Dodatna ponudba!
Potovanje Kazahstan
Potovanje Kazahstan. Po svileni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja. Odhod 4. 8. - 19. 8. 2018.
Cena od:
1.840,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

NOVI TERMINI V PRIPRAVI

 

Surova in robustna.
To sta besedi, s katerima jo največkrat povezujejo. Tudi zato, ker je tu najbolj izolirana nacija Latinske Amerike in dežela, ki ima od vseh latinskoameriških najvišjo nadmorsko višino. Takšna, ki nagrajuje pustolovskega popotnika, saj zajema vse, kar velja za eksotično in skrivnostno na celini ter se ponaša z najštevilčnejšo avtohtono populacijo. Je mešanica dramatične divjine, antičnih zakladov, bučnih mest in živahne kulture, a to so le začetki te dragocene destinacije. Pravi popotniški biser.

Dežela, ki diši po avanturi.
Izjemno bogata v svoji biotski raznovrstnosti in raznolikosti etničnih skupin se razteza vse od visokih Andov do Amazonke. Tako malo je znanega o deželi, da šele ko doživimo to impresivno pokrajino, pristno okolje, nasmejane ljudi ter izjemno kulinariko, lahko razumemo, zakaj je Bolivija destinacija, kateri resnično ni para. Ni veliko krajev na svetu, ki bi se lahko kosali z prostranostmi ogromne slane puščave Salar de Uyunija in njegove dramatične okolice ali pa s cesto smrti, ki na vsakem zavoju jemlje dih.

Skrivnostna in samosvoja.
Verjetno najbolj pristna država Južne Amerike. Živahna kultura odseva bogato dediščino in obiskovalcu ponuja pristen vpogled v vsakdan, kakršnega živijo že od nekdaj. Bolivija je energičen in enigmatičnen košček latinske sestavljanke – skrivnostna in samosvoja ohranja globoko vez s preteklostjo. In mogoče je to še eden njenih najmočnejših adutov, saj je uspela ohraniti tisto, kar je drugje že izgubljeno.

Potovanje Bolivija1. in 2. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – VMESNO LETALIŠČE – LA PAZ.
Zbor ter polet preko vmesnih letališč proti La Pazu. Obroki na letalu. Drugi dan priletimo v La Paz. Po ureditvi obmejnih formalnosti se odpeljemo v hotel. Nočitev.
letalo, hotel


3. dan
LA PAZ – izlet do Lunine doline.
Jutro v najvišje ležeči prestolnici. Če vam ne vzame diha visoka nadmorska višina, vam ga bo zagotovo to energično mesto. Le malo mest ima tako spektakularno postavitev kot La Paz, ki leži v kanjonu reke Choqueyapu. Z gondolo se odpravimo do prvega razgleda, saj slavni ‘Teleferico’ daje povsem novo dimenzijo ogledu mesta! Na glavnem trgu Plazza Murillo postojimo ob najpomembnejših stavbah mesta, ki spominjajo na kolonialni čas, v centru pa bosta zagotovo najzanimivejši živahna ulica Sagarnaga ter čarovniška tržnica. Tu najdemo vse od zelišč in napitkov za razne tegobe, praškov za nesrečne ljubezni do posušenih laminih zarodkov za srečo v življenju. Postojimo pred zaporom San Pedro, ki za svojimi zidovi skriva zanimivo zgodbo. Popoldne se odpravimo v bližnjo Lunino dolino, ki je dobila ime zaradi nenavadnih geoloških formacij. Nas navdušijo slednje ali razgled na Ande v ozadju? Za zaključek dneva še čudoviti pogledi z
razgledne točke Killi killi, znane po najlepšem razgledu na mesto.
avtobus, javni prevoz – gondola, hotel, zajtrk


4. dan
LA PAZ – izlet v COROICO (1600 m).
Odpeljemo se v nižine do mesteca Coroico. Najbolj pogumni se bodo lahko (za doplačilo) s kolesi spustili po slavni ‘cesti smrti’, po kateri je okolica še najbolj prepoznavna. Cesta Yungas se naglo spušča z visoke planote k porečju Amazonke. Dolga je 64 km, široka le tri metre, vije pa se nad sto metrov globokimi prepadi – izziv z veliko začetnico. Obiščemo še plantaže kakava in kave ter se prepustimo toplemu vremenu, spektakularnim razgledom in ležernim vibracijam – kot protiutež višinskemu La Pazu, kamor se vrnemo v večernih urah.
avtobus, hotel, zajtrk


5. dan
LA PAZ – TIWANAKU – JEZERO TITICACA (3812 m).
Po zajtrku se odpeljemo v Tiwanaku (Unesco). Tu se nahajajo ruševine starodavnega mesta, ki je bilo nekoč prestolnica ene najpomembnejših civilizacij v času pred-inkovskega imperija. Piramide, templji ter masivni kamniti bloki. Kako so jih izdelali? Kako postavili? Še bolj impresivni so, ker na vprašanja niti danes ni odgovorov. V tamkajšnjem muzeju se še lažje potopimo v njihov čas. Po kosilu se odpeljemo proti jezeru Titikaka, najvišjemu plovnemu jezeru na svetu, ki leži na meji s Perujem. Za Inke so bili tu sveti kraji in ni se potrebno vprašati zakaj. Široka modrina spreminja svoje barve glede na razmere na nebu in v njej odseva okolica. Prispemo v živahno Copacabano na obrežju jezera. V skladu s časom se za sončni zahod povzpnemo na bližnji hrib El Calvario, ki kljub svojemu mučeniškemu imenu ponuja najlepše razglede na okolico.
avtobus; 5-6 ur, hotel, zajtrk, kosilo


6. dan
COPACOBANA – YAMPUPATA – ISLA DEL SOL (3812 m do 4100 m).
Jezero Titikaka je za Inke, in tudi mnoge druge, dolgo veljalo za center vesolja. Prav tu je kreator Virokoča iz otokov ustvaril človeka, sonce, luno in zvezde. Dopoldne raziščemo Copacabano, ki je glavno mesto na bolivijski strani jezera Titikaka. Med domačini je mesto znano predvsem zaradi cerkve, kjer počiva kipec Črne Marije. Izvemo marsikatero zanimivost o njihovih duhovnih praksah ter verskih tradicijah, z malo sreče pa ujamemo tudi blagoslavljanje vozil. Odpravimo se raziskovat okoliške vasi, ki živijo svoje življenje stran od turizma. Ujamemo kmete in ribiče pri vsakdanjih opravilih. V Yampupati se vkrcamo na čoln, ki nas pripelje na ‘otok sonca’, Islo del Sol. Namestitev v preprostem penzionu.
ladjica, 3 ure hoje, penzion, zajtrk, kosilo, večerja


7. dan
ISLA DEL SOL – COPACABANA – LA PAZ – nočna vožnja v SUCRE (2810 m) .
Mesto, kjer naj bi se rodila sonce in inkovska civilizacija je zjutraj prežeto s spokojnostjo. Užijemo naravo otoka, ki velja za enega najlepših krajev dalnje okolice. Raziščemo ga peš, saj na otoku ni avtomobilov in glavno prevozno sredstvo so še vedno osli. Mimo vasi Challapampa, muzeja in svetega labirinta nas vodi pot do okusnega kosila s čudovitimi razgledi. Popoldan se odpeljemo nazaj v La Paz, kjer ujamemo udobni nočni avtobus za Sucre.
avtobus; 3,5 ur + nočni avtobus, ladjica, 3 ure hoje, zajtrk, kosilo


8. dan
SUCRE (2810 m).
V jutranjih urah prispemo v Sucre (Unesco). Raziščemo center mesta, za katerega velja, da je najlepše v deželi. Mesto je prava prestolnica Bolivie in skozi zgodovino so se prav tu zgodili najpomembnejši dogodki. Obiščemo hišo svobode, kjer so razglasili neodvisnost in kjer izvemo več o tem pomembnem delu zgodovine. Izkoristimo prosto popoldne na očarljivih uličicah.
hotel


9. dan
dolina SUCRE – CANDELARIA (3290 m).
Zjutraj se odpeljemo v vas Candelaria, kjer se namestimo pri domačinih. Tu živi tudi avtohtona skupnost. Projekt zaščite njihove tradicije se je lepo prepletel s trajnostnim turizmom, ki jim omogoča in podpira njihov način življenja. Poučimo se o njihovih tradicijah, kmetovanju in obrteh, najbolj pa nas navdušijo barviti vzorci, ki jih ženske spletajo iz lamine volne. V njih se namreč skrivajo eni najlepših izrazov andske kulture. Ko spoznamo posestvo, se tudi sami oblečemo v delovna oblačila in se poprimemo dela. Ali bomo barvali volno, tkali, kuhali, okopavali še ne vemo, zagotovo pa si bomo prislužili večerjo :).
avtobus; 2 uri, pri domačinih, zajtrk, večerja


10. dan
dolina CANDELARIA – TARABUCO – POTOSI (4067 m).
Po zajtrku se sprehodimo po prebujajoči se okolici in užijemo preprostost življenja. Nadaljujemo pot ter postanemo v Tarabucu. Popoldanska vožnja nas pripelje do rudarskega Potosija. Sprehod skozi mesto (Unesco) nas popelje v njegovo zlato dobo, ko je cvetelo na račun rudnikov okrog ‘bogatega hriba’ Cerro Rico. Mesto se nemreč, prav iz tega razloga, bohoti z enimi najlepših primerkov kolonialne arhitekture.
avtobus; 4 ure, hotel, zajtrk


11. dan
dolina POTOSI – UYUNI (3700 m).
Rudniki srebra še vedno dajejo vsakdanji kruh marsikateremu prebivalcu Potosija. V rudnik ne smemo priti praznih rok, zato gremo najprej po darila za rudarje na t. i. rudarsko tržnico. Najbolj bodo veseli cigaret in kokinih listov! Čaka nas 1–2 urni ogled rudnikov, v katerih začutimo trdo življenje rudarjev. Pokramljamo z njimi in mogoče nam razkrijejo kakšen mit tega temnega podzemlja. Popoldanska vožnja proti Uyuni nam že začne razkrivati prelepa prostranstva območja, kamor prihajamo. Le-ta bo zaigralo na strune src, ki iščejo mistične in samotne kraje. Divjina, ki jo obeležujejo visoki vulkani. Prazne, enormne ravnice, ki vendarle menjavajo barve. Tišina, v kateri skorajda ni življenja. Ter seveda belina največje slane puščave na svetu, ki jemlje dih.
avtobus; 3 ure, hotel, zajtrk, večerja


12. – 14. dan
UYUNI – SAN PEDRO DE ATACAMA.
V naslednjih treh dneh se bomo z džipi podali na raziskovanje pokrajne, ki se na momente zdi skoraj neresnična. Kot bi prišli na en drug planet! Obiščemo pokopališče vlakov, pomudimo se pri proizvodnji soli in staremu solnemu hotelu. Bela ploščad izsušenega slanega jezera okrog nas se zdi neskončna. Dober razgled nad njo se nudi tudi z otoka Inca Huasi, kjer rastejo več metrski kaktusi. Na poti nas čakajo lagune mnogih barv, katere radi obiščejo flamingi in druge ptice. Prečimo puščavo Siloli ter Dalijevo puščavo z zanimivimi kamnitimi formacijami. Ob vulkanu najdemo termalni gejzir, kjer se namočimo v topli vodi. Tretji dan prestopimo mejo in vstopimo v Čile, kjer se namestimo v vasici San Pedro de Atacama. V njeni bližini si ogledamo še znamenito Lunino dolino. Smo omenili, da so to eni najboljših krajev za opazovanje zvezdnega neba? To so dnevi in noči, katere bomo še dolgo pomnili.
terenska vozila penzion (3x), zajtrk (3x), kosilo (2x), večerja (2x)


15. dan
SAN PEDRO DE ATACAMA – VMESNO LETALIŠČE.
Odpeljemo se na bližnje letališe in poletimo proti domu.
letalo, zajtrk


16. dan
MESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE.
Pristanek na ljubljanskem oz. bližnjem letališču.
letalo


Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

Priprava potovanja: 26. december 2017.

Organizator potovanja: Samsara potovanja, Marijana Panić s.p. Cvetkova cesta 35, 5282 Cerkno
Splošni pogoji poslovanja: Za potovanje veljajo splošni pogoji turistične agencije Samsara potovanja, Marijana Panić s.p.

O potovanju po Boliviji
Večina potovanja se odvija na nadmorski višini nad 3000 m, kar lahko predstavlja izziv. Zaradi tega zna biti potovanje tudi napornejše, kot bi bilo sicer – tako fizično kot psihično.

Višina in višinska bolezen
Potovanje se odvija na višini od 1600 m do 4100 m, zato obstaja možnost višinske bolezni. Potovanje vključuje aklimatizacijski pristop ter gibanje in dinamiko, ki pomagata pri premagovanju višinskih izzivov. Priporočamo, da se pred samim potovanjem posvetujete z zdravnikom. V primeru večjih težav zaradi višine pomaga edino spust na nižjo višino. Stroške, ki nastanejo zaradi tega, krije potnik sam.


Cena:
Cena potovanja pri 8 – 11 potnikih: 2.350 EUR + letalska karta za doplačilo
Cena potovanja pri 12 – 16 potnikih: 2.250 EUR + letalska karta za doplačilo

Cena vključuje:
* 7 x nočitev v hotelih 3*,
* 4 x nočitev v penzionih,
* 1 x nočitev pri domačinih v preprostih sobah,
* 12 x zajtrk,
* 5 x kosilo,
* 5 x večerjo,
* 1 x udobni nočni avtobus (sedež se raztegne v posteljo),
* vse prevoze z avtobusom ali kombiji ter terenskimi vozili,
* lokalne vodnike,
* slovenskega vodnika,
* vse vstopnine po programu,
* vse stroške priprave in organizacije potovanja.

V ceni ni vključeno:
* povratna mednarodna letalska karta; cena karte se ob zgodnji prijavi giblje od 900 EUR naprej (december 2017),
* prevoz do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni z letališča Jožeta Pučnik,
* doplačilo za enoposteljno sobo 150 EUR,
* dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco,
* zavarovanje odpovedi,
* napitnine okvirno 70 EUR (po želji na kraju samem).


Dokumenti in vizumi
Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke. Vizuma ne potrebujemo.

Prevozi
Povsod imamo privatne prevoze. Javnih prevozov se poslužujemo na dveh daljših poteh La Paz – Sucre ter Uyuni – La Paz. To so nočni avtobusi, ki imajo zelo udobne sedeže (po trije sedeži v vrsti namesto običajnih štirih), ki se raztegnejo v ‘posteljo’.

Namestitve in Prehrana
Hoteli so čisti, lokalne kategorizacije 3*. Penzioni so preprosti, brez tople vode in brez gretja. Na posteljah so tople odeje, a za najbolj zmrzljive priporočamo tudi dodatno spalno vrečo.

Pri vseh namestitvah so vključeni zajtrki, pri nočitvi pri domačinih ter penzionih na Uyuni tudi večerje, prav tako smo pri nekaterih dneh vključili kosila.

.
Skupina in ekipa
Velikost skupine je med 8 in 16 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodnik, lokalni vodniki in vozniki.

Planirani stroški
Povprečno 200 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Doplačila niso všteta v ta znesek.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih