Dodatna ponudba!

  Potovanje Bangladeš
  Potovanje v Bangladeš, deželo rek. Ime Bangladeš pomeni dežela Bengal, življenje te dežele pa narekujejo reke Ganges, Brahmaputra in Meghna.
  Cena od:
  2.850,00 €
  Skriti beneški vrtovi
  18. in 19. maj 2019 - Vabljeni k ekskluzivnemu odkrivanju plavajočih vrtov! Skriti beneški vrtovi
  Cena od:
  od 247,00 €

  Kontakt

   

  Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

   

   

  Abctour d.o.o.

  Turistična agencija

  PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

  Tel.: + 386 1 431 43 14 

  GSM: + 386 40 334 363

  E-mail: info@abctour.si

  ANTARKTIKA
  AntarktikTajanje ledenikov
  Ledene plošče
  Z morja na sneg v hribuh

  ANTARKTIKA  Ledena divjina Antarktike brez stalnih naseljencev je zadnja »meja« našega planeta – pravljični in resnični paradiž divjih živali in edinstvene narave. Križarjenje okrog polotoka Antarktike, ki je od Južne Amerike oddaljena le dobrih tisoč km, bo za vse iskalce neokrnjene narave nepozabno doživetje. V daljših dnevih poletja bomo odkrivali kolonije pingvinov, opazovali kite in tjulnje, ki ležerno počivajo na potujočih ledenih ploskvah, ter se čudili oblikam, barvam in velikosti ledenih gora. Posebno doživetje so pogledi na stolpaste ledenike in klife, ki se navpično spuščajo v morje. Za vse, ki boste stopili na Antarktiko, bo potovanje enkraten, dragocen in nepozaben spomin.


  1. dan:
  Zbor na letališču Ljubljana ali prevoz do enega bližnjih letališč. Polet preko enega evropskih letališč proti Južni Ameriki. Obroki na letalu.


  2. dan:
  Pristanek na letališču v Buenos Airesu. Po carinskih formalnostih osvežitev in takojšen poldnevni ogled argentinske prestolnice BUENOS AIRES, ki slovi kot mesto tanga ali tudi »Pariz Južne Amerike«: umetniška četrt La Boca, San Telmo, pokopališče Recoleta z grobom Evite in Juana Perona, Majski trg in predsedniška palača Casa Rosada, Kongresni trg, Kongresna palača. Popoldanska nastanitev v hotelu, počitek in nočitev.


  3. dan:
  Zgodnji transfer na letališče in jutranji polet iz Buenos Aires na jug Argentine. Ogled USHUAIE, najjužnejšega mesta na svetu, ki leži ob morju pod ledeniški gorami: stari del mesta, pristanišče in Muzej na koncu sveta, ki predstavlja življenjske razmere tega območja. Popoldansko vkrcanje na ladjo Ushuaia in nastanitev v kabine. Začetek križarjenja skozi slikovit kanal Beagle in prehod Mackinlay. Večerja in nočitev.


  5. dan:
  . dan: Polni penzioni na ladji. Plovba čez DRAKE PASSAGE. Prehod Drake označuje tudi antarktično konverzijo – biološko mejo, stekanja mrzle polarne vode s toplejšo, kar ustvarja posebno biodiverziteto tega območja. Izkušeni spremljevalci odprave bodo pripravili predavanja o albatrosih in drugih morskih pticah, ki bodo spremljale ladjo na poti proti jugu. Prihod do prvih ledenih gora Južnega otočja Shetland.


  11. dan:
  Polni penzioni na ladji. Plovba in raziskovanje JUŽNEGA OTOČJA SHETLAND, ki ga je leta 1819 odkril angleški raziskovalec William Smith. Otoki, kot sta King George in Livingston, gostijo ogromno pingvinov, tjulnov, kormoranov in čiger. Plovba okrog POLOTOKA ANTARTIKA

   

  , ki je najlažje dosegljiv del »Belega kontinenta« s spoštovanja zbujajočo pokrajino in bogatim živalstvom. Na vsakodnevne ekskurzije se bomo podali s čolni »zodiak« in uživali ob pogledih na veličastne gore, sneg in led. Opazovanje pingvinov, ork in drugih živali iz neposredne bližine. Plovba po ozkih kanalih med visokimi pečinami in veličastnimi ledeniki, kot sta NEUMAYER IN LEMAIRE; potek plovbe bo odvisen od vremenskih in lednih razmer. Obisk zaliva PARADISE in postanek na otoku PAULET, naseljenim s pingvini in kormorani.


  12. dan:
  Polni penzion na ladji. Vrnitev skozi prehod Drake. Nadaljnja predavanja, počitek, obnovitev in podoživetje dogodivščin preteklih dni.


  13. dan:
  Zajtrk in jutranji pristanek ladje v USHUAI. Prosto v mestecu, nato popoldanski transfer na letališče in polet v Buenos Aires. Po pristanku v prestolnici večerni transfer do hotela in nočitev.


  14. dan:
  Zajtrk v hotelu. Dopoldne še čas za zadnje oglede in nakupe, nato opoldanski transfer na mednarodno letališče in polet proti Evropi.


  15. dan:
  Jutranji pristanek na enem od evropskih letališč in nato nadaljevalni polet v Ljubljano ali na eno bližnjih letališč in v tem primeru organiziran transfer v Slovenijo.


  OPIS LADJE USHUAIA: Manjša urejena ladja, opremljena za plovbo na Antarktiki, ki sprejme do 84 potnikov v 41 kabin. Skupni prostori: jedilnica, konferenčna soba, bar, knjižnica, trgovina z darili. Dolžina ladje: 84 m, širina: 15 m, hitrost: 12–14 vozlov. Na voljo je več tipov kabin. Pri nastanitvi v tipu C si po 2 kabini delita 1 kopalnico. Tip C (standard) –v spodnji palubi z majhnim oknom, pogradom (2 ležišči eno nad drugim) in umivalnikom; Tip B – v spodnji palubi z majhnim oknom, 2 ležišči spodaj in umivalnik; Tip A – zunanja z večjim oknom v zgornji palubi, 2 ležišči spodaj, Superior – zunanja z večjim oknom v zgornji palubi; Suite – prostornejša zunanja z večjim oknom, ima 3. ležišče, hladilnik, TV.


  CENA: 7.550 EUR pri najmanj 15 potnikih

              8.250 EUR pri najmanj 10 potnikih

  CENA VKLJUČUJE: mednarodni povratni letalski polet (iz Ljubljane ali bližnjega letališča), povratni polet Buenos Aires–Ushuaia, vse letališke takse (v višini cca 430 EUR), 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih *** v sobah 1/2 TWC v Buenos Airesu, poldnevna ogleda v Buenos Airesu in v Ushuai, 11-dnevno križarjenje (10 nočitev) z nastanitvijo v kabinah 1/2 tipa C (2 kabini delita kopalnico in WC), polne penzione na ladji, vse dnevne ekskurzije na Antarktiki s čolni zodiak, izkušene vodnike – strokovnjake in predavatelje na ladji in na dnevnih ekskurzijah, vse transferje po programu v Buenos Airesu in Ushuai, prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane do bližnjega letališča v kolikor to ni letališče Ljubljana, spremstvo slov. vodnika in celotno organizacijo.

  MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v hotelih = 60 EUR/osebo, za zunanjo kabino 1/2 tipa B = 1.330 EUR/osebo, za zunanjo kabino 1/2 tipa A = 2.490 EUR/osebo, za zun. superior kabino 1/2 = 2.890 EUR/osebo, za suite 1/2 = 3.290 EUR/osebo, za kabino 1/1 tipa C = 2.350 EUR/osebo, za kabino 1/1 tipa B = 2.970 EUR/osebo, za kabino 1/1 tipa A = 3.550 EUR/osebo, (doplačila za enoposteljne kabine za tip B in A se seštevajo z doplač. za 1/2 kabino istega tipa). Program križarjenja po Antarktiki je okviren: točna pot in program sta odvisna od vremenskih in lednih pogojev, saj zaradi premikajočih se plošč ledu in spremenljivega vremena ni mogoče natančno napovedati poteka plovbe. Kapitan in vodja odprave bosta dnevno ocenila pogoje in izbrala najboljšo možnost.

  Obvezno doplačilo za napitnine na ladji (cca. 20 USD/osebo/dan).  OPOMBA: Vsi let. poleti v času objave programa še niso bili potrjeni, zato so še možne manjše spremembe oz. prerazporeditve v programu prve oz. zadnje dni potovanja. Možna je sprememba datuma odhoda in povratka za kak dan.


  POMEMBNO: Potovanje je izvedljivo tudi za individualne potnike v terminu po izbiri in brez spremstva slovenskega vodnika. Cena (že od 6.900 EUR/osebo v 1/2 kabini tipa C) v tem primeru zajema celoten program križarjenja z ekspedicijsko ladjo, vse potrebne letalske polete do Buenos Airesa in Ushuaie, ter potrebne vmesne nočitve z zajtrkom v Buenos Airesu. Več informacij na prodajnem mestu.
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih