Dodatna ponudba!
Potovanje Skandinavske prestolnice
Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli.
Cena od:
650,00 €
 Potovanje Andaluzija - družinske počitnice
Potovanje Andaluzija - družinske počitnice v Španiji. Sončna obala, zabaviščni parki, Gibraltar. Sevilla ima strast, Cordoba šarm ter Granada flamenco.
Cena od:
589,00 €
Potovanje Carigrad - mesto na pragu Orienta
Potovanje Carigrad - mesto na pragu Orienta. Zgodovina, pisane tržnice, nakupi. Filmi, nanizanke: Moja boš, Sulejman veliki, Inferno, James Bond.
Cena od:
415,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Potovanje Freising

V slikovitem, tudi za Slovence zgodovinsko pomembnem bavarskem mestecu Freising (Brižinj), vsako leto pripravijo pravi praznik za ljubitelje vrtov in rastlinja. Obiskovalci lahko razstavljene rastline, ki se jim usedejo v srce, kvalitetne okraske, vrtnarske pripomočke in opremo tudi kupijo. Obiskali bomo ta tradicionalni, tokrat že 22. sejem, ki mu daje pečat krajinska arhitektka Anita Fischer, ki skrbno bdi nad kvaliteto izbranih razstavljavcev in predavateljev. Vsako leto v ospredje postavi drugo državo, tokrat bo ta čast namenjena prav Sloveniji! V prijetni družbi bo priložnosti za izmenjavo vtisov, izkušenj in mnenj obilo, ponovno se nam obeta lep, pester konec tedna. 

 

Potovanje Freising 

 

Vrtni dnevi v mestu Brižinskih spomenikov.

 

1. dan, sobota, 12. maj 2018

Avtobus bo na pot krenil iz Maribora ob 4. uri zjutraj in na poti do Ljubljane spotoma pobiral potnike še v drugih krajih. Ko bomo nabrani vsi, se z udobnim avtobusom odpljemo čez Gorenjsko do predora Karavanke in naprej po Koroški in Solnograški do Nemčije. Mimo Kimskega jezera in Münchna se bomo pripeljali do Freisinga in obiskali sejem »22. FREISINGER GARTENTAGE«, ki sodi med najuglednejše vrtnarske prireditve v Evropi. Na sejmu razstavlja več kot 120 posebej izbranih vrtnarij in ponudnikov vrtne opreme iz vse Evrope. Njihova bogata in kvalitetna ponudba, strokovnost in že kar pregovorna prijaznost privablja v Freising vedno več ljubiteljev cvetja in vrtov. Gospa Anita Fischer, glavna organizatorka in duša vrtnih dni v Freisingu, se od naših prvih obiskov vedno iskreno razveseli tudi vseh gostov iz Slovenije, tokrat pa je Sloveniji namenila še poseben poudarek in pozornost. Vse dni sejma bodo našo lepo deželo, njeno hortikulturo in rastlinsko bogastvo predstavljali slovenski predavatelji, strokovnjaki. Svoje vrtnarsko znanje in izkušnje bomo tako lahko dopolnjevali na strokovnih predavanjih, z nakupom literature ali zgolj z izmenjavo izkušenj z ostalimi obiskovalci sejma ali sopotniki. Po prijetnih nakupih se bomo podali še na kratek ogled slikovitega mestnega jedra. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.​

 

2. dan, nedelja, 13. maj 2018

Po krepčilnem zajtrku se bomo odpeljali do priznanega raziskovalnega instituta Weihenstephan, kjer nam bodo predstavili delovanje nemških centrov, ki načrtno preskušajo in nato svetujejo o rastlinskih vrstah, primernih za lokalno podnebje in rastišča. Ogledali si bomo več imenitnih vzorčnih vrtov s trajnicami in grmovnicami ter zelenjavne in sadne vrtove. Pri najstarejši pivovarni na svetu Weihenstephaner, se bomo imeli možnost okrepčati s tipičnim bavarskim kosilom ali zgolj poskusiti, kakšno je lokalno pivo. Popoldne nas bo čakal še obisk prav posebnega privatnega vrta, ki bo prav to leto praznoval okroglo,  20. obletnico nastanka. Lastnika sta v bavarskem hribovju, na 2000 kvadratnih metrih ustvarila romantičen 'mediteranski' vrt z natančnimi, barvno usklajenimi zasaditvami. Vrt je bil večkrat predstavljen v različnih revijah in knjigah, kot cvetoče ozadje ga radi uporabljajo tudi fotografi in filmarji. Po slovesu od prijaznih lastnikov nas bo čakal le še povratek proti domu, kamor bomo prispeli pozno zvečer.

 

Cena programa:

 • 154 € pri najmanj 40 potnikih

 • 172 € pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti,

 • cestnine, tunelnine in parkirnine,

 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC

 • stroške dveh voznikov,

 • stroške vodnika,

 • oglede po programu in vstopnine (vrtnarski sejem, institut Weihenstephan, zasebni vrt),

 • osnovno nezgodno zavarovanje, 

 • vodstvo in organizacijo potovanja, DDV. 

Popust:

 • za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 25 €

 • zavarovanje Coris

 • zavarovanje odpovedi potovanja (5% cene programa)

 

Cena ne vključuje: 

 • dodatnih ogledov, prevozov, obrokov in vstopnin

 

Opomba:

 • Za zaključene skupine z manj časa z veseljem pripravimo tudi 1-dnevni program. 

 • Če bo prijav dovolj (vsaj 20), bodo odhodi z manjšimi doplačili (5-6 €) še iz drugih mest.

 • Če bo prijav za avtobus premalo, bomo prijavljenim ponudili možnost potovanja s kombijem z dovolj prostora za rastline. ​

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih