik.

Za sodelovanje na potovanju ni potrebno posebno predznanje ali praksa. Program potovanja je lahko odličen izziv tako za začetnika, kot tudi za izkušenega duhovnega iskalca.

Jutranji program bomo začenjali zgodaj. Priprava za dan, ki je pred nami: ozaveščeno razgibavanje hrbtenica, telesa ter Qi gong bomo začeli pred sončnim vzhodom. V meditaciji se bomo odprli za dan, ki je pred nami in se z razumevanjem usmerili v tematiko dneva oziroma v tisto, kar bomo imeli ta dan za rešiti. Po krajši tišini sledi zajtrk.

Osrednji del dneva (med zajtrkom in sončnim zahodom) bomo namenili raziskovanju puščave. Poudarek je na premikanju in hoji po prostranstvih puščave (dolgotrajen, enakomeren ritem hoje ter enoličnost barv in oblik nam pomaga k hitrejšem obračanju vase). Tekom dneva bomo prehajali skozi procese transformacij ter individualnega dela. Krajša predavanja, energetske vaje, čas predviden za tišino in razmišljanje. Po kosilu enourna siesta.

Ob sočnem zahodu bomo ponovno odšli v meditacijo ter prizemljili na novo pridobljena stanja zavesti tega dneva. Zahvalimo se dnevu, ki je za nami, ozavestimo dogodke in nove energije v nas, meditiramo. Sledi pogovor o vsebini duhovnih dogajanj dneva. Po večerji nas čaka zvezdna noč, katero lahko izkoristimo za meditacijo, vstop vase, hojo v tišini ali pa skupni pogovor ob beduinskem ognju.

Dnevno bo hoje okrog 5 – 6 ur, preostali čas bomo izkoristili za aktivnosti. Dela na sebi, odmore, osebna doživetja ter spoznavanje puščave. Za nas bodo skrbeli ljubeznivi domačini, ki nam bodo na svoje načine pripravili zajtrk, kosilo in večerjo. Oni bodo prav tako poskrbeli za šotore, podloge za spanje in našo prtljago. Hodili bomo, a ob nas bodo tudi kamele za najbolj utrujene.Cena:
Cena potovanja pri 8 – 12 udeležencev: 1.290,00 EUR + letalska karta
Cena potovanja pri 13 – 15 udeležencev: 1.190,00 EUR + letalska karta


Cena vključuje:

 • 2 x nočitev v hotelih 3*,
 • 1 x nočitev v penzionu,
 • 3 x nočitev v puščavskem kampu,
 • 6 x zajtrk,
 • 3 x kosilo,
 • 3 x večerja,
 • vse prevoze z avtobusom ali kombiji in džipi,
 • jordanski vizum,
 • lokalne vodnike,
 • slovenskega vodnika,
 • duhovno in individualno podporo in vodenje bioterapevtke in karmične diagnostičarke Jelene Jonke,
 • 1 x individualno terapijo,
 • vse vstopnine po programu,
 • vse stroške priprave in organizacije potovanja.V ceni ni vključeno:

 • povratna mednarodna letalska karta (Ljubljana/Zagreb – Amman) in vse letališke pristojbine – cena ob zgodnji prijavi se giblje od 350 – 450 EUR (februar 2018),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (velja za nočitve v hotelih in penzionu) 85 EUR,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje,
 • priporočljive napitnine 50 EUR,
 • zavarovanje odpovedi.Dokumenti in vizumi
Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam do časa zagotovi vse prave dokumente.

Za vstop v Jordanijo državljani republike Slovenije potrebujemo vizum. Uredimo si ga na letališču ob vstopu v državo. Cena vizuma je vključena v ceno potovanja.


Namestitve
Hotela v Petri in Ammanu sta preprosta in čista, lokalne kategorizacije 3*. Penzion v Dani je preprost in čist, sobe so v lokalnem vzdušju.


Prehrana
Jordanski rek pravi: “Tudi ko si sit, lahko poješ še 40 grižljajev”. Pove nam veliko o ljubezni do hrane in o gostoljubju v deželi. Hrana je tu okusna, raznovrstna in v velikih količinah. Vse se začne z meze, katero predstavlja bogato obložena miza z raznimi prigrizki in namazi, med katerimi je najbolj priljubljen hummus, čičerikin namaz s sezamovo pasto tahini in olivnim oljem. Vedno postrežejo zraven tudi tanek arabski pita kruh. Vanj povijejo tudi najljubši uličen prigrizek falafel – čičerikini polpeti. Od glavnih vegeterijanskih jedi je najbolj priljubljena Mujadara – začinjena mešanica riža in leče, katero zna pripraviti skoraj vsak domačin.

Na potovanju imamo vključene zajtrke v hotelih, med trekingom v Wadi Rumu pa tudi kosila in večerje.Velikost skupine je med 8 in 15 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo karmična diagnostičarka Jelena Jonke, slovenski vodnik, lokalni vodniki in vozniki.Planirani stroški

Povprečno 100 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Napitnine in doplačila niso vštete v ta znesek.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih