Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Križarjenje po reki Nil
Egipt
Piramide
Sfinga s piramido v ozadju
Detail na papirusu
Del templja Abu Simbel
Križarjenje po reki Nil
Egipt
Piramide
Sfinga s piramido v ozadju
Detail na papirusu
Del templja Abu Simbel

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza. Udobno križarjenje po najdaljši reki na svetu. Veličastni templji faraonov, čudoviti Abu Simbel, sipine Sahare...
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.099,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Veliko je skrivnostnih dežel na našem planetu, vendar si Egipt zasluži veliko začetnico skrivnosti vseh skrivnosti. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom - nam? In ravno tu se začne najlepši ples božanskega duha, ko ti vzameta dah lepota in privid obrežja Nilovega sveta. Prepustite se počasnemu toku, ki vas bo popeljal proti Asuanu, obdanem z botaničnim vrtom ter redkimi eksotičnimi drevesi, grmi in cvetovi. Občutite brezčasnost zgodovinskega Luksorja z okolico, kjer leži večina egiptovskih spomenikov, tudi legendarna Dolina Kraljev. Dovolite si, da vas popeljemo in razkrijemo tančico skrivnosti mogočne starodavne egipčanske civilizacije.

 

Odhodi: 29. januar 2022, 19. in 26. februar, 12. in 26. marec, 23. in 30. april 2022

8 dni / 7 noči 

letalo, ladja

Najmanjše število potnikov: 20

 

Potovanje in križarjenje po Nilu do Kaira in Gize

 

 

Cena za prvi odhod*:

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 999 EUR 
 • pri udeležbi najmanj 21 oseb - 1.099 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 1.139 EUR

*Različne cene v različnih terminih

Osnovna cena 999-1299  EUR in nato

doplačilo za skupino 15-20 oseb: 140 €/osebo, za skupino 21 - 30 oseb: 100 €/osebo
 

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s čarterskih letom,
 • Ljubljana–Hurgada–Ljubljana (izjemoma drugo odhodno lin, zaključno letališče),
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • vse prevoze in oglede ter vstopnine po programu,
 • prevoz z vlakom/spalnikom Asuan–Kairo z nastanitvijo v dvoposteljnem kupeju,
 • 1 polpenzion na vlaku,
 • 3 polpenzione v hotelih 4*/ 5* lokalne kategorije z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah,
 • 3 polne penzione na križarjenju z ladjo 5* deluxe z nastanitvijo v dvoposteljnih kabinah,
 • slovenskega in lokalne vodnike,
 • organizacija potovanja.

 

Popusti

 • 20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.
  Dodatno ležišče v sobi/kabini priporočamo samo otrokom do 12. leta
 • 50 % popust za otroka do 12 let na fakultativnih izletih. Popust obračunamo na osnovno ceno.

 

Obvezna doplačila
Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • osnovne napitnine 40 EUR (v Egiptu so običajne, pričakujejo jih nosači prtljage, vozniki, receptorji in vsak, ki ima „opravka“ z vami – te poravna vodnik za celo skupino)

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 EUR/osebo
 • enoposteljna soba /kabina 169 EUR/osebo
 • enopostljeni kupe na vlaku 99 EUR/osebo
 • Abu Simbel z avtobusom 125 EUR/osebo
 • nubijska vas 35 EUR/osebo

Doplačilo pri vodniku na poti:

 • islamski Kairo 55 EUR/osebo

 

Popust

20 % popust za otroka do 12 let na dodatnem ležišču

50 % popust za otroka do 12 let na fakultativnih izletih (popust obračunamo na osnovno ceno)

 

Opombe

 • Dodatno ležišče v sobi/kabini priporočamo samo otrokom do 12. leta.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoz z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 

Pomembno

Vrstni red ogledov (tudi po dnevih), dan ter vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa. Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poleta, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu na cilj.

 

Vizum: egiptovski

Potovanje in križarjenje po Nilu do Kaira in Gize

Potovanje 8 dni /7 noči   Program po dnevih

1. dan: LJUBLJANA–HURGADA 

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let s posebnim letalom v Hurgado. Po pristanku in ureditvi carinskih ter mejnih formalnosti prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

2. dan: HURGADA–LUKSOR–ESNA–EDFU zajtrk, kosilo, večerja

Po zajtrku sledi avtobusni prevoz čez kamnito puščavo (postanek za fotografiranje) do Luksorja. Po prihodu sledi ogled mesta mrtvih – Doline kraljev, znane po mogočnih grobnicah faraonov 18., 19. in 20. dinastije, vklesanih v puščavsko skalo, bogato poslikanih s hieroglifi za posmrtno življenje vladarjev. V Dolini kraljev je tudi slovita grobnica mladega faraona Tutankamona. Čaka vas spust v osrčje grobnic, kjer boste lahko občudovali stenske poslikave. Iz Doline kraljev se boste odpeljali do Deir el Bahrija in si ogledali terasast tempelj kraljice Hatšepsut, ene redkih ženskih faraonk. Tempelj stoji pod “živo” skalo in zdi se, kot da bi narava sama ustvarila ta izjemen spomenik. Na poti nazaj se boste na kratko ustavili pri Memnovih kolosih, ki sta edini ostanek nekdaj veličastnega templja faraona Amenofisa III. Nato boste obiskali vzhodni breg, kjer si boste ogledali Karnaški tempelj. Vkrcanje na ladjo 5* in plovba skozi rečno zapornico v Esni vse do Edfuja. Prenočevanje na ladji.

 

3. dan: EDFU–KOM OMBO–ASUAN zajtrk, kosilo, večerja

Zajtrk in uživanje na sončni palubi ladje z opazovanjem življenja ob bregovih in na veličastni reki Nil. Po zajtrku obisk enega najbolj ohranjenih templjev, ki so ga gradili celih 200 let. Posvečen je bogu Horusu. Zidovi “pripovedujejo” zgodbo o Horusovi bitki z bogom zla - Sethom. Plovba proti Kom ombu, kjer si boste ogledali tempelj, posvečen bogu krokodilu – Sobeku in bogu s sokoljo glavo Haroeris. Plovba proti Asuanu,večerja in nočitev na ladji.

 

4. dan: ASUAN–(ABU SIMBEL- NUBIJSKA VAS) zajtrk, kosilo, večerja

V zgodnjih urah za doplačilo možnost ogleda čudovitega Abu Simbla (doplačilo), ki je pod zaščito UNESC- a, dveh znamenitih templjev faraona Ramzesa II. Povratek na ladjo. Po osvežitvi za doplačilo možnost ogleda nubijske vasi, kamor se boste podali s čolni in kjer boste spoznali vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Malo pogumnejši pa se boste lahko podali na peščene sipine Sahare. Večerja in prenočevanje na ladji.

 

5. dan: ASUAN–KAIRO zajtrk, večerja

Zajtrk in nekaj prostega časa. Sledi ogled znamenitega Visokega jeza, enega največjih tehničnih dosežkov dvajsetega stoletja. Zgrajen je bil zato, da prepreči poplavljanje Nila. Vodo, ki je shranjena v velikem, skoraj 500 km dolgem Naserjevem jezeru s pridom uporabljajo za namakanje in pridobivanje nove rodovitne zemlje. Pot boste nadaljevali do kraja, kjer so v faraonskih časih izdelovali obeliske in jih nato po Nilu prevažali na stotine kilometrov do templjev v sedanjem Luksorju. Ogledali si boste še “nedokončan obelisk”, ki že nekaj tisočletij opuščen sameva v nekdanjem kamnolomu granita. Dan boste zaključili z nočno vožnjo na vlaku/spalniku na poti v Kairo (v kabini največ 2 ležišči). Večerja in nočitev na vlaku.

 

6. dan: KAIRO  zajtrk, večerja

Prihod v Kairo v jutranjih urah (zajtrk na vlaku). V Kairu boste zaznali utrip večmilijonske prestolnice, ki ni samo središče Egipta, temveč tudi arabskega sveta. Ogledali si boste Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami: največja Keopsova, Kefrenova in Mikerinova. Piramide v Gizi so že v starem veku veljale za eno izmed sedmih čudes sveta. Danes so edino “čudo”, ki se je kljub zobu časa ohranilo skoraj nedotaknjeno. Za doplačilo si boste lahko ogledali eno izmed piramid tudi od znotraj. Obilo možnosti bo za fotografiranje. Ogled bližnjega templja in Sfinge, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter kraljevsko brado, ki je še vedno uganka v pesku, bosta gotovo nepozabno doživetje. V manufakturi, kjer papiruse še vedno izdelujejo po tradicionalni staroegipčanski metodi, boste opazovali starodavni način dela, lahko pa boste papirus tudi kupili. V delavnici za izdelovanje eteričnih olj boste spoznali esence najboljših dišav. Vaš naslednji postanek bo namenjen ogledu Kajerskega muzeja, ki je najbogatejši egiptološki muzej na svetu. V njem poleg 250.000 predmetov hranijo tudi več kot 3.000 let staro Tutankamonovo bogastvo. Mnoge dragocene zlate predmete je shranil za življenje v onostranstvu. Pravijo, da bi, če bi vsak eksponat ogledovali le minuto, za ogled vsega muzeja porabili devet mesecev. sledi obisk največjega bazarja Egipta, Khan el Khalilija, kjer lahko kupite čaj, papirus, usnje ali orientalske spominke. Prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

 

7. dan: KAIRO–HURGADA  zajtrk, večerja

Po zajtrku za doplačilo možnost ogleda Islamskega Kaira. V popoldanskih urah vožnja proti valovom Rdečega morja. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

8. dan: HURGADA–LJUBLJANA  zajtrk

V zgodnjih urah odhod na letališče in slovo od Egipta. Polet letala v Ljubljano.

 

Pomembno:

Vrstni red ogledov (tudi po dnevih) ter dan vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa.
Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poletov, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu v Egipt.

 

Odkrita beseda:

Na nekaterih odhodih je predviden odhod/povratek na bližnje letališče. V ceno je vključen brezplačen transfer do tja.
Odhod 19. februarja 2022 je predviden iz/na letališče pri Gradcu.
 

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Egipt.

Na potovanje se odpravite z veljavnim slovenskim potnim listom.

Vizum za turistični obisk je možno zaenkrat še pridobiti na mejnih prehodih (kopenskih, pristaniških ali na letališčih). Slovenski državljani, ki potujejo v Egipt morajo imeti potni list veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva izdaje vizuma.

Egipt uvaja elektronski vizum (e-vizum). Zanj se zaprosi preko spletne strani https://visa2egypt.gov.eg. Sistem bo nadomestil izdajo vizumov na meji. Za vizum je potrebno zaprositi najmanj 7 dni pred načrtovanim potovanjem.

Vizum ni potreben za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov - do 90 dni.

 

Uradne informacije na spletu.

Dodatna ponudba!

  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi
  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi. Območje Bahamov je bilo dolgo središče karibskih piratov. Ogled Floride in Cape Canaveral, Orlanda.
  Cena od:
  2.490,00 €
  Pravljične počitnice na Maldivih
  Počitnice na sanjskih Maldivih v hotelu Arena Beach 4* - butični hotel tik ob plaži, bivanje na otoku z domačini, slovensko govoreči predstavnik.
  Cena od:
  1.199,00 €
  Potovanje Dubaj in razstava EXPO - 7 dni
  Arabski blišč in moderni vrhunci arhitekture ter svetovna razstava EXPO 2020 na Bližnjem vzhodu. Tudi Slovenija se bo znova predstavila na EXPU.
  Cena od:
  od 995,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih