Dodatna ponudba!
NARODNI PARK BRIONI in ROVINJ
NARODNI PARK BRIONI in ROVINJ. Ogled narodnega parka BRIONI z vlakcem: občudovanje številnih rastlin in živali in postanek pri arheoloških izkopaninah
Cena od:
62,00 €
UZBEKISTAN
UZBEKISTAN
Cena od:
1.490,00 €
GALA VEČER V BENETKAH
GALA VEČER V BENETKAH. Ekskluzivno! Pridružite se nam v gledališču AVANSPETTACOLO na gala večerji in na eni najbolj ekskluzivnih zabav v Benetkah.
Cena od:
54,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Polja označena z zvezdico so obvezna.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

BISERI MORAVSKE
Olomouc v dnevni svetlobi
Slavkov
Slavkov u Brni ali Austerlitz
Grad Valtice

BISERI MORAVSKE

2-dnevni izlet: BISERI MORAVSKE
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
129,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

BISERI MORAVSKE


ODHOD: 27. april 2018


1. dan:
Odhod iz Ljubljane ob polnoči. Pobiranje potnikov v smeri Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Potovanje preko Avstrije, mimo Dunaja proti češki meji. Jutranji prihod na Moravsko. Vožnja mimo Brna do OLOMOUCA, ki je prava zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov. Ogled najpomembnejših: romanska Premyslova palača, filharmonija, terezijanska zbornica, katedrala sv. Venčeslava, baročni vodnjaki ... Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Vožnja v zgodovinski KROMERIŽ (Unesco) in ogled središča mesta z baročno rezidenco. Obnovljeno mestno jedro se ponaša s hišami, ki segajo v čas renesanse in gotike. Še obisk znamenitega cvetličnega vrta, urejenega v italijanskem stilu. Nazadnje še do bližnjega kraja SLAVKOV U BRNO ali Austerlitz (nem.). Ogled spomenika na bojnem polju iz znamenite Napoleonove bitke ali zgodovinsko bolj znane kot bitke treh cesarjev pri Austerlitzu. Namestitev v Brnu ali okolici, večerja in nočitev.


2. dan:
Po zajtrku ogled znamenitosti glavnega mesta Moravske – BRNA: zelenjavna tržnica s Parnasovskim vodnjakom, kapucinska cerkvena grobnica, Trg svobode ... Sprehod skozi zgodovinsko jedro z osrednjim trgom in neogotsko katedralo sv. Petra in Pavla, do stare in nove mestne hiše ... Možnost vzpona na grad Špilberg, ki dominira na vzpetini nad starim jedrom in velja za zaščitni znak mesta ... Obisk vile Tugendhat, ki je ikona moderne arhitekture. Ogled zunanjosti in vrtov. Slovo od Brna. Vožnja v LEDNICE. Ogled gradu Liechtenstein (Unesco), ki očara z izjemno bogato opremljeno notranjostjo ter izjemnimi rezbarijami. Zanimiv je tudi krajinski park ob dvorcu. V parku se nahaja zelena hiša, »minaret«, jahalna dvorana ... Bližnje VALTICE so z Lednicami povezane z več km dolgo “lipovo avenijo” in skupaj tvorita zaokroženo celoto kulturne krajine. V središču Valtic se nahaja izjemna baročna rezidenca knezov Liechtenstein. Tu je še mogočna župnijska cerkev, Dianin tempelj, Belvedere ... Po ogledih vrnitev v Slovenijo preko Avstrije. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 129 EUR pri najmanj 40 potnikih

145 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za vrtove v Kromerižu, vrtove Ville Tugendhat in grad Liechtenstein v Lednicah.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 15 EUR, za muzej v Brnu = cca 150 CZK in še številne možnosti.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).