Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Azori panorama
jezero v vulkanskem kraterju
naravne lepote
zračni posnetki Azori
Azori panorama
jezero v vulkanskem kraterju
naravne lepote
zračni posnetki Azori

Azori zeleni zakladi Atlantika

Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne pogosto poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.699,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

AZORI – ZELENI ZAKLADI ATLANTIKA

Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi Galapagos Atlantika ali Havaji Evrope. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano pokrajino, razprostrto prek arhipelaga devetih glavnih otokov. Med obiskom otokov Sao Miguel, Faial in Terceira tako lahko občudujemo zelena polja, ki jih obdajajo svetlo modre hortenzije, pa stožčaste vulkane, skrivnostna jezera v vulkanskih kalderah, kite in delfine, ki plavajo v bližini obale in še in še…

Obiščite jih zgodaj spomladi ali pozno jeseni in spoznali boste, kako pisani so otoki v vseh letnih časih. Odlična destinacija za pohodništvo in avanture na prostem. Raj za ljubitelje cvetja. Odlična destinacija za vse, željne opazovanja kitov in delfinov. Raznolika kulinarika, bogato kulturno izročilo, kozmopolitska mesteca in odmaknjene vasice v samotnih zalivih ali ob kraterju ugaslega vulkana. Vse to in še več so Azori. In sedaj jih lahko obiščete z nami – z direktnim letom iz Ljubljane!
 

Otok Sal/Santa Maria

Otok Sal je eden izmed desetih naseljenih otokov in turistično najbolj obiskan. S imenom Sal je povezana sol, saj so bile soline nekoč ena glavnih gospodarskih panog države. Danes je glavna panoga turizem. Nekdaj ribiška vasica Santa Maria je postala pravo turistično središče, kamor se zaradi edinstvenega utripa, avtentične kulture in vabljivih zvokov glasbe obiskovalci radi vračajo. Obiščite otok Sal tudi vi in se prepustite njegovi očarljivosti.

 

ODHODA: 27. marec in 13. november 2022
ČAS POTOVANJA: 8 dni | 7 noči
ČAS ZA PRIJAVO:  do 30 dni ali do zasedbe prostih mest
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV:  45
PRODUKT: 47378
 
VRHUNCI POTOVANJA:

 • kar štirje otoki na enem potovanju: Sao Miguel, Faial, Pico in Terceira,
 • kosilo s »cozido«, pripravljeno v vulkanski pečici,
 • opazovanje kitov in delfinov ob obali otoka Terceira,
 • degustacija odličnih črnih in zelenih čajev na otoku San Miguel,
 • botanični vrt Terra Nostra z več kot 600 vrstami kamelij,
 • sprehod po Ponta Delgadi, ki se zdi kot pomanjšana verzija Lizbone,
 • direktni polet iz Ljubljane!

POSEBNA FM CENA NA OSEBO:  1.559 € - velja za prijave do 5. 2. 2022

REDNA CENA NA OSEBO: 1.699 €

CENA VKLJUČUJE

 • letalske prevoze po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4* na otokih po programu,
 • poldnevni izlet v Sete Cidades na otoku Sao Miguel,
 • celodnevni ogled otoka Sao Miguel,
 • celodnevni ogled otoka Terceira,
 • vožnja s trajektom na otok Pico,
 • degustacija ananasovega likerja na Sao Miguel,
 • vstopnina v Botanični vrt Terra Nostra na Sao Miguel,
 • obisk tovarne čaja na Sao Miguel,
 • obisk Muzeja vina na Terceiri,
 • spremstvo in organizacija potovanja.

DOPLAČILA ob prijavi:

•    enoposteljna soba 290 EUR
•    doplačilo za polpenzion: 210 EUR
•    izlet opazovanje kitov 8. dan: 60 EUR

DOPLAČILA na poti:

•    morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

POPUSTI ob prijavi:

•    otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 

 

Več o cilju potovanja: Azori
 

Azori program po dnevih

1. DAN: LJUBLJANA - SAO MIGUEL / PONTA DELGADA

V dopoldanskih urah zbor na ljubljanskem letališču in direktni polet na otok Sao Miguel, največji otok Azorov. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana, ki ga od Portugalske jih loči 1.500 kilometrov velja zaradi svoje obilice zelenja za pravi raj na zemlji. Devet otokov se ponaša s čudovito klimo. Ker se temperature skozi vse leto gibljejo med 15 in 25 stopinj. Otočje tako ne pozna zime in prav vsak mesec v letu je primeren za obisk. Vulkanska pokrajina z bujno cvetočo vegetacijo zares jemlje dih.  Prepoznavne podobe Azorov so hortenzije, plantaže čaja in ananasa ter nasadi vinske trte, iz katere pridelujejo odlična vina, med katerimi prednjači belo vino Frei Gigante, katerega začetki segajo v 15. stoletje. Po pristanku na otoku Sao Miguel se bomo zapeljali do mesta Ponta Delgada, kjer nas najprej čaka orientacijski ogled mesta. Verjetno se vam bodo podobe zdele hitro poznane, saj mesto deluje kot pomanjšana verzija Lizbone – tlakovane ulice, slikovite hiške, prijeten veter z morja in nasmejani domačini. Med sprehodom po mestnih ulicah bomo začutili utrip otoka in njegovih prebivalcev. Prenočevanje.

 

2. DAN: PONTA DELGADA - SETE CIDADES – PONTA DELGADA | zajtrk

Po zajtrku bomo dan posvetili podrobnejšemu odkrivanju glavnega mesta Ponta Delgada, ki slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Ustavili se bomo ob cerkvici Sv. Sebalda iz 15 stoletja, se podali do mestnih vrat, mestne hiše in Trga Republike ter ostalih mestnih zanimivosti. Popoldne bomo iz Ponte Delgade krenili do razgledne točke Vista do Rei, od koder se odpira čudovit razgled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. V kraterju se nahaja vasica Sete Cidades, del istoimenskega narodnega parka. Sledil bo postanek na plantaži ananasa, kjer nas bodo poučili o njegovi pridelavi in pomenu za otok, nato pa nas čaka degustacija ananasovega likerja. Popoldne povratek v Ponta Delgado. Prenočevanje.

 

3. DAN: PONTA DELGADA- LAGOA DO FOGO IN FURNAS – PONTA DELGADA | zajtrk

Zajtrk in nato nadaljevanje raziskovanja otoka. Naš prvi postanek bo na južni strani otoka kjer stoji razgledna točka Caloura, ki gleda na istoimensko ribiško vasico, umeščeno v slikovit zaliv, nad katerim se pnejo strmi klifi. Pot bomo nadaljevali do Vila Franca do Campo, prve prestolnice otoka. Krajši postanek in vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji in ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili odlično lokalno specialiteto »Cozido«, pripravljeno v »vulkanski pečici«. Čas bo tudi za krajši sprehod ob jezeru.  Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, ki slovi po več kot 600 različnih vrstah kamelij. V okviru parka se nahaja tudi vroče vulkansko jezero, kjer bo na voljo nekaj prostega časa za plavanje (po želji in glede na vremenske razmere). Popoldne bomo na poti do hotela obiskali tovarno čaja Gorreana ter svojim brbončicam namenili izbrane okuse črnih in zelenih čajev. Za konec postanek na razgledni točki, od koder je prekrasen pogled na Lagoa do Fago – ognjeno jezero, ki je nastalo pred 15.000 leti. Popoldanski prihod v hotel in prenočevanje.

 

4. DAN: SAO MIGUEL / PONTA DELGADA – FAIAL | zajtrk

Po zajtrku vožnja na letališče in polet na otok Faial. Romantično imenovan tudi Otok modrih hortenzij. Peti največji otok Azorov velja hkrati za najbolj svetovljanskega, saj se tu ustavlja večina čezoceanskih ladij. Horta, glavno mesto otoka, se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in dvema zalivoma. Krater Caldeira do Faial s premerom 2 km in globino do 400m je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev. Čas za večerno odkrivanje kozmopolitskega utripa mesta. Prenočevanje.

 

5. DAN: FAIAL- PICO – FAIAL | zajtrk

Zajtrk in nato odhod v pristanišče ter plovba s trajektom na bližnji otok Pico, ki je ime dobil po istoimenskem vulkanu. Njegova konica Pico Alto velja z 2.352 m višine za najvišji vrh Azorov ter celotne Portugalske in se vidi po vsem otoku. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih
kraljevskih dvorih po Evropi. Obiskali bomo kraj San Roque, ki slovi po prisotnosti kitov, ki jih je v okolici mogoče videti preko 20 vrst. Obiskali bomo tudi muzej, posvečen kitom in kitolovu ter spoznali pomen kitov za razvoj otoka. Popoldne plovba nazaj na otok Faial

 

6. DAN: FAIAL – TERCEIRA / ANGRA DE HEROISMO | zajtrk

Po zajtrku prevoz na letališče in polet našega letala na otok Terceira. Drugi največji otok Azorov slovi po peščenih plažah, slikovitih razglednih točkah, ugaslih ognjenikih, hkrati pa je to otok, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Naš prvi postanek po pristanku bo mestece Praia da Vitoria s slikovitimi hiškami, ostanki starega mestnega zidu in peščeno plažo, ki teče ob marini. Nato nas čaka obisk  Angra do Heroismo, glavnega mesta otoka, ki se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač od leta 1983 nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, majhne hišice in trgi ter čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Tu nas čaka nastanitev v našem hotelu in čas za popoldansko odkrivanje lepot mesta. Prenočevanje.

 

7. DAN: TERCEIRA | zajtrk

Zajtrk in nato vožnja do  velikega vulkanskega dimnika Algar do Carvao, globokega 100 metrov. To je osupljivo lepa jama z izjemnimi stalaktiti, podzemnim jezerom in zanimivimi podobami iz bazalta. Ustavili se bomo tudi v pokrajini Biscoitos. Najpomembnejšo kmetijski predele severa otoka je znan po vinogradih in vinskih kleteh ter naravnih vulkanskih bazenih. Obisk Muzeja vinogradništva, kjer bomo izvedeli vse o posebnem vinu otoka - vinu »verdelho«, ki ga pridelujejo v majhnih vinogradih, ograjenih z zidovi iz črnih bazaltnih skal. Ves dan nas bodo navduševale slikovite razgledne točke in čudovite plaže otoka, kjer se prepletata tradicija, kultura in narava. Popoldan prihod nazaj v hotel in prenočevanje.

 

8. DAN: TERCEIRA – LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku dopoldne prosto za odkrivanje lepot otoka. Za doplačilo možnost izleta z opazovanjem kitov in delfinov. Vode Azorov so namreč znane po številnih vrstah kitov in delfinov, ki se tu zadržujejo, zato je verjetnost, da jih vidimo kar 98%. Lahko pa se boste odpravili v katero od obrtnih delavnic, kjer izdelujejo pisana prekrivala za postelje in okna. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s pristankom v večernih urah. 

Dodatna ponudba!

  Počitnice na Kanarskem otoku Tenerife
  Počitnice na otoku Tenerife - preživite zimske dni v toplih krajih, obiščite najvišji vrh Španije - vulkansko goro Teide in zaplavajte v Atlantskem oceanu.
  Cena od:
  969,00 €
  Pomladno potovanje Osupljivi Dubaj
  Osupljivi Dubaj in Združeni Arabski Emirati - čudovita dežela, polna kontrastov. Pravljične zgodbe iz 1001 noči in presežki sodobnega časa.
  Cena od:
  od 649,00 €
  Martinovanje s Prleki v Prlekiji
  Na Martinov praznik je v Prlekiji vedno veselo. Ljubitelji vin iz Ljutomersko-Ormoških goric in prleških dobrot boste zagotovo uživali.
  Cena od:
  95,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih