Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas
kolesarska avantura, maroko, atlas

KOLESARJENJE MAROKO

Kolesarjenje po Maroku- 14 dni 16.2. do 1.3. Kolesarska avantura na z mogočnimi pobočji vulkanskega in že zelo erodiranega Anti-Atlasa na jugu ter s sipinami, ki se na sami alžirski meji vzpenjajo skoraj do neba

Maroko, najzahodnejša od arabskih dežel, je od vseh še najbolj podoben Pravljicam iz tisoč in ene noči. Neverjetno pestra in divja narava južnega Maroka postreže z ostrimi vrhovi mladonagubanega Visokega Atlasa, skozi katerega so hudourniki vrezali strme in prepadne suhe doline, s prikupnimi oazicami z datljevimi palmami okrog starodavnih kasb, citadel z obrambnimi stolpiči, zgrajenih iz blata, z mogočnimi pobočji vulkanskega in že zelo erodiranega Anti-Atlasa na jugu ter s sipinami, ki se na sami alžirski meji vzpenjajo skoraj do neba. Pestra mešanica ljudstev od Arabcev in Berberov do Tuaregov daje z bogatim naborom obraznih potez in raznoliko oblačilno kulturo še posebno pisan pečat deželi na samem severozahodu Afrike. Nasadi datljevih palm, rečice, ki se izgubljajo v Sahari, izgubljene vasice pod zasneženimi gorskimi vrhovi in žive barve v številnih naseljih zagotavljajo, da boste poleg edinstvene kolesarske puščavske izkušnje doživeli tudi pravi kulturni šok.
 

PROGRAM PO DNEVIH

 

1. DAN: SLOVENIJA – MILANO/BERGAMO – MARRAKEŠ

Jutranji polet iz Bergama do Marrakeša, očarljivega orientalskega mesta pod severnimi obronki Visokega Atlasa, kjer vas bodo pričakala naša kolesa. Po dopoldanskem prihodu v Marrakeš si bomo ogledali mesto. Priporočamo vam večerni sprehod do osrednjega mestnega trga Džema' el-Fna, znanega po pripovedovalcih zgodb, krotilcih kač, stojnicah, ki prodajajo sveže stisnjen pomarančni sok in mesna nabodala ter po bližnjem veličastnem minaretu mošeje Koutoubia. Nočitev v hotelu.

 

2. DAN: TIZI N TIŠKA – AIT BENHADDOU

Po zajtrku se bomo z našimi spremljevalnimi vozili iz Marrakeša podali proti jugu, in sicer do prelaza Tizi n Tiška v Visokem Atlasu. Na 2.260 m nmv bomo sedli na kolesa in se po slabi asfaltirani cesti odpeljali do prve kasbe, maroške trdnjave, in sicer do visokogorske kasbe Telouet, nekoč utrjenega gnezda lokalne veljaške družine Glaoui. Po postanku, kjer bomo verjetno prvič poskusili čudoviti maroški čaj s svežo meto, se bo še vedno asfaltirana pot začela spuščati proti južnemu predgorju najvišjega severnoafriškega gorstva. Prvo maroško etapo bomo zaključili pri za snemanje več filmov uporabljeni kasbi Ait Benhaddou, ki je še posebej očarljiva ob zahajajočem soncu. Je tudi vpisana na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Večerja in nočitev v bližnjem hotelčku.

Razdalja: 70 km
Podlaga: pretežno slab aslaft, delno tudi makadam


3. DAN: SKOURA – KALAA MGOUNA

Po zajtrku bomo prejšnji večer na spremljevalna vozila naložena kolesa prepeljali do naslednje kasbe v dolini reke Dades in tam začeli današnjo kolesarsko etapo, ki nas bo pretežno po makadamu pod obronki Atlasa in ob reki Dades pripeljala do mesteca Kalaa Mgouna ali Boumalne, kjer reka priteče iz veličastnega kanjona in nadaljuje do sedaj že znani bolj umirjeni tok med Visokim Atlasom in Anti-Atlasom. V dolini nad živahnim in precej prometnim mestecem Boumalne na križišču dveh dolin bomo v lokalnem hotelčku povečerjali in prenočili.

Razdalja: 70 km
Podlaga: makadam in prečkanja reke

 

4. DAN: KANJON REKE DADES – MSEMRIR

Zbudili se bomo v sveže jutro pod atlaškimi vršaci nad živahno reko, ki teče v globini pod hotelom in se podali na približno 70-kilometrsko gorsko etapo. Danes bo na programu vzpon po asfaltirani cesti in skozi veličastni del kanjona reke Dades. Noč bomo preživeli v hotelčku v bližini visokogorskega mesteca Msemrir, kamor zaidejo le redki turisti. Ob vodni pipi in čaju se bomo zvečer pod zvezdnatim nebom spraševali, kakšna etapa nas čaka naslednji dan.

Razdalja: 43 km
Podlaga: asfalt


5. DAN: MSEMRIR – TINGHIR

Veličastna etapa. Pedala bomo potiskali čez visokogorski makadamski prelaz, ki ga bo kmalu po našem prečenju zasnežilo. Prelaz na 2.600 m nmv, ki ga obdajajo spoštovanja vredni gorski vrhovi z nagnjenimi in jasno vidnimi sedimentnimi plastmi, kjer bomo srečevali redke pastirje drobnice, ki nomadsko živijo v šotorih iz kozje dlake. Spust se bo začel še na makadamu, zadnji del poti do najslavnejšega kanjona v Maroku nad reko Todgha pa bomo prevozili po asfaltu in se nad čarobnim rdečim mestom Tinghir ugnezdili v bližnjem hotelčku nad oazo datljevih palm.

Razdalja: 70 km
Podlaga: asfalt, makadam, prodniki


6. DAN: TINGHIR – PROST DAN

Prost dan bo namenjen oddihu ali kolesarskemu izletu skozi oazo nad Tinghirjem. Z vrha izgleda oaza kakor enoličen gozd datljevih palm, šele izlet pod krošnjami po nasipih med namakalnimi kanali ter polji in vrtovi pa nam bo razodel tamkajšnji vrvež in pridnost kmetov, ki skrbijo za svoje poljščine. Pot nas bo vodila tudi mimo porušenih ostankov bivališč na robu vasic ter čez brvi nad reko, izdelanih iz palminih debel. Še eno noč bomo preživeli v hotelčku na robu Tinghirja.

Razdalja: 30 km
Podlaga: asfalt in stezice med namakalnimi kanali


7. DAN: RAŠIDIA – ERFOUD

Približno 150 kilometrov daleč se bomo za začetek dneva odpeljali s spremljevalnimi vozili, nato pa na razgledišču nad oazo ob reki Ziz pripravili kolesa, na katerih bomo ta dan spoznavali tanko črto med kamnito puščavo in rodovitnim obrežjem reke, ki zagotavja življenje živalim in številnim ljudem, ki prebivajo v vasicah, skritih pod gostimi krošnjami datljevih nasadov. Še en dan nas bodo ozke potke vodile ob reki, med namakalnimi kanali in čez številna polja, dokler ne bomo prispeli do prvega pravega puščavskega mesta, mesta Erfoud. Prenočili bomo v enem od hotelčkov v vasici Merzouga ob vznožju edinih maroških peščenih sipin, kjer si bomo privoščili prost dan.

Razdalja: 30 km
Podlaga: makadam in stezice med namakalnimi kanali


8. DAN: MERZOUGA – PROST DAN

Vratolomno visoke peščene sipine ob sami alžirski meji so zadosten razlog, da si ob njih privoščimo dan oddiha. Če boste želeli, boste lahko poskusili kolesariti po pesku, sicer pa boste lahko najeli tudi kamele in se na njihovih grbah podali v sipine, ali pa med njimi poiskali nekaj trenutkov tišine in miru zase kar peš.


9. DAN: MCISSI – AL-NIF

Ker so sipine pri Merzougi najbolj vzhodna točka naše avanture, se bomo ta dan obrnili proti zahodu in odkolesarili preko obsežnih puščavskih planjav med nizkimi skalnimi platoji in mimo redkih dreves po kolovozih čez skoraj stepsko pokrajino proti dolini najjužnejše osrednjemaroške reke Draa, ki se prav tako kot obe že prej obiskani reki izgubi na jugu v Sahari, do prikupnega mesteca Al-Nif na križišču poti med Merzugo in dolino reke Draa in poti, ki se ji s severa čez Anti-Atlas priključi stara pot iz Tinghirja. Po meditativnem dnevu na kolesu se bomo spočili v ljubkem hotelu v bližini mesta.

Razdalja: 84 km
Podlaga: makadam in asfalt​


10. DAN: AL-NIF – NQOB

Ta dan si bomo ponovno privoščili nekaj kolesarjenja skozi stepsko pokrajino, zapeljali pa bomo tudi že v dolino Anti-Atlasa in se prek veličastnega prelaza spustili na ravnico do mesta Nqob, kjer bomo prenočili. Nqob je še ena postojanka na karavanski poti z veličastnimi kasbami, zgrajenimi iz rečnega blata, ki spominjajo na kraje iz Svetega pisma.

Razdalja: 58 (95) km
Podlaga: (asfalt,) stepa, makadam.


11. DAN: NQOB – ZAGORA

Prvi del etape nas bo popeljal čez Džebel Bani, del anti-ataškega pogorja, naravnost proti jugu. Dan bomo zaeli s 150-metrskim vzponom, kasneje nas bo dvosledna pot vodila v gavnem navzdol do doline reke Draa.
V tem delu svojega toka postane Draa že prav spoštljiva reka. Palmini nasadi so v tem delu že skoraj strnjeni, vasice ob reki pa postajajo vse gostejše in vse večje. Posebno doživetje bo tudi kolesarjenje po kamnitih ulicah vasic, zgrajenih iz blata in polnih radovednih in prijaznih domačinov. Skozi gost gozd ob tukaj že počasi tekoči reki bomo prispeli do ene zadnjih naselbin, preden se proti jugu razprostre samo še Sahara in čeznjo stara karavanska pot do Timbuktuja v Maliju. Zagora je prav zaradi tega, ker je zadnji kraj pred Saharo, precej turistično, a prijetno mesto. Tukaj bomo prespali zadnjo noč, preden se bo naša pot dokončno obrnila proti severu.

Razdalja: 86 km
Podlaga: makadam in poti skozi vasi in oaze


12. DAN: ZAGORA – TINZOULINE

Del poti proti severu bomo prekolesarili v nasprotni smeri vožnje dan prej,torej proti rečnemu toku. Vendar pa bomo ta dan dolino reke, na katero smo se že kar navadili, zapustili in pot nadaljevali proti severu v hribe do ljubkega trškega središča Agdz v gorovju Anti-Atlasa, kjer se bomo ustavili in okrepčali s čajem pri domačinih. Gorovje naprej proti severu je zelo težko prehodno, najenostavnejša povezava pa je precej strma, asfaltirana in zelo prometna, zato bomo kolesa ponovno naložili na spremljevalna vozila in se z njimi podali do mesta Ouarzazate, znanega po še eni odlično ohranjeni kasbi ter filmskih studiih, v katerih je vsaj delno nastal prenekateri evropski ali hollywoodski film, kot naprimer Harem, Jezus iz Nazareta, Nebeško kraljestvo, Gladiator, Mumija ...

Razdalja: 58 km
Podlaga: makadam, poti skozi oaze in vasi


13. DAN: TAMDAKHTE – MARRAKEŠ

Pred odhodom čez Visoki Atlas proti severu se boste po želji lahko sprehodili po oazi pod našim hotelom-kasbo in se tako pred odhodom še sprostili v naravi. Sledila bo vožnja čez že znani prelaz Tiška do Marrakeša, kjer boste lahko popoldan, če bo čas dopuščal, izkoristili še za zadnje nakupe in sprehode po tem živopisanem in vtisov polnem mestu, pravem srcu Maroka. Dežele nikakor ne boste smeli zapustiti, ne da bi se še zadnjič sprehodili mimo minareta ob mošeji Koutoubia ter čez glavni mestni trg in si privoščili še zadnje tri kozarce sveže stisnjenega pomarančnega soka.


14. DAN: MARRAKEŠ – BERGAMO – SLOVENIJA
Vsega lepega je enkrat konec in tako se bomo zjutraj morali posloviti tudi od dežele, ki nam je ustvarila globoke vtise, lepe spomine in nova prijateljstva. Predvidoma boste leteli direktno v Bergamo, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane. Vaša kolesa in prtljaga vam bodo v Ljubljani predana po dogovoru v roku enega do dveh tednov. Konec naših storitev.

Zahvaljujoč spremljevalnim vozilom na skoraj vseh etapah bo mogoče del etape prevoziti na sedežu asistenčnega vozila in jo tako skrajšati v primeru nepopravljive tehnične napake, preutrujenosti ali slabega počutja.

 

PAKET VKLJUČUJE

Prevoz koles in osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Maroko – Ljubljana; letalsko vozovnico Bergamo – Marrakeš – Bergamo; prevoz iz Ljubljane na letališče Bergamo in nazaj; 13 polpenzionov v hotelih 3***/4**** v dvoposteljnih sobah); opoldanske prigrizke na dneve, ko je v programu kolesarjenje (9x); ustekleničena voda v času kolesarske etape; spremstvo asistenčnih terenskih vozil na dnevnih etapah (hrana, voda, prevoz obleke, orodja, rezervnih zračnic, kovčka s prvo pomočjo ...); vodenje na kolesu; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. 

 

PAKET NE VKLJUČUJE

Stroškov, ki niso navedeni pod razdelkom »paket vključuje«.

 

KAJ POTREBUJETE UDELEŽENCI POLEG OPREME DESERT SOUL

Gorsko kolo (mogoče ga je tudi najeti); kolesarsko opremo za najvišje dnevne temperature od 15 do 32°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; zaščito proti soncu (lahko so tudi dolgi rokavi in hače); dobro voljo in solidno fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Maroško kolesarsko avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.  

 

CENE IN POPUSTI

14-DNEVNA AVANTURA: 1.810,00 EUR
Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, prtljage (tudi kolesa oz. motocikla) ne prevzamemo.

Ob takojšnjem nakazilu 200 eur nepovratne akontacije odobrimo 30 eur popusta na aranžma.

Mogoče je tudi obročno odplačevanje.

 

PLAČILNI POGOJI

Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN 45 DNI PRED ODHODOM 60%
POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:
Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil, in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan agenciji Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja agenciji Abctour d.o.o. je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve, v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

do 91 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 200 eur
90 do 61 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
60 do 46 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.

Dodatna ponudba!

  ENDURO MAROKO
  Enduro po Maroku- 14 dni. 3.2. do 16.2. Neverjetno pestra in divja narava južnega Maroka postreže z ostrimi vrhovi mladonagubanega Visokega atlasa.
  Cena od:
  1.895,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih