Dodatna ponudba!
KOLESARSKA AVANTURA - MAROKO 14 ALI 9 DNI
Nasadi datljevih palm, rečice, ki se izgubljajo v Sahari, izgubljene vasice pod zasneženimi gorskimi vrhovi in žive barve v številnih naseljih zagotavljajo, da boste poleg edinstvene kolesarske puščavske izkušnje doživeli tudi pravi kulturni šok.
Cena od:
od 1.610,00 €
KOLESARSKA AVANTURA - MAROKO 14 ALI 9 DNI
Nasadi datljevih palm, rečice, ki se izgubljajo v Sahari, izgubljene vasice pod zasneženimi gorskimi vrhovi in žive barve v številnih naseljih zagotavljajo, da boste poleg edinstvene kolesarske puščavske izkušnje doživeli tudi pravi kulturni šok.
Cena od:
od 1.610,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Polja označena z zvezdico so obvezna.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

ENDURO AVANTURA - MAROKO 14 ALI 8 DNI

ENDURO AVANTURA - MAROKO 14 ALI 8 DNI

Maroko, najzahodnejša od arabskih dežel, je od vseh še najbolj podoben Pravljicam iz tisoč in ene noči.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.895,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Maroko, najzahodnejša od arabskih dežel, je od vseh še najbolj podoben Pravljicam iz tisoč in ene noči. Neverjetno pestra in divja narava južnega Maroka postreže z ostrimi vrhovi Visokega Atlasa, skozi katerega so hudourniki vrezali strme in prepadne suhe doline. Dežela nas očara s prikupnimi oazicami z datljevimi palmami okrog starodavnih kasb in s citadelami ter njihovimi obrambnimi stolpiči, zgrajenih iz blata, pa z mogočnimi pobočji vulkanskega Anti-Atlasa na jugu ter s sipinami, ki se na sami alžirski meji vzpenjajo skoraj do neba. Pestra mešanica ljudstev od Arabcev in Berberov do Tuaregov daje z bogatim naborom obraznih potez in raznoliko oblačilno kulturo še posebno pisan pečat deželi na samem severozahodu Afrike.

 

PROGRAM:

 

1.DAN: SLOVENIJA - MILANO/BERGAMO - MARAKEŠ

Polet iz Bergama do Marakeša, očarljivega orientalskega mesta pod severnimi obronki Visokega Atlasa, kjer vas bodo pričakali vaši motorji. Priporočamo vam večerni sprehod do osrednjega mestnega trga Džema' el-Fna, znanega po pripovedovalcih zgodb, krotilcih kač, stojnicah, ki prodajajo sveže stisnjen pomarančni sok in mesna nabodala ter po bližnjem veličastnem minaretu mošeje Koutoubia. Nočitev v hotelu.

 

2.DAN: MARAKEŠ – TIZI N TIŠKA – AIT BEN HADDOU – OUARZAZATE

Prvi motoristični dan se bo začel z vožnjo po cesti iz velemesta, pred začetkom Visokega Atlasa pa bomo zavili z asfalta in se prek veličastnega gorovja podali večinoma po makadamskih cestah, delno pa tudi po slabo vzdrževanem asfaltu. Obvezen postanek na prelazu Tiška. Do kasbe (citadele) Telouet bomo vozili po ozki asfaltni cesti, kasneje pa bomo do kasbe Ait Benhaddou, uvrščene na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine in prizorišča snemanja številnih filmov, pripeljali po zahtevnejših kozjih stezicah. Po sprehodu skozi kasbo bomo vožnjo – predvidoma po terenu – nadaljevali do hotela v puščavskem mestu Ouarzazate.

Podlaga: asfalt, makadam in ostre skale.

 

3.DAN: OUARZAZATE – SKOURA – IFRANE N AIT ZGHAR – AIT TOUMORT – BOU THARAR – MSEMRIR – TAMTETUŠT – TINEGHIR

Po zajtrku se bomo iz hotela podali proti vzhodu po t.i. dolini kasb do kasbe Skoura, kjer se bomo ponovno podali v Visoki Atlas, ta dan z južne strani. Dolga, kondicijsko zahtevna, a presunljivo lepa gorska etapa nas bo po precej ozkih in vijugastih poteh pod visokimi grebeni najvišjega severnoafriškega gorovja vodila proti vzhodu. Večkrat se bomo v teh zelo odročnih krajih zapeljali skozi vasi, do katerih ni mogoče priti z avtomobilom, torej tudi turistov niso vajeni. Pokrajina in življenjske razmere tam so precej divje. V dolini reke Dades bomo dotočili gorivo, potem pa se podali čez 2.600 m visoki prelaz ter se skozi sotesko reke Todgha spustili do prijaznega mesteca Tinghir in v bližini prespali.

Podlaga: asfalt, zbit pesek, peščene piste, skale, makadam.

 

4.DAN: TINEGHIR – SAGHRO – NQOB

Mimo oaz s palmovimi nasadi, v katerih med namakalnimi kanali, ki zahtevajo predano skrb in vzdrževanje, gojijo vsakovrstne poljščine, se bomo zapeljali do južnega konca mesta, kjer se bo pred nami odprl veličasten pogled na najvišje vrhove masiva Saghro v pogorju Antiatlas. Čakal nas bo dan hitrih pist, številnih vasic, gorskih makadamskih serpentin skozi opuščeno rudarsko »mesto duhov« ter prečkanje mimo nazobčanih vrhov na južno stran Antiatlasa do mesteca Nqob, ki daje že precej bolj puščavsko vzdušje. Prenočili bomo v očarljivi stari kasbi, preurejeni v hotel.

Podlaga: makadam, ostro kamenje.

 

5.DAN: NQOB – MERZOUGA

Skozi načeloma suhe rečne struge, mimo majhnih oazic in ob rečicah, katerih tok se izgubi med sipinami južnega Maroka, bomo čez gričevje in pod skalnimi stenami po zelo dolgem dnevu na motorju prispeli do popolnoma zaprašenega afriškega puščavskega mesta Rissani. Obrazne poteze domačinov, mešanih s Tuaregi, so precej ostrejše, zelo temna polt pa pod kapucami belih dželabij deluje še bolj kontrastno.
V daljavi se bo pred nami izrisala silhueta mogočnega erga Šebbi, ogromnega skupka sipin, pod vznožjem katerih bomo prespali naslednje 3 noči.

Podlaga: asfalt, makadam in sipine.

 

6.DAN: MERZOUGA - SIPINE - MERZOUGA

Tukaj smo! Véliki maroški peskovnik z vrtoglavo visokimi sipinami nam je na voljo za raziskovanje, vkopavanje, skakanje in potenje.

Podlaga: sipine.

 

7.DAN: MERZOUGA / SIPINE – PROST DAN

Peseeeeeek!!!

Podlaga: sipine.

 

8.DAN: MERZOUGA - ERFOUD - ZIZ - MERZOUGA / VRNITEV DOMOV

Ta dan se bomo, če se bomo sipin že naveličali, podali na sever do karavanskega mesta Erfoud ter še naprej do prijetno hladne oaze, ki se vleče vzdolž doline reke Ziz. Po poti nazaj proti jugu bomo prečkali lunarno pokrajino med nasadi in okoli jaškov podzemnih namakalnih kanalov ghetarrat.

Podlaga: kamnita puščava in asfalt ali sipine.

Možna je opcija predhodne vrnitve domov, in sicer s prevozom iz hotela v Merzougi na letališče v Fesu in od tam v Bergamo, ali iz Merzouge na letališče v Er-Rašidiji in od tam preko Casablance na evropsko letališče po vaši želji. O ceni paketa glede na vaše želje se prosimo posvetujte z nami.

 

9.DAN: : MERZOUGA – ZAGORA

Na tej celodnevni in zahtevni etapi bomo po ravni puščavski pokrajini (makadam) po trasi relija Tuareg 2015 čez en sipinski prehod prispeli do slavne oaze Zagora, znane kot izhodišče za dolgo karavansko pot proti malijskemu mestu Timbuktu. Južno od Zagore je samo še Sahara brez oaz.

Podlaga: makadam in sipine.

 

10.DAN: ZAGORA – PROST DAN

Po nekaj dneh dolgih hitrih etap se bo prost dan v puščavsko umirjenem mestecu nedvomno prilegel. Če boste kljub temu še polni energije, pa boste seveda lahko odšli raziskovat še neodkrito puščavsko okolico Zagore.

 

11.DAN: ZAGORA – AGDZ - OUARZAZATE

Po nekajkrat uporabljeni trasi relija Dakar bomo prečkali Antiatlas proti severu. Najprej do prikupne postojanke v dolini reke Daraa, mesteca Agdz, kjer se bomo ustavili za čaj in bencin, nato pa še naprej v že znani Ouarzazate. Pot nas bo vodila mimo presunljivih nagnjenih sedimentnih slojev ostro odrezanih gorskih robov.

Podlaga: stezice v oazah in skozi vasi, asfalt.

 

12.DAN: OUARZAZATE – OUZOUD – MARAKEŠ

Še zadnji dan vožnje je pred nami. Ponovno se bomo po kozjih stezicah mimo pozabljenih vasic podali čez Visoki Atlas, tokrat malce bolj vzhodno, ter se na severni strani spustili do osvežilnih slapov v zdaj že zelo turističnem mestecu Ouzoud. Vožnjo do hotela v Marakešu bomo mimo največjega nasada datljevih palm v Maroku nadaljevali po cesti.

Podlaga: makadam in asfalt.

 

13.DAN: MARAKEŠ

Dan bo posvečen počasnemu prehodu v civilizacijo. Ogledali si boste edinstveni marakeški souk, tržnico, ki še vedno deluje podobno kot v srednjem veku, ter obiskali sultanovo palačo Badia z dvorišči in sobanami, v katerih je nekoč v slogu Pravljic iz tisoč in ene noči živela družina maroškega kralja. Čas v tem mestu rokodelcev boste lahko porabili tudi za zadnje nakupe spominkov, dišav, začimb … ter si privoščili kozarec ali tri sveže stisnjenega pomarančnega soka.

 

14.DAN: MARAKEŠ – BERGAMO

Zelo zgodaj zjutraj vas bodo s taksiji odpeljali do letališča v Marakešu, od koder boste ob 6:30 poleteli proti letališču Bergamo. Od tam vas bo avtobus v naši organizaciji odpeljal do Ljubljane.

 

Maroška enduro puščavska avantura Desert Soul je namenjena izkušenim voznikom z dobro pripravljenimi motorji. Nastala je kot nadgradnja Tunizijske enduro puščavske avanture Desert Soul za voznike, ki želijo spoznati novo puščavsko deželo, njeno presunljivo lepo naravo in v primerjavi s Tunizijo precej bogatejšo kulturo. Zaradi specifike terenske vožnje na tej avanturi – številne poti, dostopne le enoslednim vozilom – nam spremljevalna vozila ne sledijo nikjer, temveč jih srečujemo le na točkah za oskrbovanje. Na nekaterih poteh bi bila morebitna asistenca spremljevalnega vozila zelo zamudna ali celo nemogoča. Temu bo prilagojena tudi dinamika vožnje skozi odročne doline divje, a čudovite maroške narave.

 

PAKET VKLJUČUJE

 

Prevoz 1 motocikla, motoristične opreme, dostavljenih rezervnih delov (1 standardnega zaboja) in osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Maroko – Ljubljana; letalsko vozovnico Bergamo – Marakeš – Bergamo; prevoz iz Ljubljane na letališče Bergamo in nazaj; polpenzione v hotelih 3*/4* od prve do zadnje noči avanture; opoldanske prigrizke na dneve, ko je v programu terenska vožnja (8x); vodenje skozi puščavo na motorju; spremstvo hitrega asistenčnega terenskega vozila na dnevnih etapah (hrana, voda, bencin, prevoz obleke, orodja, rezervnih zračnic in gum - po potrebi mogoč nakup, kovčka s prvo pomočjo...); asistenčni terenski tovornjak z električnim generatorjem, kompresorjem za zrak (izpihavanje motociklov, filtrov, polnjenje pnevmatik), vodo, hrano, bencinom; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini; prevoz z in na letališče v Marakešu.

 

PAKET NE VKLJUČUJE

 

Stroškov, ki niso navedeni pod razdelkom »paket vključuje«.

 

 

OPOMBA:

Glede na to, da je vreme v Visokem Atlasu nepredvidljivo, je mogoče, da bo katera od etap, ki prečkata Visoki Atlas, zaradi neugodnih vremenskih razmer prilagojena oz. spremenjena.
 

 

KAJ KOT UDELEŽENEC POTREBUJEM POLEG OPREME DESERT SOUL?

 

Hard enduro motocikel z 21" sprednjim kolesom in hard enduro ali kros pnevmatikami (tereni v Maroku so izjemno trdi, zato svetujemo kros gume z gostejšimi čepki z večjo površino, kot za Tunizijo), ki naj za hitre etape dosega hitrost 100 km/h s konstantno hitrostjo 80 km/h (čim lažji, tem bolje - najraje pod 140 kg lastne mase); motoristično opremo za najvišje dnevne temperature od 20 do 38°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; naglavno svetilko; dobro voljo in dobro fizično pripravljenost za predvidene etape.

Prijavljeni na Maroško enduro avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo, kako pripraviti motocikle ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.

 

Za vožnjo motocikla mora imeti vsak udeleženec veljavno vozniško dovoljenje, saj vozimo tudi po prometnih površinah. Vozniškega dovoljenja ne preverjamo, vsak voznik pred pričetkom avanture podpiše izjavo, v kateri potrdi veljavnost vozniškega dovoljenja ter se zaveže, da bo vozil v skladu s svojimi zmožnostmi in spretnostjo ter izključno na lastno odgovornost. Če se zgodi škodni primer, utegne vozniško dovoljenje preveriti zavarovalnica.

 

 

CENE IN POPUSTI

 

14-DNEVNA AVANTURA: 1.895,00 EUR

8-DNEVNA AVANTURA: 1.595,00 EUR

 

  • Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, prtljage (tudi kolesa oz. motocikla) ne prevzamemo.
  • Mogoče je tudi obročno odplačevanje.

 

PLAČILNI POGOJI

Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN NAJKASNEJE 45 DNI PRED ODHODOM 60%.

 

POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:

Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

 

  • do 91 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 200 EUR
  • 90 do 61 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
  • 60 do 46 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
  • 45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
  • znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

 

Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).

 

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.