Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Piramide
Piramide

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza. Udobno križarjenje po najdaljši reki na svetu. Veličastni templji faraonov, čudoviti Abu Simbel, sipine Sahare...
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.399,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Veliko je skrivnostnih dežel na našem planetu, vendar si Egipt zasluži veliko začetnico skrivnosti vseh skrivnosti. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom - nam? In ravno tu se začne najlepši ples božanskega duha, ko ti vzameta dah lepota in privid obrežja Nilovega sveta. Prepustite se počasnemu toku, ki vas bo popeljal proti Asuanu, obdanem z botaničnim vrtom ter redkimi eksotičnimi drevesi, grmi in cvetovi. Občutite brezčasnost zgodovinskega Luksorja z okolico, kjer leži večina egiptovskih spomenikov, tudi legendarna Dolina Kraljev. Dovolite si, da vas popeljemo in razkrijemo tančico skrivnosti mogočne starodavne egipčanske civilizacije.

 

Odhodi:

28. januar 2023, 4. in 19. februar, 4. in 18. marec, 8., 2. in 29. april, 13. maj, 23. september, 7. in 21. oktober 2023

opomba: 19. februar razprodano

8 dni / 7 noči 

letalo, ladja

Najmanjše število potnikov: 20

 

Potovanje in križarjenje po Nilu do Kaira in Gize

 

 

Cena za prvi odhod*:

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 1.199 EUR 
 • pri udeležbi najmanj 21 oseb - 1.299 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 1.329 EUR

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • Ljubljana–Hurgada–Ljubljana (izjemoma drugo odhodno in zaključno letališče pri 28. 1. in 4. 2. je to Gradec, transfer vključen),
 • letališke in varnostne pristojbine ter
 • izstopna takso,
 • vse prevoze in oglede ter vstopnine po programu,
 • prevoz z vlakom/spalnikom Asuan–Kairo z nastanitvijo v dvoposteljnem kupeju,  
  lokalni vlak brez kategorije - skupne sanitarije za 1 vagon
 • 1 polpenzion na vlaku,
 • 3 polpenzione v hotelih 4*/ 5* lokalne kategorije z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah,
 • 3 polne penzione na križarjenju z ladjo 5* deluxe z nastanitvijo v dvoposteljnih kabinah,
 • slovenskega in lokalne vodnike,
 • organizacija potovanja.


Obvezna doplačila na osnovno ceno 1199 EUR:

 • za skupino 15-20 oseb: 130 EUR na osebo
 • za skupino 21 - 30 oseb: 100 EUR na osebo
 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 EUR na osebo

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba/kabina 169 EUR na osebo
 • Abu Simbel z avtobusom 125 EUR na osebo
 • nubijska vas 38 EUR na osebo
 • v primeru, da bi želeli namesto vlaka koristiti letalsko povezavo med Kairom in Asuanom (z dodatno nočitvijo v Kairu ali Asuanu), lahko le-to uredimo z doplačilom glede na razpoložljive kapacitete v hotelih in na letalu
 • enoposteljni kupe na vlaku 99 EUR/osebo*
 • Pomembno: enoposteljni kupe na vlaku 99 EUR/osebo*
 • * obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1).   

Doplačilo pri vodniku na poti:

 • osnovne napitnine (tudi otroci) 50 EUR/osebo - v Egiptu so običajne, pričakujejo jih nosači prtljage, vozniki, receptorji in ostalo osebje (poravna jih vodnik za celo skupino).

 

Popusti

 • 20 % za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.
  Dodatno ležišče v sobi/kabini priporočamo samo otrokom do 12. leta
 • 50 % popust za otroka do 12 let na fakultativnih izletih. Popust obračunamo na osnovno ceno.

 

 

Opombe

 • Dodatno ležišče v sobi/kabini priporočamo samo otrokom do 12. leta.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoz z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Odkrita beseda:

Na nekaterih odhodih je predviden odhod/povratek na bližnje letališče. Na odhodu 28.1. in 4.2.2023 je predviden let iz Gradca, prav tako povratek na Gradec. Na odhodu 4.3.23 je predviden let iz Gradca, povratek na Ljubljano. Avtobusni prevoz je že vključen v ceno potovanja.

Opomba:

pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoz z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Pomembno: 

Vrstni red ogledov (tudi po dnevih), dan ter vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa. Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poleta, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po letalskem prihodu.

 

Vizum: egiptovski

Potovanje in križarjenje po Nilu do Kaira in Gize

Potovanje 8 dni /7 noči   Program po dnevih

1. dan: LJUBLJANA–HURGADA večerja

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Hurgado. Na odhodu 28.1., 4.2. in 4.3. 2023 je zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi most Ljubljana in prevoz do letališča pri Gradcu. Sledi direkten polet v Hurgado. Po pristanku in ureditvi carinskih ter mejnih formalnosti prevoz do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan: HURGADA–LUKSOR–ESNA–EDFU zajtrk, kosilo, večerja

Po zajtrku sledi avtobusni prevoz čez kamnito puščavo (postanek za fotografiranje) do Luksorja. Po prihodu sledi ogled mesta mrtvih – Doline kraljev, znane po mogočnih grobnicah faraonov 18., 19. in 20. dinastije, vklesanih v puščavsko skalo, bogato poslikanih s hieroglifi za posmrtno življenje vladarjev. V Dolini kraljev je tudi slovita grobnica mladega faraona Tutankamona. Čaka vas spust v osrčje grobnic, kjer boste lahko občudovali stenske poslikave. Iz Doline kraljev se boste odpeljali do Deir el Bahrija in si ogledali terasast tempelj kraljice Hatšepsut, ene redkih ženskih faraonk. Tempelj stoji pod “živo” skalo in zdi se, kot da bi narava sama ustvarila ta izjemen spomenik. Na poti nazaj se boste na kratko ustavili pri Memnovih kolosih, ki sta edini ostanek nekdaj veličastnega templja faraona Amenofisa III. Nato boste obiskali vzhodni breg, kjer si boste ogledali Karnaški tempelj. Vkrcanje na ladjo 5* in plovba skozi rečno zapornico v Esni vse do Edfuja. Večerja in prenočevanje na ladji.

 

3. dan: EDFU–KOM OMBO–ASUAN zajtrk, kosilo, večerja

Zajtrk in uživanje na sončni palubi ladje z opazovanjem življenja ob bregovih in na veličastni reki Nil. Po zajtrku obisk enega najbolj ohranjenih templjev, ki so ga gradili celih 200 let. Posvečen je bogu Horusu. Zidovi “pripovedujejo” zgodbo o Horusovi bitki z bogom zla - Sethom. Plovba proti Kom ombu, kjer si boste ogledali tempelj, posvečen bogu krokodilu – Sobeku in bogu s sokoljo glavo Haroeris. Plovba proti Asuanu,večerja in nočitev na ladji.

 

4. dan: ASUAN–(ABU SIMBEL- NUBIJSKA VAS) zajtrk, kosilo, večerja

V zgodnjih urah za doplačilo možnost ogleda čudovitega Abu Simbla (doplačilo), ki je pod zaščito UNESC- a, dveh znamenitih templjev faraona Ramzesa II. Povratek na ladjo. Po osvežitvi za doplačilo možnost ogleda nubijske vasi, kamor se boste podali s čolni in kjer boste spoznali vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Malo pogumnejši pa se boste lahko podali na peščene sipine Sahare. Večerja in prenočevanje na ladji.

 

5. dan: ASUAN–KAIRO zajtrk, večerja

Zajtrk in nekaj prostega časa. Sledi ogled znamenitega Visokega jeza, enega največjih tehničnih dosežkov dvajsetega stoletja. Zgrajen je bil zato, da prepreči poplavljanje Nila. Vodo, ki je shranjena v velikem, skoraj 500 km dolgem Naserjevem jezeru s pridom uporabljajo za namakanje in pridobivanje nove rodovitne zemlje. Sprehodili se boste po mestu in začutili njegov ritem, obiskali boste tudi asuanski bazar začimb in dišav. Dan boste zaključili z nočno vožnjo na vlaku/spalniku na poti v Kairo (v kabini največ 2 ležišči). Večerja in nočitev na vlaku.

 

6. dan: KAIRO  zajtrk, večerja

Prihod v Kairo v jutranjih urah (zajtrk na vlaku). V Kairu boste zaznali utrip večmilijonske prestolnice, ki ni samo središče Egipta, temveč tudi arabskega sveta. Ogledali si boste Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami: največja Keopsova, Kefrenova in Mikerinova. Piramide v Gizi so že v starem veku veljale za eno izmed sedmih čudes sveta. Danes so edino “čudo”, ki se je kljub zobu časa ohranilo skoraj nedotaknjeno. Za doplačilo si boste lahko ogledali eno izmed piramid tudi od znotraj. Obilo možnosti bo za fotografiranje. Ogled bližnjega templja in Sfinge, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter kraljevsko brado, ki je še vedno uganka v pesku, bosta gotovo nepozabno doživetje. V manufakturi, kjer papiruse še vedno izdelujejo po tradicionalni staroegipčanski metodi, boste opazovali starodavni način dela, lahko pa boste papirus tudi kupili. V delavnici za izdelovanje eteričnih olj boste spoznali esence najboljših dišav. Vaš naslednji postanek bo namenjen ogledu Kajerskega muzeja, ki je najbogatejši egiptološki muzej na svetu. V njem poleg 250.000 predmetov hranijo tudi več kot 3.000 let staro Tutankamonovo bogastvo. Mnoge dragocene zlate predmete je shranil za življenje v onostranstvu. Pravijo, da bi, če bi vsak eksponat ogledovali le minuto, za ogled vsega muzeja porabili devet mesecev. sledi obisk največjega bazarja Egipta, Khan el Khalilija, kjer lahko kupite čaj, papirus, usnje ali orientalske spominke. Prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

 

7. dan: KAIRO–HURGADA  zajtrk, večerja

Po zajtrku za doplačilo možnost ogleda Islamskega Kaira. V popoldanskih urah vožnja proti valovom Rdečega morja. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

8. dan: HURGADA–LJUBLJANA  zajtrk

V zgodnjih urah odhod na letališče in slovo od Egipta. Polet letala v Ljubljano.

 

Pomembno:

Vrstni red ogledov (tudi po dnevih) ter dan vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa.
Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poletov, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu v Egipt.

 

Odkrita beseda:

Na nekaterih odhodih je predviden odhod/povratek na bližnje letališče. V ceno je vključen brezplačen transfer do tja.
Odhod 28. januarja in 4. februarja 2023 je predviden iz/na letališče pri Gradcu.
 

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Egipt.

Na potovanje se odpravite z veljavnim slovenskim potnim listom.

Vizum za turistični obisk je možno zaenkrat še pridobiti na mejnih prehodih (kopenskih, pristaniških ali na letališčih). Slovenski državljani, ki potujejo v Egipt morajo imeti potni list veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva izdaje vizuma.

Egipt uvaja elektronski vizum (e-vizum). Zanj se zaprosi preko spletne strani https://visa2egypt.gov.eg. Sistem bo nadomestil izdajo vizumov na meji. Za vizum je potrebno zaprositi najmanj 7 dni pred načrtovanim potovanjem.

Vizum ni potreben za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov - do 90 dni.

 

Uradne informacije na spletu.

Dodatna ponudba!

  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi
  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi. Območje Bahamov je bilo dolgo središče karibskih piratov. Ogled Floride in Cape Canaveral, Orlanda.
  Cena od:
  2.420,00 €
  Pravljične počitnice na Maldivih
  Počitnice na sanjskih Maldivih v hotelu Arena Beach 4* - butični hotel tik ob plaži, bivanje na otoku z domačini, slovensko govoreči predstavnik.
  Cena od:
  1.199,00 €
  Križarjenje po Donavi- Beograd in narodni park Đerdap
  Križarjenje po Donavi - Beograd, narodni park Đerdap. Ogled Beograda: pravoslavna cerkev Sv. Save, mestna skupščina, Trg republike, Trg Nikole Pašića.
  Cena od:
  345,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?