Dodatna ponudba!

  Potovanje Kanada - vzhod in zahod
  Potovanje Kanada – vzhod in zahod. Toronto ogled znamenitosti: Eaton Center, mestna hiša. Vzpon - 550m na stolp CN z razgledom na mesto.
  Cena od:
  3.690,00 €
  Potovanje Baltske države
  Baltske države - Litva, Latvija in Estonija so dežele z bogato zgodovino, osupljivo in neokrnjeno naravo, modernimi mesti in pristnim podeželjem.
  Cena od:
  945,00 €
  Križarjenje po Severnem morju
  Jesensko križarjenje po Severnem morju. Z ladjo MSC Preziosa po Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Belgiji in Nizozemski.
  Cena od:
  629,00 €

  Kontakt

   

  Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

   

   

  Abctour d.o.o.

  Turistična agencija

  PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

  Tel.: + 386 1 431 43 14 

  GSM: + 386 40 334 363

  E-mail: info@abctour.si

  Potovanje Baltske države in Sankt Peterburg
  sankt peterburg, Petrodvorec, Rusija
  sankt peterburg, dvorec Petra Velikega, Peterhof

  Potovanje Baltske države in Sankt Peterburg

  Potovanje Baltske države in Sankt Peterburg. Litva, Latvija, Estonija in ruski Sankt Peterburg. Neskončne peščene plaže, srednjeveški gradovi, ...
  Datum odhoda
  Datum prihoda
  Cena od:
  1.050,00 €
  ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

  Potovanje Baltske države in Sankt Peterburg

  Navdušile nas bodo Litva, Latvija in Estonija s svojimi neskončnimi peščenimi plažami, neokrnjeno naravo, bogato zgodovino in osupljivo arhitekuro. Tudi razkošje Sankt Peterburga boostal nepozaben spomin. 
   

  ODHOD: 8. avgust 2019 

  11 dni, avtobus


  Baltske države in Sankt Peterburg

   

  1. dan:
  Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 17. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Vožnja na relaciji Šentilj–Gradec–Dunaj. Nočna vožnja proti Češki.

  2. dan:
  Prestop na Češko in vožnja mimo Brna in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja z vmesnimi postanki mimo Katovic, Czestochowe in Lodža. Popoldanski prihod v Mazurijo, deželo stoterih jezer. Postanek v mestu Olsztyn in sprehod skozi zanimivo staro jedro z bogato zgodovino in impresivno arhitekturo. Sledi vožnja skozi slikovito pokrajino mimo številnih jezer proti mestu Augustow. Nastanitev nekje na tem območju, večerja in nočitev v hotelu.

  3. dan:
  Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta Klaipeda. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito Kursko koso, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu Nida z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  4. dan:
  Zajtrk. Vožnja proti mestu Šiauliai. V bližini obisk znamenitega hriba križev, Kryžiu Kalnis, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico Riga. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  5. dan:
  Zajtrk. Vožnja severno in prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto Pärnu, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev ... Popoldansko nadaljevanje vožnje v Talin in ogled estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

  6. dan:
  Zgoden zajtrk in takojšnja vožnja proti vzhodu skozi narodni parka Lahemaa in proti estonsko-ruski meji. Prestop iz Estonije v Rusijo pri mestu Narva. Potovanje na relaciji Ivangorod–Kingisepp in popoldanski prihod ob Finski zaliv do Petrodvorca, slovite rezidence carja Petra Velikega, kjer si bomo ogledali zunanjost in razkošen park s številnimi vodnjaki, kipi, drevoredi ... Po ogledu še krajša vožnja v Sankt Peterburg, verjetno eno najlepših in nekdaj najbogatejših mest v Evropi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  7. dan:
  Zajtrk v hotelu, nato obisk Ermitaža v baročnem Zimskem dvorcu, enega največjih in najbogatejših muzejev na svetu. Po ogledu muzeja pa krožni ogled mesta: Vasiljevski otok, Nevski prospekt, Isakijevska stolna cerkev, obisk Petropavlovske trdnjave z grobnico ruskih carjev. Nekaj prostega v mestnem jedru. Nočitev v hotelu (možnost vožnje z ladjo po reki Nevi ali ogled ruske folklorne predstave).

  8. dan:
  Po zajtrku odhod iz Sankt Peterburga in vožnja v Tsarskoje selo, za obisk nekdanje razkošne carske rezidence. Ogled soban in parkov. Sledi vožnja proti juguzahodu skozi rusko mesto Pskov in dalje do rusko-latvijske meje. Prestop meje in kasnejša večerna nastanitev v hotelu na latvijski strani. Nočitev.

  9. dan:
  Zajtrk. Sledi vožnja preko latvijskega mesta Daugavpils, prestop meje v Litvo in popoldanski prihod v litovsko prestolnico Vilno. Panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  10. dan:
  Po zajtrku krajša vožnja v staro prestolnico Trakai. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Sledi vrnitev na Poljsko in v poznih popoldanskih urah prihod v poljsko prestolnico Varšavo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

  11. dan:
  Zajtrk. Sledi krajši ogled Varšave: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Vožnja do Czestochowe, največjega poljskega romarskega kraja. Krajši postanek pri cerkvi na Jasni Gori. Povratek mimo Katovic na Češko in potovanje na relaciji Ostrava–Brno-Dunaj-Gradec ... Vrnitev v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane v kasnejših večernih  oz. nočnih urah.

  Cena:

  • 1.050 EUR pri najmanj 40 potnikih
  • 1.150 EUR pri najmanj 30 potnikih


  Cena vključuje:

  • 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
  • 7 x večerja kot v programu,
  • prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom,
  • stroški urejanja ruskega vizuma v višini 80 EUR/osebo,
  • slovensko vodenje in organizacijo.
  • Vključene vse vstopnine po programu.


  Možna doplačila: za enoposteljno sobo 220 EUR.

   

  OPOMBA: Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od datuma povratka potovanja. Vsi potniki morajo 3 tedne pred odhodom za urejanje ruskega vizuma oddati nepoškodovan potni list, izpolnjen formular, 1 fotografijo ter zavarovalno polico s kritjem do 30.000 EUR.

   

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih