Dodatna ponudba!

  Kolesarjenje v Tuniziji
  Kolesarjenje v Tuniziji. 28.10. do 8.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljala čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze
  Cena od:
  1.610,00 €
  ENDURO TUNIZIJA
  Enduro po Tuniziji -11 dni. 7.11. do 17.11. Prepustite se izzivom na brezpotjih mogočne Sahare in z igro v pesku doživite nekaj pristnega dakarskega duha.
  Cena od:
  1.640,00 €
  KOLESARJENJE TUNIZIJA
  Kolesarjenje po Tuniziji -9 dni. 16.11. do 24.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljalo čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze
  Cena od:
  1.490,00 €

  Kontakt

   

  Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

   

   

  Abctour d.o.o.

  Turistična agencija

  PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

  Tel.: + 386 1 431 43 14 

  GSM: + 386 40 334 363

  E-mail: info@abctour.si

  KOLESARJENJE MAROKO
  kolesarska avantura, atlas, maroko
  kolesarska avantura, atlas, maroko
  kolesarska avantura, atlas, maroko, oaze

  KOLESARJENJE MAROKO

  Kolesarjenje po Maroku- 9 dni. 16.2. do 24.2. Pestra mešanica ljudstev od Arabcev in Berberov do Tuaregov daje z bogatim naborom obraznih potez in raznoliko oblačilno kulturo
  Datum odhoda
  Datum prihoda
  Cena od:
  1.610,00 €
  ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

  Maroko, najzahodnejša od arabskih dežel, je od vseh še najbolj podoben Pravljicam iz tisoč in ene noči. Neverjetno pestra in divja narava južnega Maroka postreže z ostrimi vrhovi mladonagubanega Visokega Atlasa, skozi katerega so hudourniki vrezali strme in prepadne suhe doline, s prikupnimi oazicami z datljevimi palmami okrog starodavnih kasb, citadel z obrambnimi stolpiči, zgrajenih iz blata, z mogočnimi pobočji vulkanskega in že zelo erodiranega Anti-Atlasa na jugu ter s sipinami, ki se na sami alžirski meji vzpenjajo skoraj do neba. Pestra mešanica ljudstev od Arabcev in Berberov do Tuaregov daje z bogatim naborom obraznih potez in raznoliko oblačilno kulturo še posebno pisan pečat deželi na samem severozahodu Afrike. Nasadi datljevih palm, rečice, ki se izgubljajo v Sahari, izgubljene vasice pod zasneženimi gorskimi vrhovi in žive barve v številnih naseljih zagotavljajo, da boste poleg edinstvene kolesarske puščavske izkušnje doživeli tudi pravi kulturni šok.
   

  PROGRAM PO DNEVIH

   

  1. DAN: SLOVENIJA – MILANO/BERGAMO – MARRAKEŠ

  Jutranji polet iz Bergama do Marrakeša, očarljivega orientalskega mesta pod severnimi obronki Visokega Atlasa, kjer vas bodo pričakala naša kolesa. Po dopoldanskem prihodu v Marrakeš si bomo ogledali mesto. Priporočamo vam večerni sprehod do osrednjega mestnega trga Džema' el-Fna, znanega po pripovedovalcih zgodb, krotilcih kač, stojnicah, ki prodajajo sveže stisnjen pomarančni sok in mesna nabodala ter po bližnjem veličastnem minaretu mošeje Koutoubia. Nočitev v hotelu.

   

  2. DAN: TIZI N TIŠKA – AIT BENHADDOU

  Po zajtrku se bomo z našimi spremljevalnimi vozili iz Marrakeša podali proti jugu, in sicer do prelaza Tizi n Tiška v Visokem Atlasu. Na 2.260 m nmv bomo sedli na kolesa in se po slabi asfaltirani cesti odpeljali do prve kasbe, maroške trdnjave, in sicer do visokogorske kasbe Telouet, nekoč utrjenega gnezda lokalne veljaške družine Glaoui. Po postanku, kjer bomo verjetno prvič poskusili čudoviti maroški čaj s svežo meto, se bo še vedno asfaltirana pot začela spuščati proti južnemu predgorju najvišjega severnoafriškega gorstva. Prvo maroško etapo bomo zaključili pri za snemanje več filmov uporabljeni kasbi Ait Benhaddou, ki je še posebej očarljiva ob zahajajočem soncu. Je tudi vpisana na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Večerja in nočitev v bližnjem hotelčku.

  Razdalja: 70 km
  Podlaga: pretežno slab aslaft, delno tudi makadam


  3. DAN: SKOURA – KALAA MGOUNA

  Po zajtrku bomo prejšnji večer na spremljevalna vozila naložena kolesa prepeljali do naslednje kasbe v dolini reke Dades in tam začeli današnjo kolesarsko etapo, ki nas bo pretežno po makadamu pod obronki Atlasa in ob reki Dades pripeljala do mesteca Kalaa Mgouna ali Boumalne, kjer reka priteče iz veličastnega kanjona in nadaljuje do sedaj že znani bolj umirjeni tok med Visokim Atlasom in Anti-Atlasom. V dolini nad živahnim in precej prometnim mestecem Boumalne na križišču dveh dolin bomo v lokalnem hotelčku povečerjali in prenočili.

  Razdalja: 70 km
  Podlaga: makadam in prečkanja reke

   

  4. DAN: KANJON REKE DADES – MSEMRIR

  Zbudili se bomo v sveže jutro pod atlaškimi vršaci nad živahno reko, ki teče v globini pod hotelom in se podali na približno 70-kilometrsko gorsko etapo. Danes bo na programu vzpon po asfaltirani cesti in skozi veličastni del kanjona reke Dades. Noč bomo preživeli v hotelčku v bližini visokogorskega mesteca Msemrir, kamor zaidejo le redki turisti. Ob vodni pipi in čaju se bomo zvečer pod zvezdnatim nebom spraševali, kakšna etapa nas čaka naslednji dan.

  Razdalja: 43 km
  Podlaga: asfalt


  5. DAN: MSEMRIR – TINGHIR

  Veličastna etapa. Pedala bomo potiskali čez visokogorski makadamski prelaz, ki ga bo kmalu po našem prečenju zasnežilo. Prelaz na 2.600 m nmv, ki ga obdajajo spoštovanja vredni gorski vrhovi z nagnjenimi in jasno vidnimi sedimentnimi plastmi, kjer bomo srečevali redke pastirje drobnice, ki nomadsko živijo v šotorih iz kozje dlake. Spust se bo začel še na makadamu, zadnji del poti do najslavnejšega kanjona v Maroku nad reko Todgha pa bomo prevozili po asfaltu in se nad čarobnim rdečim mestom Tinghir ugnezdili v bližnjem hotelčku nad oazo datljevih palm.

  Razdalja: 70 km
  Podlaga: asfalt, makadam, prodniki


  6. DAN: TINGHIR – PROST DAN

  Prost dan bo namenjen oddihu ali kolesarskemu izletu skozi oazo nad Tinghirjem. Z vrha izgleda oaza kakor enoličen gozd datljevih palm, šele izlet pod krošnjami po nasipih med namakalnimi kanali ter polji in vrtovi pa nam bo razodel tamkajšnji vrvež in pridnost kmetov, ki skrbijo za svoje poljščine. Pot nas bo vodila tudi mimo porušenih ostankov bivališč na robu vasic ter čez brvi nad reko, izdelanih iz palminih debel. Še eno noč bomo preživeli v hotelčku na robu Tinghirja.

  Razdalja: 30 km
  Podlaga: asfalt in stezice med namakalnimi kanali


  7. DAN: RAŠIDIA – ERFOUD

  Približno 150 kilometrov daleč se bomo za začetek dneva odpeljali s spremljevalnimi vozili, nato pa na razgledišču nad oazo ob reki Ziz pripravili kolesa, na katerih bomo ta dan spoznavali tanko črto med kamnito puščavo in rodovitnim obrežjem reke, ki zagotavja življenje živalim in številnim ljudem, ki prebivajo v vasicah, skritih pod gostimi krošnjami datljevih nasadov. Še en dan nas bodo ozke potke vodile ob reki, med namakalnimi kanali in čez številna polja, dokler ne bomo prispeli do prvega pravega puščavskega mesta, mesta Erfoud. Prenočili bomo v enem od hotelčkov v vasici Merzouga ob vznožju edinih maroških peščenih sipin, kjer si bomo privoščili prost dan.

  Razdalja: 30 km
  Podlaga: makadam in stezice med namakalnimi kanali


  8. DAN: MERZOUGA – PROST DAN

  Vratolomno visoke peščene sipine ob sami alžirski meji so zadosten razlog, da si ob njih privoščimo dan oddiha. Če boste želeli, boste lahko poskusili kolesariti po pesku, sicer pa boste lahko najeli tudi kamele in se na njihovih grbah podali v sipine, ali pa med njimi poiskali nekaj trenutkov tišine in miru zase kar peš.


  9. DAN: MCISSI – AL-NIF

  Ker so sipine pri Merzougi najbolj vzhodna točka naše avanture, se bomo ta dan obrnili proti zahodu in odkolesarili preko obsežnih puščavskih planjav med nizkimi skalnimi platoji in mimo redkih dreves po kolovozih čez skoraj stepsko pokrajino proti dolini najjužnejše osrednjemaroške reke Draa, ki se prav tako kot obe že prej obiskani reki izgubi na jugu v Sahari, do prikupnega mesteca Al-Nif na križišču poti med Merzugo in dolino reke Draa in poti, ki se ji s severa čez Anti-Atlas priključi stara pot iz Tinghirja. Po meditativnem dnevu na kolesu se bomo spočili v ljubkem hotelu v bližini mesta.

  Razdalja: 84 km
  Podlaga: makadam in asfalt

  Zahvaljujoč spremljevalnim vozilom na skoraj vseh etapah bo mogoče del etape prevoziti na sedežu asistenčnega vozila in jo tako skrajšati v primeru nepopravljive tehnične napake, preutrujenosti ali slabega počutja.

   

  PAKET VKLJUČUJE

  Prevoz koles in osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Maroko – Ljubljana; letalsko vozovnico Bergamo – Marrakeš – Bergamo; prevoz iz Ljubljane na letališče Bergamo in nazaj; 13 polpenzionov v hotelih 3***/4**** v dvoposteljnih sobah); opoldanske prigrizke na dneve, ko je v programu kolesarjenje (9x); ustekleničena voda v času kolesarske etape; spremstvo asistenčnih terenskih vozil na dnevnih etapah (hrana, voda, prevoz obleke, orodja, rezervnih zračnic, kovčka s prvo pomočjo ...); vodenje na kolesu; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. 

   

  PAKET NE VKLJUČUJE

  Stroškov, ki niso navedeni pod razdelkom »paket vključuje«.

   

  KAJ POTREBUJETE UDELEŽENCI POLEG OPREME DESERT SOUL

  Gorsko kolo (mogoče ga je tudi najeti); kolesarsko opremo za najvišje dnevne temperature od 15 do 32°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; zaščito proti soncu (lahko so tudi dolgi rokavi in hače); dobro voljo in solidno fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Maroško kolesarsko avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.  

   

  CENE IN POPUSTI

  9-DNEVNA AVANTURA: 1.610,00 EUR
  Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, prtljage (tudi kolesa oz. motocikla) ne prevzamemo.

  Ob takojšnjem nakazilu 200 eur nepovratne akontacije odobrimo 30 eur popusta na aranžma.

  Mogoče je tudi obročno odplačevanje.

   

  PLAČILNI POGOJI

  Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

  PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN 45 DNI PRED ODHODOM 60%
  POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:
  Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil, in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan agenciji Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja agenciji Abctour d.o.o. je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve, v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

  do 91 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 200 eur
  90 do 61 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
  60 do 46 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
  45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
  znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

  Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).

  Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih