Dodatna ponudba!

  Kolesarjenje v Tuniziji
  Kolesarjenje v Tuniziji. 28.10. do 8.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljala čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze
  Cena od:
  1.610,00 €
  KOLESARJENJE TUNIZIJA
  Kolesarjenje po Tuniziji -9 dni. 16.11. do 24.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljalo čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze
  Cena od:
  1.490,00 €
  KOLESARJENJE TUNIZIJA
  Kolesarjenje po Tuniziji -8 dni. 12.1. do 19.1. Kolesarska avantura, kampirali boste pod ogromno sipino blizu izgubljene mizaste gore daleč v Sahari
  Cena od:
  1.490,00 €

  Kontakt

   

  Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

   

   

  Abctour d.o.o.

  Turistična agencija

  PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

  Tel.: + 386 1 431 43 14 

  GSM: + 386 40 334 363

  E-mail: info@abctour.si

  ENDURO TUNIZIJA
  enduro, avantura, puščava, sipine
  enduro, avantura, puščava, sipine

  ENDURO TUNIZIJA

  Enduro po Tuniziji -11 dni. 7.11. do 17.11. Prepustite se izzivom na brezpotjih mogočne Sahare in z igro v pesku doživite nekaj pristnega dakarskega duha.
  Datum odhoda
  Datum prihoda
  Cena od:
  1.640,00 €
  ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

  Prepustite se izzivom na brezpotjih mogočne Sahare, izboljšajte spretnost pri offroad vožnji, preizkusite svoje meje in zmogljivosti motocikla v pestri paleti različnih puščavskih podlag, se neizmerno zabavajte iščoč prehode čez sipinsko morje in z igro v pesku doživite nekaj pristnega dakarskega duha.

   

  PROGRAM PO DNEVIH
  OPOMBA: Program smo od sezone 2017/18 optimizirali z letom v in iz Tozeurja, s čimer odpadejo daljši transferji z in na Djerbo. Tako je še več časa preživetega na motorju, hkrati pa smo vašo odsotnost od doma skrajšali na 11 dni. Za občutek, kako izgeda avantura, si prosimo preberite spodnji program. Dejanska izvedba bo prilagojena vašim sposobnostim in željam, motorji pa vas bodo čakali le kilometer od letališča, tako da boste dejansko lahko na motorju celih 9 dni.

   

  1.DAN: SLOVENIJA – TUNIS – DOUZ

  Polet iz Benetk prek Tunisa do Djerbe na jugovzhodu Tunizije ter prevoz do kampa v Douzu, kjer nas bodo pričakali že tudi motorji. Lahek prigrizek za večerjo in nočitev v šotorih.


  2.DAN: DOUZ – TOZEUR

  Prvi motoristični dan se bo začel z manjšimi sipinami, sledila pa bo hitra vožnja po trdem terenu po severni strani največjega severnoafriškega slanega jezera Šot el-Džerid, kjer se bodo hitrosti – odvisno od počutja – gibale med 80 in 120 km/h. Sledil bo krajši vzpon do svetišča Sidi Buhlel, potem pa se bomo podali čez prelaz v gorovju Džebel Askariya na severno stran. Pot, ki bo navigacijsko malce zahtevnejša, bo potekala po makadamu, pesku in čez skale po terenu, ki je prevozen tudi s terenskim avtomobilom. Od tam bomo videli še eno slano jezero, čez katerega se bomo zapeljali (jezero je suho) do kulis, postavljenih za snemanje filma Vojna zvezd in naprej do čudovitih skalnih formacij ob t.i. Kamelji glavi, kjer bomo preživeli našo prvo puščavsko noč. Večerja in prenočevanje v mobilnem kampu Desert Soul.

  Razdalja: 280 km
  Podlaga: zbit pesek, peščene piste, asfalt (cca. 50 km), neostre skale, makadam in ena sipina za okus.


  3.DAN: TOZEUR – DOUZ

  Mobilni kamp bomo zapustili in se po relativno hitri peščeni pisti odpravili do bližnjega mesta Tozeur. Kmalu za tem se bomo zapeljali tudi skozi labirint ulic bližnje vasice in tako dobili vpogled v pristno vaško življenje.

  Sledila bo vožnja do od hudournikov erodirane pokrajine, ki je prekrasen poligon za enduro motorje. Po pokrajini, posejani s kameljo travo, kjer je koncentracija voznika še kako pomembna, se bomo vrnili do gorovja, ki smo ga prečkali dan prej, vendar se bomo na njegovo južno stran tokrat podali precej bolj vzhodno. Odvisno od preostalega časa do sončnega zahoda, bomo zadnji del poti do kampa v Douzu prevozili po makadamih ali po cesti. Ta dan smo v "civilizaciji", torej je večerja v individualni organizaciji, predlagamo restavracijo v središču mesta. Nočitev v kampu v Douzu.

  Razdalja: 350 km
  Podlaga: zbit pesek, peščene piste, skale, makadam, morda tudi asfalt


  4.DAN: DOUZ – MALA ŠOLA VOŽNJE V PESKU

  Prost dan v Douzu, ki je ta dan semanje obarvan. S spremljevalnimi vozili ali motocikli se bomo dopoldne odpravili v mesto ter se prepustili živopisanemu vrvežu na ulicah in trgu. Popoldne se bomo zapeljali do bližnjih sipin, kjer bo organizirana krajša delavnica vožnje po pesku in prečkanja sipin, spoznali boste tehnike reševanja vkopanega motocikla in dobili nasvete kako čimbolj učinkovito voziti v sipinah s čimmanjšo porabo energije. Večerja v individualni organizaciji (predlagamo skupni odhod v eno od restavracij v središču mesteca), nočitev v kampu v Douzu.

  Razdalja: 20 km
  Podlaga: asfalt in sipine.


  5.DAN: DOUZ – EL FAOUAR – SIPINE

  Zapustili bomo Douz in se po asfaltu odpravili 40 km daleč proti zahodu do vasi Al-Fawar, ki bo naše izhodišče v sipinsko morje. Nekaj dni in noči bomo preživeli v pravi puščavi brez svetlobnega onesnaženja in signala mobilne telefonije. Zračna razdalja, premagana v enem dnevu, se bo gibala med 20 in 30 km, po števcu pa jih bomo lahko prevozili tudi do 40. Večerja in nočitev na atraktivni lokaciji v mobilnem kampu Desert Soul.

  Razdalja: +-70 km
  Podlaga: asfalt in sipine.


  6.DAN: SIPINE

  Po zajtrku bomo napredovali proti jugu in kasneje proti jugovzhodu. Iskali bomo najugodnejše sipinske prehode, saj so sipine vsak mesec napihane drugače. Spoznavali bomo pomen dovolj spraznjenih pnevmatik in bili solidarni z vozniki težjih motociklov. Večerja in nočitev na atraktivni lokaciji v mobilnem kampu Desert Soul.

  Razdalja: 20-40 km
  Podlaga: sipine.


  7.DAN: SIPINE – GORA TIMBAIN

  Ta dan bomo prispeli do mizaste gore Timbain, ostanka praceline Gondvane. Pokrajina se bo odprla in zravnala in za nekaj časa bo po želji mogoče ponovno dosegati visoke hitrosti, kasneje pa se bomo zaganjali v visoke sipine ob poti. Na vrhu gore začutite piš vetra in popolno tišino ob pogledu na neskončne sipine, ki segajo proti vzhodu, jugu in zahodu, do koder seže pogled. Ta dan je bivak predviden v bližini gore.

  Razdalja: 50-60 km
  Podlaga: kamnita puščava, sipine.


  8.DAN: TIMBAIN – KSAR GHILAN

  Na tej celodnevni etapi bomo po ravni puščavski pokrajini (makadam) čez en sipinski prehod mimo treh beduinskih šotorov-kavarnic prispeli do slavne oaze Ksar Ghilan, znane predvsem po tolmunu s termalno vodo, obkroženem z barčki, v katerih prodajajo pivo. Po dolgi puščavski etapi se bo namakanje več kot prileglo. Ta dan kuhinja Desert Soul ne bo pripravila večerje, ki bo v individualni organizaciji. Nočitev v kampu v oazi.

  Razdalja: 100 km
  Podlaga: makadam, sipine.


  9.DAN: KSAR GHILAN – PROST DAN

  Prost dan ob tolmunu v oazi. Predlagamo izlet do rimske utrdbe, igranje z motorji v sipinah ali izlet s kamelami ali konji. Po želji se lahko odpravite tudi na daljši izlet v sipine proti jugu. Večerja v individualni organizaciji, nočitev v kampu v oazi.

  Podlaga: sipine.


  10.DAN: KSAR GHILAN – MATMATA

  Čakala nas bo popolnoma drugačna puščavska etapa, kot smo jih bili vajeni, po kateri bomo pripeljali do berberskega naselja Matmata, znanega po podzemnih bivališčih. Vozili bomo po puščavskih makadamskih cestah in pistah, ki pogosto prečkajo suhe hudourniške struge. Zadnji del poti nas bo obkrožala impresivna gola razbrazdana gorska puščavska pokrajina. Nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu, večerja v individualni organizaciji v lokalni restavraciji.

  Razdalja: 140 km
  Podlaga: makadam in mehka peščena podlaga.


  11.DAN: MATMATA – DJERBA

  Dopoldne bomo motorje pripravili na prevoz v Slovenijo ter se s spremljevalnimi vozili zapeljali na otok Djerbo do hotela 4**** ob obali, v katerem bomo preživeli zadnjo noč v Tuniziji. Če bomo prispeli pravočasno, se boste lahko sprostili tudi v bazenu, savni ali z masažo v centru dobrega počutja v hotelu. Samopostrežna večerja in nočitev v hotelu.


  12.DAN: DJERBA – TUNIS – SLOVENIJA
  Po zajtrku vas bomo zapeljali na letališče Djerba Zarzis, od koder boste prek Tunisa odleteli v Benetke, motocikli pa vam bodo na dogovorjeni datum predani v Ljubljani. Konec naših storitev.

  Zahvaljujoč spremljevalnim vozilom na vseh etapah bo mogoče del etape prevoziti na sedežu asistenčnega vozila v primeru nepopravljive tehnične napake, poškodbe ali preutrujenosti.

   

  PAKET VKLJUČUJE

  Prevoz motociklov, motoristične opreme, dostavljenih rezervnih delov (1 standardnega zaboja) in osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Tunizija – Ljubljana; letalsko vozovnico Benetke – Djerba – Benetke; prevoz iz Ljubljane na letališče Benetke in nazaj; vse zajtrke od 2. do 12. dne avanture; vse večerje od 2. do 11. dne avanture; 1 večerni prigrizek prvi dan; opoldanske prigrizke na dneve, ko je v programu terenska vožnja (8x); izposojo DS šotorov in spalnih podlog za vse noči, ki jih ne preživimo v hotelu; vse stroške nočitev v kampih in 2 nočitvi v hotelu v dvoposteljnih sobah v Matmati in na Djerbi; vodenje po puščavi na motorju; spremstvo hitrega asistenčnega terenskega vozila na dnevnih etapah (hrana, voda, bencin, prevoz obleke, orodja, rezervnih zračnic in gum - po potrebi mogoč nakup, kovčka s prvo pomočjo ...); asistenčni terenski tovornjak s kuhinjo, električnim generatorjem, kompresorjem za zrak (izpihavanje motociklov, filtrov, polnjenje pnevmatik), vodo, hrano, bencinom, vašo opremo in prtljago ter z opremo za kampiranje; pri večjih skupinah tudi tretji asistenčni tovornjak za intervencije v primeru odpovedi motorjev; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

   

  PAKET NE VKLJUČUJE

  Energetskih napitkov in športnih dodatkov prehrani; rezervnih delov (npr. zračnic, plaščev, olja, filtrov ipd.); prevozov na in z letališča v Evropi; izstopne pristojbine iz države, ki jo je Tunizija uvedla 1.10.2014 in jo v višini 30 TND (približno 14 EUR) plača vsak tujec, ki zapušča Tunizijo, sam na letališču z nakupom izstopnega koleka, ki ga nalepi v potni list; ostalih individualnih stroškov.

   

  KAJ KOT UDELEŽENEC POTREBUJEM POLEG OPREME DESERT SOUL?

  Hard enduro motocikel (lahko je neregistriran) z 21" sprednjim kolesom in hard enduro ali kros pnevmatikami (lopataste za pesek zaradi etap s trdo podlago odsvetujemo), ki naj za hitre etape dosega hitrost 100 km/h s konstantno hitrostjo 80 km/h (čim lažji, tem bolje - najraje pod 140 kg lastne mase); spalno vrečo, v kateri se boste dobro počutili tudi pri temperaturah do 5°C novembra in marca (do 2°C decembra in februarja ter do 0°C januarja) – šotor in podloga za spanje sta zagotovljena; motoristično opremo za najvišje dnevne temperature od 20 do 28°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; naglavno svetilko za v kamp; dobro voljo in dobro fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Tunizijsko enduro avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo, kako pripraviti motocikle ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo. 

   

  CENE IN POPUSTI

  11-DNEVNA AVANTURA: 1.640,00 EUR
  Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, prtljage (tudi kolesa oz. motocikla) ne prevzamemo.
  Ob takojšnjem nakazilu 200 eur nepovratne akontacije odobrimo 30 eur popusta na aranžma.

  Mogoče je tudi obročno odplačevanje.

   

  PLAČILNI POGOJI

  Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

  PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN 45 DNI PRED ODHODOM 60%
  POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:
  Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil, in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan agenciji Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja agenciji Abctour d.o.o. je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve, v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

  do 91 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 200 eur
  90 do 61 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
  60 do 46 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
  45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
  znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

  Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).

  Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih