Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

kolesarjenje, puščava, sipine, avantura, doživetje
kolesarjenje, puščava, sipine, avantura, doživetje, kampi

KOLESARJENJE TUNIZIJA

Kolesarjenje po Tuniziji -9 dni. 16.11. do 24.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljalo čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze

Še izboljšano MTB kolesarsko potovanje po južni Tuniziji vas bo popeljalo čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze, kampirali boste pod ogromno sipino blizu izgubljene mizaste gore daleč v Sahari ter se po kolesarjenju osvežili v termalnem bazenu sredi puščavske oaze. Od Ljubljane do Ljubljane je v ceni vključeno VSE.
 

KOLESARSKI PROGRAM PO DNEVIH 

 

1. DAN: LJUBLJANA – TUNIS – TOZEUR

Prevoz iz Ljubljane na letališče in polet iz Benetk prek Tunisa do Tozeurja na jugozahodu Tunizije. Pričakali vas bomo na letališču in vas odpeljali do hotela, v katerem bomo večerjali in prenočili.

 

2. DAN: TOZEUR – ŠEBIKA – TAMERZA

Prvi kolesarski dan bomo Tozeur zapustili v dveh vozilih in se po cesti odpravili proti gorski oazici Šebika (Chebika), vendar pa bomo kolesa raztovorili malo pred njo in se vanjo skozi palmov nasad že pripeljali s kolesi. Po obisku tolmunov v senci palm med visokimi skalnimi stenami bomo pot nadaljevali po serpentinasti cesti, kjer bo že potrebno zagrizti v breg, do oaze Tamerza, kjer bomo obiskali prijeten in impresiven kanjon, skrit za starim delom oaze. Prenočili bomo v šotorih v kampu.

Razdalja: 60 km 
Vzpon: 400 m 
Podlaga: Asfalt, makadam.

 

3. DAN: TAMERZA – REDEYIF – METLAOUI

Na drugi kolesarski dan se bomo najprej vzpeli do mesteca Redeyif, od koder se nam bo z vrha oskrbovalne ceste, ki jo je dal zgraditi general Rommel med severnoafriško kampanjo, odprl čudovit razgled na slano jezero Šot al-Gharsa. Sledil bo 7-kilometrski spust (makadam in erodirane betonske plošče) in vožnja po rečnem koritu, asfaltu in makadamu do naslednjega mobilnega kampa, ki nas bo že pričakal na lepi lokaciji v rečnem koritu v puščavi, obdanem z zanimivimi skalnimi formacijami. Večerja in nočitev v šotorih v mobilnem kampu Desert Soul.

Razdalja: 50 km 
Vzpon: 500 m 
Podlaga: Zbit pesek, asfalt, betonske plošče, makadam, peščena rečna stuga.

 

4. DAN: METLAOUI – DŽEBEL ASKERIJA – DOUZ

Po začetnem transferju s spremljevalnim vozilom, da se izgnemo področju, posejanemu z drobnimi trni, bomo kolesa razložili na severni strani gorovja Džebel Askerija in začeli kolesariti po čudoviti dolini, zaznamovanimi s kmetijskimi površinami. Sledil bo vzpon proti jasno vidnemu prelazu v gorovju, čez katerega se bomo podali proti jugu. Na vrhu se nam bo ponovno razprostrl veličasten pogled proti jugu, tokrat čez slano jezero Šot el-Džerid. Na krajšem odseku bomo kolesa zaradi skalnate podlage verjetno morali prenesti. Sledil bo spust do ravnice, na kateri nas bo pričakalo spremljevalno vozilo.
Preostanek dnevne kolesarske etape do kampa v Douzu bomo predvidoma prevozili s spremljevalnimi terenskimi vozili Desert Soul. Ta dan smo v "civilizaciji", zato bomo večerjali v lokalni restavraciji. Nočitev v kampu v Douzu.

Razdalja: 60 km 
Vzpon: 350 m 
Podlaga: asfalt, makadam, neostre skale, peščene piste.

 

5. DAN: DOUZ – BIR ALKHAFAIR

Prost dopoldan v Douzu, da se malce naužijemo civilizacije. Popoldne bomo zapustili mesto in se čez puščavo odpravili proti jugu. Kolesarili bomo po odprti pokrajini brez cest in naselij, ki se razprostira proti jugu globoko v Libijo in se utaborili blizu puščavskega vodnjaka. Večerja in nočitev v mobilnem kampu Desert Soul.

Razdalja: 40 km 
Vzpon: 100 m 
Podlaga: makadam, asfalt, zbit pesek, peščene piste.

 

6. DAN: BIR ALKHAFAIR – TIMBAIN

Odkolesarili bomo do gore Timbain, ostanka praceline Gondvane. Pot do gore je dolga sicer samo 30 km, vendar bomo na njej prečkali dva sipinska prehoda, kjer bo kolesa potrebno prenesti, če bo pesek sipek. Na vrhu gore začutite piš vetra in popolno tišino ob pogledu na neskončne sipine, ki segajo proti vzhodu, jugu in zahodu, do koder seže pogled. Pod visoko sipino blizu mizaste gore se bomo utaborili, povečerjali in prenočili.

Razdalja: 30 km 
Vzpon: 100 m 
Podlaga: kamnita puščava, sipine.

 

7. DAN: TIMBAIN – KSAR GHILAN

Na tej celodnevni MTB etapi bomo po ravni puščavski pokrajini (trda podlaga) čez en sipinski prehod mimo treh beduinskih šotorov-kavarnic prikolesarili do slavne oaze Ksar Ghilan, znane predvsem po tolmunu s termalno vodo, obkroženem z barčki, v katerih prodajajo pivo. Po dolgi puščavski etapi se bo namakanje več kot prileglo. Večerja in nočitev v kampu v oazi.

Razdalja: 65 km 
Vzpon: 200 m 
Podlaga: makadam, sipine.

 

8. DAN: KSAR GHILANE

Prost dan na naših kolesarskih počitnicah ob tolmunu v oazi. Predlagamo sprehod do rimske utrdbe, najem in izlet s štirikolesniki, kamelami ali konji. Večerja v restavraciji, nočitev v kampu v oazi.

Razdalja: 0 km 

Na določenih odhodih je ta dan mogoča predhodna vrnitev domov, in sicer s privatnim prevozom do letališča na Djerbi in letom via Tunis do Benetk ter s privatnim prevozom do Slovenije. O ceni paketa glede na svoje želje se prosimo posvetujte z nami.

 

9. DAN: KSAR GHILAN – MATMATA

Čakala nas bo dolga puščavska kolesarska etapa do berberskega naselja Matmata, znanega po podzemnih bivališčih. Prvih 58 km do vodnjaka Soltan bomo ne bomo kolesarili, temveč se s spremljevalnim vozilom zapeljali po asfaltni cesti z redkimi ovinki, a zato pogostejšimi spusti in vzponi prek suhih hudourniških strug, kar daje poti nekaj dinamike. Naslednjih 70 km bomo prevozili po puščavskih makadamskih cestah in pistah. Zadnji del poti s približno 300 m vzpona nas bo obkrožala impresivna gola razbrazdana gorska puščavska pokrajina. Če bomo imeli pred večerjo dovolj moči in časa, se bomo sprehodili do bližnjega podzemnega hotela, v katerem je George Lucas posnel precej kadrov za film Vojna zvezd. 

Razdalja: 70 km 
Vzpon: 400 m 
Podlaga: makadam.

Zahvaljujoč spremljevalnim vozilom na skoraj vseh etapah, bo mogoče del MTB kolesarksih počitnic preživeti na sedežu asistenčnega vozila in jo tako skrajšati v primeru nepopravljive tehnične napake, preutrujenosti ali slabega počutja.


PAKET VKLJUČUJE

Prevoz koles in osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Tunizija – Ljubljana; prevoz iz Ljubljane na beneško letališče in nazaj; letalsko vozovnico Benetke – Tozeur – Benetke; vse zajtrke od 2. do 12. dne avanture; polpenzion vse dni, na dneve, ko je v programu kolesarjenje, tudi opoldanski prigrizek; izposojo DS šotorov in spalnih podlog za vse noči, ki jih ne preživimo v hotelu; 3 nočitve v kampih; 3 nočitve vv hotelih – 2 x Tozeur in 1 x Matmata; možnost tuširanja vsak večer (tudi, ko smo v puščavi); spremstvo asistenčnih terenskih vozil na dnevnih etapah (hrana, voda, prevoz obleke, orodja, rezervnih zračnic, kovčka s prvo pomočjo ...); asistenčni terenski tovornjak s kuhinjo, vodo, električnim generatorjem, kompresorjem za zrak (izpihavanje); zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.


PAKET NE VKLJUČUJE

Energijskih napitkov in športnih dodatkov prehrani; morebitne izposoje koles (170 eur); rezervnih delov (npr. zračnic ali plaščev); ostalih individualnih stroškov.


KAJ POTREBUJETE UDELEŽENCI POLEG OPREME DESERT SOUL

Gorsko kolo (mogoče ga je tudi najeti); spalno vrečo, v kateri se boste dobro počutili tudi pri temperaturah do 10°C novembra in marca (do 4°C decembra in februarja ter do 0°C januarja) – šotor in podloga za spanje sta zagotovljena; kolesarsko opremo za najvišje dnevne temperature od 20 do 28°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; naglavno svetilko za v kamp (v temi se ne bo kolesarilo); dobro voljo in solidno fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Tunizijsko kolesarsko avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.


CENE IN POPUSTI

8-DNEVNA AVANTURA: 1.490,00 EUR

Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, le-te ne prevzamemo.

Ob takojšnjem nakazilu 200 eur nepovratne akontacije odobrimo 30 eur popusta na aranžma.

Mogoče je tudi obročno odplačevanje.


PLAČILNI POGOJI

Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN 45 DNI PRED ODHODOM 60%
POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:
Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil, in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan agenciji Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja agenciji Abctour d.o.o. je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve, v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

do 91 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 200 eur
90 do 61 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
60 do 46 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih