Dodatna ponudba!
Viteške igre v Sümegu Blatno jezero, Tihany in Balatonfüred
Viteške igre v Sümegu Blatno jezero, Tihany in Balatonfüred. Ogled kipa ribiča in čolnarja, promenada Tagore, spominska hiša pisatelja Jokai Mora.
Cena od:
76,00 €
Potovanje Bangladeš
Potovanje v Bangladeš, deželo rek. Ime Bangladeš pomeni dežela Bengal, življenje te dežele pa narekujejo reke Ganges, Brahmaputra in Meghna.
Cena od:
2.850,00 €
Enodnevni izlet v Benetke
Enodnevni izlet v Benetke. Romantično mesto, laguna, Burano, Murano, Markov trg, Casanova, Doževa palača, most Rialto, San Giorgio Maggiore, Bienale.
Cena od:
33,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

KITAJSKA – DEŽELA ZMAJEV IN CESARJEV

PEKING – prestolnica ogromne dežele, ki se hitro spreminja v moderno, tehnološko napredno, vendar kljub temu ohranja tradicionalne zgodovinske spomenike. Pred nekaj leti polna kolesarjev, sedaj prepolna avtomobilov v bitki z zahodom.
Vrhunci: z rikšami po starih ulicah Pekinga, Pekinška račka, Veliki Kitajski zid, učenje Taj či-ja

 

SHANGHAI – ultra moderno mesto s presežki, skrbno ohranja in neguje stari del mesta. Le nekaj kilometrov izven mesta proti notranjosti se čas umiri, življenje poteka brez utrudljivega stresnega življenja, z vožnjo po kanalih kot v Benetkah, izdelavo svilenih umetnin.

Vrhunci: razgled iz Shanghai Tower-ja, učenje umetnosti kaligrafije, kakovostni svileni izdelki, vožnja s hitrim vlakom Maglev.

 

HONGKONG – eno najpogosteje naseljenih mest na svetu, polno nebotičnikov je v kontrastu s preostalim delom mesta, ki je zaščiten naravni rezervat, s peščenimi plažami in ribiškimi vasicami, kjer ljudje živijo na barkah. Velja za eno najdražjih mest na svetu, hkrati pa je raj za nakupovalce, v priznanih restavracijah je hrana zelo ugodna.

Vrhunci: križarjenje po zalivu Victoria, razgled z Victoria Peak-a, učenje priprave cmočkov Dim Sum

 

MACAU – prva in zadnja evropska kolonija v Aziji, ki še vedno spominja na portugalsko dediščino, po drugi strani pa se zelo razvija z gradnjo modernih novih igralnic, v stilu Las Vegasa, vendar več in bolje.

Vrhunci: igralniški kompleks The Venetian, adrenalinski Skywalk, predstava z vodo

 

Odhod: 17. 5. 2018
Čas potovanja: 12 dni/10 noči
Čas za prijavo: do 15. 2. 2018
Najmanjše število potnikov: 10
Vizum: kitajski

 

 

1.dan, 17. 5. 2018: LJUBLJANA–DUNAJ–PEKING
Zbirališče potnikov v Ljubljani ob 08.30 uri in avtobusni prevoz na letališče Schwechat na Dunaj. Prijava za direktni let z Air China CA 842, ki ima ob 15.25 uri odhod v Peking. Let bo trajal 9 ur.

 

2. dan, 18. 5. 2018: PEKING | zajtrk, kosilo, večerja
Pristanek v Pekingu ob 06.25 uri po krajevnem času. Organiziran prevoz v mesto do hotela. Sobe bodo za vas na voljo za takojšnjo nastanitev, prav tako tudi zajtrk. Potem boste imeli nekaj prostega časa za počitek in osvežitev. Okoli poldneva prevoz v lokalno restavracijo na prvo pravo kitajsko kosilo. Po kosilu se boste z rikšami popeljali skozi Hutonge - ulice ki pričajo o zgodovini in kulturi starega mesta, kjer lahko še vedno vidite družinsko življenje, klepetave sosede, starčke, ki igrajo šah in podobne prizore, ki jih drugje v mestu ne boste videli. Obiskali boste tipično družino in se sprehodili po tržnici. V čajnici vam bodo prikazali posebno umetnost postrežbe s čajem. Večerjali boste tradicionalno Pekinško račko, ki je poznana odlična jed z dolgo zgodovino. Po večerji vožnja v hotel in prenočevanje.

 

3. dan, 19. 5. 2018: PEKING | zajtrk, kosilo
Po zajtrku ogled Poletne palače na severno-zahodnem delu mesta. Poletna palača je največji in najbolje ohranjeni kraljevi park na Kitajskem, ki se razteza na ogromnem področju - na hribu Wanshou Shan ter ob jezeru Kunming. Park sestavljajo paviljoni, stolpi, mostovi, hodniki, vse skupaj pa krasi prelepa skrbno negovana narava s čudovitimi vrtovi. Po kosilu vožnja do Velikega Kitajskega zidu pri prelazu Juyongguan. Zid je ena od sedmih velikih čudes sveta in vpisan v svetovno dediščino UNESCO od leta 1987. Lahko si ga predstavljate kot ogromnega zmaja, ki drsi skozi puščave, stepe, gorovja in planote severneosrednje Kitajske. Obstajajo številni ostanki zidu, najbolj popularen in najbolje ohranjen pa je del zidu, ki je bil zgrajen v času dinastije Ming (1368-1644) z 827 razglednimi ploščadmi, 71 prelazi in nešteto stolpi. Po tej mogočni izkušnji se prileže malce nakupovanja v trgovini z žadom, ki na Kitajskem predstavlja največje bogastvo. Vožnja v hotel in prenočevanje.

 

4. dan, 20. 5. 2018: PEKING | zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja do mogočnega in barvitega Nebeškega templja – Tiantan. Tu so cesarji dinastij Ming in Qing molili in darovali za dobro letino. Tu je največje število zgradb namenjenih čaščenju na svetu, kjer lahko opazujete tudi raznolike strokovnjake, recimo za Taj-či, profesionalce v spuščanju zmajev, kar nekaj je tudi glasbenikov, pevcev, plesalcev … Doživeli boste kitajski način življenja in se naučili nekaj osnovnih prvin Taj či-ja. Tradicionalni Taiji-Quan ima posebne funkcije – da ostanete fit, preprečuje in zdravi razne bolezni, lahko ga uporabljate za samoobrambo in brzdanje temperamenta. Taj či mojster vas bo vodil po korakih, globoko vdihnite in sledite njegovim gibom. Kmalu boste začutili velik pomen kitajske modrosti, ki vam bo stekla po vaših dlaneh. Po naporni vadbi bo sledilo kosilo in ogled trga Tian An Men – ogromnega trga, ki je bil zgrajen leta 1417 v času dinastije Ming kot glavni vhod v Prepovedano mesto. Vse do 1911 leta je bil trg namenjen velikim ceremonijam in napovedim novih cesarjev in cesaric. Na tisoče ljudi pride na trg vsak dan, na milijone se jih zbere ob posebnih praznikih, kot so recimo Kitajski narodni dan – 1. oktobra ali pa za Kitajsko novo leto. Današnji trg meri 440.000 m² in je postal prijetno zbirališče za domačine in turiste, ki se tam samo sprehajajo ali pa spuščajo zmaje. Ogledali si boste Prepovedano mesto, ki leži v centru mesta zraven trga Tian An Men. Včasih je bila to cesarska palača, danes je največji palačni kompleks, saj pokriva površje 74 hektarov. Do leta 1924, ko so odpeljali zadnjega kitajskega cesarja z notranjega dvorišča, je v palači prebivalo in vladalo 14 cesarjev dinastije Ming in 10 cesarjev dinastije Qing. Tudi Prepovedano mesto ali Muzejska palača je vpisana v dediščino UNESCA in je ena od najbolj popularnih turističnih znamenitosti na svetu. Po ogledu boste obiskali trgovino s perlami, se spoznali z načinom pridobivanja in imeli seveda možnost tudi nakupa. Vožnja v hotel in prenočevanje.

 

5. dan, 21. 5. 2018: PEKING–SHANGHAI | zajtrk, kosilo
Jutranji prevoz na letališče in let ob 09.30 uri v Shanghai. Pristanek ob 11.40 uri. Prevoz na kosilo v lokalno restavracijo, potem v hotel, kjer se na kratko osvežite, nato pa ogled največje sodobne znamenitosti v mestu: Shanghai Tower, ki stoji sredi finančnega dela v Pudongu, ima 127 nadstropij, pet od teh je pod zemljo. V stolpu je hotel in poslovni prostori, popularen pa je tudi za dnevne obiskovalce, saj je s svojimi 632 m najvišja zgradba na Kitajskem in druga najvišja na svetu (za Burj Kalifo s 828 m). Po ogledu vrnitev v hoteli in prenočevanje.

 

6. dan, 22. 5. 2018: SHANGHAI | zajtrk, kosilo
Dopoldanski ogled najprej starega dela mesta: vrtovi sreče Yu, kjer se boste počutili, kot bi šli nazaj v preteklost, v 16. stoletje, v čas dinastije Ming, ko so bili vrtovi ustvarjeni in predstavljajo najlepši primerek oblikovanja vrtov oz. arhitekture tistega časa. Čudovita barvita mešanica paviljonov, ribnikov, kamnitih zmajev, prelepa drevesa in cvetlice, obkrožene in povezane s prepoznavnim cik-cak mostom, vas bo navdušila. V starem delu mesta se lahko hitro izgubite v ozkih ulicah, kjer je polno trgovinic s tradicionalnimi izdelki. Po kosilu čas za učenje kitajske pisave! Kaligrafija je starodavna umetnost, ki iz ravnih, kvadratnih kitajskih pismenk ustvarja slikovite podobe na riževem papirju. V tej prvi uri se boste naučili različnih stilov pisav ene same kitajske besede. Potem se boste sprehodili po glavni nakupovalni ulici v mestu – Nanjing Road, ki je hkrati najdaljša nakupovalna ulica na svetu, saj je dolga kar 6 km. Potem si boste ogledali Bund – kulturni del mesta ob reki Huangpu, ki predstavlja mešanico tradicije in modernih vplivov in nudi prekrasen pogled na novi del mesta Pudong, od katerega ga loči reka. Ogledali si boste francoski del mesta French Concession, ki je bil od nekdaj najbolj očarljiv del mesta. Po ogledu vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

7. dan, 23. 5. 2018: SHANGHAI–TONGLI–SUZHOU–SHANGHAI | zajtrk, kosilo
Celodnevni izlet vas bo popeljal do vodnih mest v bližini Shanghaja, na podeželje, kjer se tempo življenja umiri in naredi mejo med urbanim in podeželjem. Tu ni več nebotičnikov, pokrajina je ravna in polna kanalov, ki so bili zgrajeni za trgovanje v času dinastij Ming in Qing. Tongli imenujejo »Male azijske Benetke«, njegovi kanali so še vedno aktivni in namenjeni trgovanju in prevozom, kot so bili stoletja nazaj. Leseni čolnički vozijo pod mostovi, mimo rezidenc, trgovin, vrtov in restavracij. Mestece deluje zelo mirno in preprosto, cesarji so ga zelo častili in v njem so prebivali številni priznani konfucijonisti in učitelji. Po kosilu se boste odpeljali v Suzhou in obiskali enega od vrtov – vrt Mojstra ribiških mrež. Vrt zavzema več kot 5.000 m², sestavljajo ga razne dvorane, hodniki in paviljoni v tipičnem rezidenčnem stilu, ki je edinstven za Suzhou. Obiskali boste tovarno svile, se spoznali s procesom, potem pa uživali v nakupovanju. Prevoz nazaj v mesto in prenočevanje.

 

8. dan, 24. 5. 2018: SHANGHAI–HONGKONG | zajtrk, večerja
Po zajtrku prevoz na železniško postajo Longyang, od kjer se boste s hitrim vlakom Maglev odpeljali na letališče Pudong. Doživeli boste udobje in hitrost enega najhitrejših vlakov na svetu, saj vas bo kar odneslo iz mesta na letališče. Razdaljo 19 km boste prevozili v samo 7 minutah s hitrostjo 431 km/h. Prijava za let v Hongkong. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev. Večerno križarjenje po pristanišču Victoria, kjer se ob 20.00 uri začne predstava z laserji, ki si jo boste ogledali z ladjice. Po križarjenju boste uživali v tradicionalni kantonski večerji in poskusili nekaj najbolj poznanih jedi v mestu. Po večerji prevoz v hotel in prenočevanje.

 

9. dan, 25. 5. 2018: HONGKONG | zajtrk, kosilo
Dan boste začeli z vzponom z vzpenjačo na Victoria Peak, od kjer boste imeli najlepše poglede na otok Hongkong in cel del polotoka Kowloon. Sledil bo ogled plavajoče vasice Aberdeen, kjer ribiči z družinami živijo ves čas in skoraj ne stopijo na kopno. Vožnja ob obali do zaliva Repulse, kjer živijo bogati in slavni ob lepi plaži in pogledom na Južnokitajsko morje. Vrnili se boste nazaj v živahen del mesta in se s trajektom Star Ferry odpeljali do pristanišča Victoria. Za kosilo boste poskusili specialiteto mesta – cmočke »Dim Sum« v priznani restavraciji. Po kosilu bo sledil kuharski tečaj na svetovno znani plavajoči restavraciji Jumbo, kjer se boste naučili pravilnega pripravljanja specialitete cmočkov Dim Sum. Razdelili vas bodo v ekipe in tekmovali boste v inovativnosti in kreativnosti. Smeha in zabave ne bo manjkalo! Prenočevanje.

 

10. dan, 26. 5. 2018: HONGKONG–MACAU | zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku prevoz v pristanišče in vožnja s Turbo Cat v Macao, ki bo trajala približno 1 uro. Po prihodu v Macao poldnevni ogled mesta. Mala enklava je bila najdaljša evropska kolonija v Aziji, kar 450 let pod Portugalsko vse do 19. 12. 1999. Edinstveno mesto ni le poznano po številnih igralnicah in igralništvu, ampak zaradi evropskih korenin tudi po tipično portugalskih zgradbah. Večina teh je dobila status svetovne dediščine pri UNESCU, nekaj jih boste na ogledu videli tudi vi (katedrala Sv. Pavla, trg Legal Senado, tempelj A-Ma …) Poskusili boste tipično hrano, ki odseva edinstveno kulturo mesta. Za zaključek boste obiskali največji igralniški kompleks na svetu »The Venetian«, kjer boste lahko poskusili svojo srečo. Prevoz v hotel in prenočevanje.
Adrenalinsko doživetje za doplačilo: Skywalk po robu stolpa Macau. Stojite na vrhu stolpa, ki je visok 233 m in se sprehajate po zunanjem robu, ki obkroža stolp. Nič takega, kajne? Vendar pa je ta rob širok samo 1,8 m, na odprtem in brez ograje!!! Vendar ne skrbite, varno vas bodo privezali na vrvi, tako da boste lahko zares uživali v posebnem sprehodu, ki ga ne boste kar tako pozabili. Na koncu boste prejeli potrdilo, USB ključek in spominsko majico. Prelepo potovanje boste zaključili z večerjo v vrteči restavraciji na stolpu Macau in si ogledali predstavo »Hiša plesoče vode«. Prevoz v hotel in prenočevanje.

 

11. dan, 27. 5. 2018: MACAU–HONGKONG–PEKING | zajtrk
Po zajtrku prosto do približno 12.00 ure, potem sledi prevoz s trajektom na letališče v Hongkong, kjer se prijavite za let CA 110, ki ima ob 17.30 uri odhod v Peking. Po pristanku v Pekingu ob 21.20 uri sledi prijava za let v Evropo.

 

12. dan, 28. 5. 2018: PEKING–DUNAJ–LJUBLJANA
Odhod letala CA 841 ob 01.50 uri na Dunaj. Direktni let bo trajal 10 ur. Pristanek na Dunaju ob 05.45 uri po krajevnem času. Organiziran prevoz v Ljubljano.

 

 

CENA na osebo od 3.420 EUR
Najmanj 20 oseb – 3.420 EUR
Najmanj 15 oseb – 3.615 EUR
Najmanj 12 oseb – 3.790 EUR
Najmanj 10 oseb – 3.880 EUR

CENA VKLJUČUJE:

 • kitajski vizum s posredovanjem
 • prevoz Ljubljana-Dunaj-Ljubljana
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Dunaj-Peking-Shanghai-Hongkong-Peking-Dunaj z Air Chino
 • letališke pristojbine in dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage na osebo (do 20 kg)
 • vožnjo s hitrim vlakom Maglev Shanghailetališče Pudong
 • vožnjo s trajektom Hongkong-Macau-Hongkong
 • ostale lokalne prevoze po program
 • prenočevanje z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (skupno 9 noči + zgodnja nastanitev ob prihodu v Peking)
 • 2x polni pension
 • 7x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom
 • oglede in aktivnosti po programu z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopninami
 • dodatne obroke po program
 • slovensko vodenje
 • organizacijo potovanja.

 

CENA NE VKLJUČUJE:

 • stroškov prijave (15 EUR na osebo)
 • dodatnih ogledov
 • dodatnih obrokov
 • napitnin
 • zavarovanja v primeru odpovedi
 • zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini

 

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba – 690 EUR, Skywalk Macau – 135 EUR, zavarovanje rizika odpovedi 5,2 % od cene aranžmaja, Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (od 18,75 EUR na osebo – več možnosti, povprašajte nas za ponudbo). Ob prijavi potrebujemo kopijo še vsaj 6 mesecev veljavnega potnega lista.

 

VIZUM: slovenski državljani potrebujemo kitajski vizum, ki ga urejamo v Ljubljani. Cena vizuma s posredovanjem je všteta v ceni potovanja. Od potnikov bomo najkasneje 3 tedne pred odhodom potrebovali originalni potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev po zaključenem potovanju, 1 nedavno fotografijo za dokumente na svetlem ozadju in izpolnjen formular, ki vam ga pošljemo ob prijavi.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih