Dodatna ponudba!
Skriti beneški vrtovi
19. maj - 20. maj 2018 - Vabljeni k ekskluzivnemu odkrivanju 'plavajočih' vrtov!
Cena od:
239,00 €
FESTIVAL ČOKOLADE V RADOVLJICI
Enodnevni izlet na FESTIVAL ČOKOLADE V RADOVLJICI
Cena od:
21,00 €
Freising - vrtni dnevi v mestu Brižinskih spomenikov
Znova bomo majsko soboto preživeli v prijetni družbi razstavljavcev iz različnih koncev Evrope. Gospa Anita Fischer, glavna organizatorka in duša vrtnih dni v Freisingu, se od naših prvih obiskov vedno iskreno razveseli tudi vseh gostov iz Slovenije.
Cena od:
154,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Polja označena z zvezdico so obvezna.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

BRAZILIJA
Narodni park in slapovi Iguazu

BRAZILIJA

BRAZILIJA, pod zaščito Unesca sta tudi Belo Horizonte in Ouro Preto. Rio de Janeiro upravičeno velja za eno najlepših mest, poseben čar mu dajejo dolge peščene plaže in slikoviti razgledni vrhovi.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena z DDV:
2.790,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

BRAZILIJA


Kulturna prestolnica Salvador prekipeva od veselja in praznikov. Tu se bomo srečali z brazilsko preteklostjo, ki izvira iz Afrike. Slapovi Iguasu so najmogočnejši na svetu, eno izmed naravnih čudes sveta in pod zaščito Unesca, na tem seznamu sta tudi Belo Horizonte in Ouro Preto. Rio de Janeiro upravičeno velja za eno najlepših mest, poseben čar mu dajejo dolge peščene plaže in slikoviti razgledni vrhovi.


1. dan:
Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do enega od okoliških letališč. Z vmesnim postankom polet proti Braziliji. Pristanek v Salvadorju. Transfer do hotela. Nočitev.


2. dan:
Po zajtrku ogled kolonialnega SALVADORJA z velikim vplivom afriške kulture. Prva prestolnica Brazilije je ta status ohranila več kot 200 let, o čemer pričajo ostanki kolonialne arhitekture. Obisk nekdanje tržnice za sužnje, ogled prve afriške cerkve v Novem Svetu. Večerja in nočitev.


3. dan:
Zajtrk. Izlet v notranjost Bahie. Ogled starega mesta SANTO AMARO, nekdanjega središča sladkorne industrije v Bahii, ki slovi tudi kot rojstni kraj dveh velikih brazilskih glasbenikov: Caetana Velosa in njegove hčere Marie Bethanie. Obisk kolonije »ljudi brez zemlje«, nato potovanje do mesta CACHOEIRA. Obisk tovarne cigar in muzej Hansen Danneman ter ogled plantaže sladkornega trsa in tobaka. Cachoeira slovi tudi po izvajanju obredov »condomble«, mistične mešanice afriške in brazilske religije. Prevoz na letališče in polet proti tromeji Brazilije z Argentino in Paragvajem, do ene največjih naravnih atrakcij na svetu, slapov FOZ DO IGUACU. Namestitev v hotelu in nočitev.


4. dan:
Po zajtrku celodnevni ogled najmogočnejših slapov na svetu. Skoraj 300 ločenih slapov pada v globino do 80 metrov, bobnenje pa se sliši več kot 25 km daleč. V jeziku avtohtonih indijancev Guarani Iguacu pomeni »velike vode«. Slapovi se razprostirajo na brazilski in na argentinski strani. Ta dan ogled z brazilske strani. Obisk Ptičjega parka s tukani, raznobarvnimi papigami, flamingi, kolibriji in ostalimi eksotičnimi ptičjimi vrstami. Popoldne po želji obisk jeza Itaipu na reki Parana, ki se nahaja na meji z Brazilijo in Paragvajem. Večerja in nočitev.


5. dan:
Po zajtrku prečkanje meje in ogled slapov z argentinske strani narodnega parka. Sprehod do Hudičevega grla, ki zaradi svoje veličine na mnoge naredi največji vtis. Za doplačilo možnost večerje v churascarii z atraktivno folklorno predstavo: latinsko ameriški plesi in glasba. Nočitev.


6. dan:
Zgodnji odhod na letališče in polet v BELO HORIZONTE, glavno mesto zvezne države Minas Gerais. Popoldanski ogled mesta, ki se ponaša z enim izmed največjih nogometnih stadionov na svetu. Tu je tudi znamenita cerkev Sv. Frančiška Asiškega, ki jo je oblikoval slavni brazilski arhitekt Niemeyer. Večerja in nočitev.


7. dan:
Po zajtrku vožnja z vlakom proti nekdanji prestolnici zvezne države Minas Gerais – OURO PRETO, kar pomeni »bogata vas črnega zlata«. Mesto iz 17. stoletja se ponaša z ohranjeno kolonialno arhitekturo. Vrnitev v Belo Horizonte. Večerja.


8. dan:
Po zajtrku transfer na letališče in polet proti RIO DE JANEIRO s čudovito lego med Atlantikom in strmimi gorami. Sprehod po Copacabani, preko rta Arpoador do Ipaneme. Za doplačilo obisk favele, ki pokaže še drug obraz Ria. Prost večer, priporočamo obisk kakšne od restavracij ob morju. Nočitev.


9. dan:
Po zajtrku vzpon na goro Corcovado z enim izmed sedmih čudes sveta – s kipom Kristusa Odrešenika. Vrnitev v mesto in nadaljevanje ogledov: predel Santa Tereza, umetniško stopnišče Selaron, katedrala Metropolitan in Cinelandio. Vzpon na grič Pao de Acucar (Sladkorni stožec) z nepozabnim razgledom na enega najlepših mest na svetu. Zvečer po želji obisk bohemskega predela mesta Lape – od bossa nove in sambe do koncerta modernejše glasbe in nočnih klubov. Nočitev.


10. dan:
Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje, nakupovanje, kopanje ... do odhoda na letališče in poleta v Evropo.


11. dan:
Pristanek na enem od bližnjih letališč (s prestopanjem) ter prevoz do izhodišča.CENA: 2.790 EUR pri najmanj 15 potnikih

            2.990 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: medcelinske letalske polete, notranje letalske polete po programu (Salvador–Foz do Iguazu, Foz do Iguazu–Bela Horozonte, Bela Horizonte–Rio de Janeiro), vse letališke takse, 8 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelih***/****, 4x večerja v restavracijah ali v hotelu, vse prevoze in oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

OBVEZNA DOPLAČILA: izstopne pristojbine cca 30 EUR (na letališču);

MOŽNA DOPLAČILA: soba 1/1 = 290 EUR, napitnine na licu mesta cca. 50 EUR.

OPOMBE: V času objave programa še niso bili potrjeni vsi poleti, zato je možna sprememba odhodnega letališča ter zamik potovanja za dan ali dva, zaradi česar je možna prerazporeditev ogledov. Vsebina potovanja se ne bo spremenila. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.