Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Ohridsko jezero zvečer
Skopje, glavno mesto Makedonije
Skopje ponoči, kamniti most
Beograd na vodi - vožnja po Donavi
Aleksandrov kip v Solunu
Beli stolp v Solunu
Palača v Tirani
Tirana srečanje starega in modernega
Ohridsko jezero zvečer
Skopje, glavno mesto Makedonije
Skopje ponoči, kamniti most
Beograd na vodi - vožnja po Donavi
Aleksandrov kip v Solunu
Beli stolp v Solunu
Palača v Tirani
Tirana srečanje starega in modernega

Potovanje Štiri balkanske države

Osemdnevno avtobusno potovanje v štiri balkanske države - Makedonijo, Grčijo, Albanijo in Srbijo. Obiščite stari Balkan na poseben način.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
399,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Štiri balkanske države

Prvomajsko potovanje v Makedonijo, Grčijo, Albanijo in Srbijo. Dih nam bodo vzeli ogromni spomeniki v Skopju, obiskali bomo drugo največje grško mesto Solun, pa tudi rojstno hišo Aleksandra Makedonskega, prestolnico Albanije Tirano, Ohrid in prestolnico Srbije Beograd.

 

Odhod: 25. april 2022

8 dni, avtobus

minimalno št. prijavljenih potnikov: 45

 

Štiri balkanske države - Makedonija, Grčija, Albanija in Srbija

1. dan: odhod iz Slovenije

Odhod avtobusa iz Maribora, Celja, Ljubljane v zgodnjih večernih urah. Nočna vožnja.

2. dan: Skopje

Prihod v Skopje v opoldanskih urah. Ogled mesta z lokalnim vodnikom: Trdnjava Kale (4. stoletje), Cerkev Svetega Spasa (16. stoletje), stara turška čaršija (največja odprta čaršija na Balkanu), Daut Pasin Amam (zgrajen v 15. stoletju, zdaj umetnostna galerija), Kamniti most (simbol mesta), glavni trg Makedonija, spominska hiša Matere Tereze, stara železniška postaja… Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

3. dan: Stolbi, Solun

Po zajtrku odhod proti Solunu s sprotnim ogledom arheološkega najdišča Stobi (4.-2. stoletje pr.n.št), ogled antičnega teatra, akvadukta, krstilnice… Nadaljevanje poti proti Solunu – drugem največjem mestu Grčije za Atenami. Panoramski ogled mesta: Cerkev sv. Dimitrija (posvečena zaščitniku Soluna, zgrajena v 4. stoletju), cerkev Sv. Djordjija (Rotonda – 4. stoletje), Rimski Forum, Beli stolp – simbol mesta (v osmanskih časih je bila zloglasni zapor, sedaj pa je muzej, posvečen zgodbi Soluna), spomenik Aleksandru Makedonskemu, ulica Via Ignatia, trg Aristotelis… Prosti čas za nakupovanje. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

4. dan: Pelle, Edesse, Bitola

Po zajtrku in odjavi iz hotela krenemo proti Bitoli preko Pelle in Edesse. Foto-odmor v starem mestu Pella (najbolj poznano in pomembno mesto v stari Makedoniji, rojstni kraj Aleksandra Velikega). Nadaljevanje poti proti Edessi, poznani kot mesto vode (prvo glavno mesto v antični Makedoniji). Obisk slapov v Edessi (danes glavna atrakcija mesta). Povratek in ogled Bitole (mesta konzulov): urni stolp (eden izmed simbolov mesta), stara čaršija, bezisten (pokrit trgovski center iz 15. stoletja), muzej posvečen Kemalu Ataturku (ustanovitelju sodobne turške države – zaključil je srednjo vojaško šolo v Bitolju), sprehod skozi znano ulico Sirok Sokak, cerkev svetega Dimitrija. Vrnitev v Ohrid, namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

5. dan: Naum, Muzej na vodi, Ohrid

Po zajtrku odhod proti Svetem Naumu, lociranem ob obali Ohridskega jezera, 29 km južno od Ohrida, v bližini albanske meje. Ob poti obiščemo Muzej na vodi (Uvala kostiju), kjer je avtentična rekonstrukcija naselja iz leta 1200 pr.n.št.. Obisk samostana in cerkve Sveti Naum in izvira reke Crni Drim (najbolj zaščiteno območje v Nacionalnem parku Galičica). Prosti čas in povratek v Ohrid. Sprotni ogled Biljaninih izvirov – največji izviri Ohridskega jezera. Po povratku sledi ogled starega mestnega jedra z lokalnim vodičem: Donja porta, Muzej Ohrida, hiša Robevci, katedrala Svete Sofije (11. stoletje), Antični teater – 2. stoletje pr.n.št., cerkev Svete Matere Božje – Perivlepta, Galerija Ikona, Gornja porta, Trdnjava Cara Sumuila, arheološko najdišče Plaošnik (Cerkev svetega Pantelejmona in Klimenta, kjer je bila prva univerza na Balkanu, celo najdišče je obkroženo z mozaiki iz 4. stoletja), cerkev Svetega Jovana – Kaneo. Panoramska vožnja z ladjico po jezeru. Povratek v hotel in svečana večerja v tradicionalnem gostišču s folklornim programom in glasbo. Nočitev.

6. dan: Tirana

Zgodnji zajtrk in odhod proti Tirani preko mejnega prehoda Qafatane. Prihod v Tirano, danes moderno prestolnico Albanije. Panoramski ogled mesta: Skenderbegov trg, Et´hem Bey džamija z zelo zanimivimi okrasi v notranjosti, muzej Narodne zgodovine, lahko prepoznaven po ogromnem mozaiku na vrhu pročelja stavbe, urni stolp, Kraljeva palača, glavne upravne zgradbe. Popoldne povratek v Ohrid s sprotnim obiskom Elbasana in trdnjave Skampi, kjer se prepleta zgodovina večih civilizacij. Elbasanska trdnjava in okoliški zidovi pričajo o vojnem stanju v zgodnjem Osmanskem cesarstvu. Povratek v Ohrid. Večerja in nočitev.

7. dan: Beograd

Zajtrk in odjava iz hotela. Odhod proti Srbiji do Beograda, kjer smo po napotkih prve skupine, zaradi udobnejšega povratka,  dodali postanek za sprostitev in ogled nekdanje prestolnice. Nočitev v hotelu.

8. dan: Beograd, povratek domov

Po zajtrku možen fakultativni izlet Beograd na vodi z vožnjo po Donavi in kosilom. Odhod proti Sloveniji, kamor prispemo v zgodnjih večernih urah.

 

Cena:

 • 399 EUR - za prijave do 31.12.2021
 • 499 EUR

 

Cena vključuje: 

 • avtobusni prevoz, takse, parkirnine, spremstvo dveh šoferjev
 • namestitev v hotelih 4*, 5 x polpenzion (1 x Skopje, 1 x Solun, 3 x Ohrid)
 • avtobusni ogled Beograda, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4*
 • izleti po programu: SKOPJE – SOLUN – BITOLA – OHRID – SVETI NAUM – TIRANA – BEOGRAD
 • svečana večerja z glasbo in folklornim programom v tradicionalni restavraciji v Orhidu (1 x domača pijača vključena)
 • vstopnina v cerkev Sv. Spasa – Skopje
 • vstopnina v spominsko hišo Matere Tereze – Skopje
 • vstopnina v arheološko najdišče Stobi
 • vstopnina v Muzej na vodi – Ohrid
 • vstopnina za cerkev sv. Sofije – Ohrid
 • vstopnina v arheološko najdišče in cerkev Sv. Pantelejmona in Klimenta – Plaošnik
 • panoramska vožnja z ladjico po Ohridskem jezeru – 1h
 • odlično vodenje, lokalni vodniki
 • lokalne in turistična taksa

 

Doplačila:

Ob prijavi:

 • enoposteljna soba 180 EUR,
 • sprednji sedeži (prve tri vrste) 15 EUR/osebo,
 • dodatni sedež - ena oseba koristi dva sedeža 120 EUR,
 • zavarovanje rizika odpovedi (po ceniku)

Na kraju samem:

 • manjša skupina 39 - 44 potnikov: 20 EUR
 • manjša skupina 35 - 38 potnikov: 35 EUR
 • fakultativni izlet Beograd na vodi zadnji dan: 45 EUR 

 

Pomembno:
Zaradi udobnejše vožnje bomo kvalitetnemu avtobusu odvzeli 4 sedeže in povečali razmak,
odhod iz posameznega kraja zagotovimo ob prijavi min. 10 potnikov.

 

Covid garancija: V PRIMERU EPIDEMIJE ponudnik zagotavlja POVRAČILO VPLAČILA VREDNOSTI ARANŽMAJA V 14 DNEH. Povračilo opravi na vaš transakcijski račun in vam ne izstavlja vrednotnice. Povračilo izvede, v kolikor je v Sloveniji ali državi potovanja razglašena epidemija in je v končno državo ali skozi tranzitne države nemogoče oz. prepovedano turistično potovati. Pogoj mora biti izpolnjen najkasneje 2 dni pred odhodom na izbrano destinacijo. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebitna vplačana zavarovanja.

Potovanja se izvajajo z upoštevanjem veljavnih PCT (potniki so preboleli, cepljeni ali testirani) pravil in standardov, ki v obiskanih državah veljajo v času izvedbe. Temu prilagajamo tudi vrstne rede ogledov in podrobnosti v programu.

 

Radi dobro jeste? Okusno je piše tudi o balkanski hrani

 

Dodatna ponudba!

  Aktivne počitnice ob Ohridskem jezeru-Skopje in Ohrid
  Aktivne počitnice ob Ohridskem jezeru - Ohrid, zibelka krščanstva na Balkanu in Ohridsko jezero, ki je eno najstarejših jezer na svetu.
   
  Potovanje Srbija po dolgem in počez
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  316,00 €
  Panonska pravljica na Madžarskem in v Vojvodini
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  288,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih