Dodatna ponudba!
POTOVANJE HAVAJI
POTOVANJE HAVAJI,potovanje in počitnice, obisk nepogrešljivega kulturnega spomenika, pristanišča PEARL HARBOUR, kraljevo palačo Lolani in kipom kralja Kamehameha.
Cena od:
3.690,00 €
POČITNICE na SEJŠELIH
POČITNICE na SEJŠELIH. Kopanje, sončenje na plaži, sprehod ob zalivu Beau Vallon, različne aktivnosti ali izleti po želji. Odhoda februarja in oktobra.
Cena od:
1.630,00 €
ŠTIRI EVROPSKE PRESTOLNICE: Dunaj, Praga, Bratislava, Budimpešta
4-dnevno potovanje: ŠTIRI EVROPSKE PRESTOLNICE: Dunaj, Praga, Bratislava, Budimpešta
Cena od:
235,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Polja označena z zvezdico so obvezna.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

KUBA
Počitnice na Kubi
Kuba, ki izginja

KUBA

KUBA. Ogled HAVANE, trg sv. Frančiška Asiškega, Plaza de la Catedral in Muzej ruma, soseski Centro in Vedado, predsedniška palača, mestni park, Capitolia Nacional, bulvar Malecon, Trg Revolucije, Park Johna Lennona, četrt Miramar.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena z DDV:
2.155,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

KUBA


1. dan:
Organiziran prevoz iz Maribora do letališča v Benetkah in polet v Havano Kuba z enim prestopanjem. Prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.


2. dan: KUBA
Zajtrk. Ogled starega dela HAVANE, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine: trg sv. Frančiška Asiškega, Plaza de la Catedral in Muzej ruma. Po kosilu v tipični restavraciji ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Nadaljevanje ogleda mesta: predsedniška palača, mestni park, Capitolia Nacional, bulvar Malecon, Trg Revolucije, Park Johna Lennona, četrt Miramar. Nekaj prostega za samostojne oglede ali nakupe. Zvečer po želji ogled svetovno znanega kabareta Tropicana. Nočitev v hotelu.


3. dan: KUBA
Po zajtrku sledi organizirana vožnja v ribiško vas COJIMAR, kjer je imel Hemingway zasidrano barko in kjer je dobil navdih za roman Starec in morje. Kosilo. Popoldan prosto v Havani. Zvečer možnost obiska havanskih barov, ki jih je v svojem času obiskoval Hemingway. Vrnitev v hotel in nočitev.


4. dan: KUBA
Po zajtrku izlet na zahodni del otoka do kraja PINAR DEL RIO. Območje je znano po pridelavi tobaka. Ogled tovarne cigar. Nadaljevanje do kraja VINALES – slikovite doline z nenavadnimi oblikami skal in gričev. Kosilo. Na tej poti še ogled moderne skalne poslikave in obisk starodavne indijanske jame s kapniki. Vrnitev z avtobusom v Havano in nočitev.


5. dan: KUBA
Zajtrk. Avtobusna vožnja proti narodnemu parku CIENAGA DE ZAPATA, enemu največjih močvirnatih območij in domovanju številnih vrst ptic, plazilcev ter značilnega rastlinja. Kosilo. Sledi izlet z ladjico do vasi z muzejem, ki prikazuje življenje domorodcev pred prihodom Špancev. Nadaljevanje do mesta CIENFUEGOS. Krajši panoramski ogled, nato nadaljevanje proti Trinidadu, še enemu mestu na seznamu Unesca. Prevoz do hotela in nastanitev.


6. dan: KUBA
Po zajtrku ogled TRINIDADA. Ogled središča: Plaza Mayor, cerkev Sv. Trojice, zanimiva arhitektura iz 16. stoletja. Obisk mestnega muzeja, glasbene hiše »Trova«, in značilni bar »La Canchanchara«. Nadaljevanje potovanja v SANTA CLARO, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in ogled mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ubitih v Boliviji. Še vožnja proti letovišču VARADERU, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


8. dan: KUBA
. dan: Prosta dneva za počitek, plavanje ali udeležbo na fakultativnih izletih. Vključena hrana in pijača all inclusive.


9. dan: KUBA
Dopoldne prosto. Zgodaj popoldne prevoz proti letališču in nočni let proti Evropi.


10. dan:
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Benetke. Sledi še organiziran prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.


CENA: 2.155 EUR pri najmanj 20 potnikih

            2.265 EUR pri najmanj 15 potnikih

            2.375 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Benetk v Havano in nazaj, vse letališke takse v višini cca. 390 EUR, transfer iz Maribora do letališča v Benetkah, 5 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC, 4 x kosilo, 3 x nočitev na bazi ponudbe all inclusive v Varaderu. Hoteli***/****, vse avtobusne in druge prevoze na Kubi, vse oglede po programu, lokalne vodnike, kjer so potrebni, strošek kubanskega vizuma, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

OBVEZNO DOPLAČILO: izhodna taksa = cca. 25 EUR (na letališču ob odhodu).

MOŽNA DOPLAČILA: za pričakovane napitnine = 35 EUR (vodniku na poti), za sobo 1/1 = 180 EUR, dodatna nočitev v sobi 1/2, storitev »all inclusive« v Varaderu = 75 EUR/osebo, enosmerni prevoz Varadero−Havana v primeru podaljšanja = cca. 45 EUR.

VIZUM je vključen v ceno. Ob prijavi je treba oddati fotokopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka potovanja.

OPOMBE: Vsi poleti v času objave programa še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi še lahko spremeni odhodno letališče. Možne so tudi manjše prerazporeditve programa oz. zamik odhoda za kak dan, kar ne bo vplivalo na vsebino programa. Zaradi specifike kubanske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji prej zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije dogodkov, namenjenih izključno kubanskim domačim skupinam.