Dodatna ponudba!
KOLESARSKA AVANTURA
Nasadi datljevih palm, rečice, ki se izgubljajo v Sahari, izgubljene vasice pod zasneženimi gorskimi vrhovi in žive barve v številnih naseljih zagotavljajo, da boste poleg edinstvene kolesarske puščavske izkušnje doživeli tudi pravi kulturni šok.
Cena od:
od 1.610,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

TEKAŠKE POČITNICE - TUNIZIJA 9 DNI

V PRIMERU ZAKLJUČENIH SKUPIN DOLŽINE TEKAŠKIH ETAP POPOLNOMA PRILAGODIMO VAŠIM ŽELJAM.

 

TEKAŠKI PROGRAM PO DNEVIH

 

1. DAN: LJUBLJANA – TUNIS – TOZEUR

Tunisia camp 1 730 300

Prevoz iz Ljubljane do Benetk in od tam polet prek Tunisa do Tozeurja na jugozahodu Tunizije, kjer vas bomo pričakali člani ekipe Desert Soul in vas zapeljali do hotela, v katerem bomo povečerjali in se pripravili na prvi tekaški dan.

 

2. DAN: TOZEUR – SIDI BOUHLEL - DOUZ

Tekaški dan I

Po zajtrku se bomo odpeljali proti bližnjemu gorovju Džebel Askarija, čez katerega nas bo peljala trasa prvega tekaškega dne. Na 6-kilometrski poti se bomo rahlo vzpeli in nato spustili, tekli pa bomo po dolini in skozi ozke kanjone, obkroženi z osupljivimi skalnimi stenami. Tisti željni večjega izziva oz. napora, boste lahko traso podaljšali na 10 km, ob tem pa dodali tudi še nekaj vzpona s čudovitimi razgledi na slano jezero Šot el Džerid.
Po tekaški etapi se bomo s spremljevalnim vozilom z nekaj postanki v vasicah ob poti odpeljali dobrih 100 km daleč do Douza, mesta na robu puščave, kjer bomo večerjali v lokalni restavraciji, prenočili pa šotorih Desert Soul v kampu.

Razdalja: 6-10 km
Podlaga: zbit pesek, skale, makadam.

 

3. DAN: DOUZ - VODNJAK V PUŠČAVI

Tekaški dan II

Po zajtrku, ki ga bo v kampu pripravila ekipa Desert Soul, se bomo s spremljevalnim terenskim vozilom odpravili v pravo puščavo, kjer se bomo pripravili na tek ter ga začeli najprej z rahlim spustom, ki mu bo hitro sledil krajši vzpon, potem pa se bo puščavska pista, po kateri bomo tekli, počasi spuščala ter nadaljevala po rahlo valovitem terenu. Podlaga bo še najbolj podobna makadamu. Za konec bomo do vodnjaka, kjer bomo postavili puščavski bivak, iskali najlažjo pot med nizkimi sprasto napihanimi sipinicami in prespali na romantični lokaciji ob sipinah, kjer bomo ta dan v pravi puščavi postavili prvi puščavski bivak.
Pol ure po vašem startu bo za vami krenilo vozilo-metla in se vam približevalo z zmerno hitrostjo. Ko vas bo prehitelo, boste lahko s tekom končali in prisedli vanj. Če boste kljub vsemu želeli celotno razdaljo do bivaka preteči, bo za vašo varnost skrbelo še eno spremljevalno vozilo, ki ne bo prehitelo nikogar in bo torej absolutno zadnji element naše karavane.
Odvisno od ure prihoda v bivak (šotori asistence Desert Soul) se bomo lahko pozabavali s še dodatnimi športnimi igrami ali pa se boste preprosto prepustili lepoti in miru puščave. Omogočeno bo tuširanje s hladno vodo.
Večerjo bomo v okviru asistence DS prvič skuhali ta večer. Pod zvezdnatim saharskim nebom.

Razdalja: največ 20 km
Podlaga: makadam, pesek.

 

5. DAN: TIMBAIN - KSAR GHILAN

Dan za oddih I – vožnja čez sipine

Dan počitka bom ves preživeli v vozilih ter, po želji, občasno igraje v sipinah. Najprej se bomo zapeljali do vodnjaka, kjer se bomo oskrbeli z vodo, potem pa pot prek sipinskega prehoda nadaljevali do oaze Ksar Ghilane, kjer se bomo pod drevesnimi krošnjami razvajali v termalnem tolmunu. Kdor bo želel, bo lahko tudi na sicer teka prosti dan do oaze pritekel. Ta večer bomo večerjali v restavraciji v kampu.

Razdalja: 0 -10 km
Podlaga: teka prost dan v puščavi - po želji tek po peščeni pisti.

 

6. DAN: KSAR GHILAN - MATMATA - DOUZ

Tekaški dan IV

S spremljevalnim vozilom se bomo podali na 90 km dolgo pot proti hribovsemu turističnemu mestecu Matmata, znanem po svojih podzemnih bivališčih. Do mesteca bomo nekaj zadnjih kilometrov mimo oljčnih nasadov in skalnih podorov pritekli ter si v Matmati po želji privoščili kosilo. Tek bo vključeval vzpone in spuste. Nikakor pa mesteca ne moremo zapustiti, ne da bi si v njegovi bližini ogledali eno od podzemnih bivališč. Popoldne se bomo zapeljali ponovno v Douz, mesto na robu puščave, in v njem prenočili ter si večerjo privoščili v lokalni restavraciji.

Razdalja: 6-15 km oz. razdalja po želji.
Podlaga: makadam.

 

7. DAN: DOUZ - ONG ŽMEL

Tekaški dan V

V Douzu bo semanji dan, ko se v mestu zberejo trgovci od blizu in daleč, mesto pa s svojim vrvežem popolnoma spremeni podobo, ki jo poznamo od prejšnjih dni, zato bomo dopoldan, srebajoč čaj ali pomarančni sok z domačini na strehi lokala ob glavnem trgu, preživeli tukaj. Popoldne se bomo počasi odpravili proti Tozeurju, vendar bomo dan zaključili z večernim tekom od kulis, postavljenih za snemanje vojne zvezd sredi puščave, do neverjetnih skalnih formacij, od katerih ena spominja na kameljo glavo. Pod Kameljo glavo bomo postavili še naš zadnji puščavski bivak, pripravili večerjo in v šotorih zaspali pod zvezdnatim puščavskim nebom.

Razdalja: največ 10 km
Podlaga: zbit pesek.

 

8. DAN: ONG ŽMEL - ŠEBIKA - TAMERZA - TOZEUR

Tekaški dan VI

Ta dan bomo tekli do gorske oaze Tamerza, obiskali pa bomo tudi njeno južnejšo sestrico Šebiko, kjer se bomo sprehodili do izvira potočka, ki ji daje življenje. Po precej turistično ležerno obarvanem dnevu bomo prispeli v Tozeur, kjer se bomo pred nastanitvijo v hotelu še sprehodili po po datljih najbolj znani oazi v Tuniziji.

Razdalja: 5-8 km
Podlaga: zbita zemlja; zaobljene skale, makadam in pesek.

 

9. DAN: TOZEUR - TUNIS - LJUBLJANA

Na dan odhoda smo popolnoma odvisni od voznega reda letal. Če bo na voljo dovolj časa, bomo dopoldan preživeli v Tozeurju, na njegovih uličicah in v oazi, po kateri se boste po želji lahko zapeljali s konjsko vprego ali obiskali v lokalnem slogu (ne)urejen živalski vrt s puščavsko favno in kamelo, ki sama zvrne steklenico kokakole.
Potem vas bomo zapeljali na letališče Tozeur, od koder boste prek Tunisa odleteli v Benetke. Konec naših storitev.

 

10. DAN: REZERVNI DAN

Če bo red letenja zahteval dodatno nočitev v Tozeurju ali v Tunisu, se boste domov vrnili šele na ta dan.Zahvaljujoč spremljevalnim vozilom na skoraj vseh etapah, bo mogoče del MTB kolesarksih počitnic preživeti na sedežu asistenčnega vozila in jo tako skrajšati v primeru nepopravljive tehnične napake, preutrujenosti ali slabega počutja.

 

Paket vključuje

Prevoz osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Tunizija – Ljubljana; prevoz iz Ljubljane v Benetke in nazaj ter letalsko vozovnico Benetke – Tozeur – Benetke; polpenzione od prvega do zadnjega dne avanture; opoldanske prigrizke na dneve, ko smo opoldne v puščavi; izposojo DS šotorov in spalnih podlog za vse noči, ki jih ne preživimo v hotelu; nočitve po programu; možnost tuširanja vsak večer po teku (tudi, ko smo v puščavi); spremstvo asistenčnega terenskega tovornjaka (hrana, voda, prtljaga, prevoz obleke, kovčka s prvo pomočjo ...) s kuhinjo, vodo, električnim generatorjem; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

 

Paket ne vključuje

Obrokov, ki niso navedeni v razdelku "cena vključuje", torej kosil, ko smo v "civilizaciji"; energetskih napitkov in športnih dodatkov prehrani; ostalih individualnih stroškov.

 

Kaj potrebujete udeleženci poleg opreme Desert Soul

Tekaško opremo; spalno vrečo, v kateri se boste dobro počutili tudi pri temperaturah do 10°C novembra in marca (do 4°C decembra in februarja ter do 0°C januarja) – šotor in podloga za spanje sta zagotovljena; tekaško obleko za najvišje dnevne temperature od 20 do 28°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; naglavno svetilko za v kamp; dobro voljo in solidno fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Tekaško puščavsko avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.

 

Cene in popusti

Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, le-te ne prevzamemo.
Mogoče je tudi obročno odplačevanje.

 

Plačilni pogoji

PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN 45 DNI PRED ODHODOM 60%

POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA TEKAŠKEGA POTOVANJA:

Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

do 90 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 7% polne cene aranžmaja (administrativni stroški)
90 do 60 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
60 do 45 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.

 

Prijavnina: 12 €