Dodatna ponudba!
Potovanje Kazahstan
Potovanje Kazahstan. Po svileni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja. Odhod 4. 8. - 19. 8. 2018.
Cena od:
1.840,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

NOVI TERMINI V PRIPRAVI

 

Potovanje Kitajska

Govoriti o samo eni Kitajski je nesmiselno. Ogromna dežela, v kateri se skriva pravi svet v malem. Tu najdemo izjemne kontraste, kot nikjer drugje. Pokrajinsko gledano ima vse – od morja, puščave, stepe, planote in hribov ter do najvišjih vrhov sveta. Enako pestrost spoznamo tudi pri njenih prebivalcih. Govoriti o Kitajski je govoriti o samih presežkih in superlativih.

 

Bogata tradicija Kitajske

Tradicionalna Kitajska s tisočerimi kolesi hitro izginja. Izpodriva jo nova, moderna zgodba s svojo novo tehnologijo in drugačnim načinom življenja, ki se razvija z neustavljivo hitrostjo. A vendar je kitajska tradicija še vedno zelo globoko zakoreninjena v njeni kulturi in zgodovini. Najdemo jo povsod, tako na podeželju, v največjih mestih, v ljudeh in tudi v hrani.

 

Klasično potovanje na Kitajsko

Kratko, a nič manj doživeto in intenzivno potovanje, ki vam prikaže pravi kalejdoskop mnogih kitajskih izrazov. Vsega po malem. Bogata zgodovina in najnovejša tehnologija. Od neskončno visokih nebotičnikov do izjemno slikovite narave. Stara tradicija in vraževerje. Prijazni in zvedavi kitajci. Edinstvena kulinarika, hrana, ki domačine poganja k temu nezadržno hitremu razvoju v sam vrh svetovnih moči.

 

 

POTOVANJE KITAJSKA

Program

1. dan

LJUBLJANA – VMESNO LETALIŠČE – PEKING - KITAJSKA

Zbor ter polet preko vmesnega letališča proti Pekingu.

letalo

 

2. dan 

PEKING - KITAJSKA

Nimen Hao! Dobrodošli v Pekingu, kitajski prestolnici in v enem izmed največjih mest te nepredstavljivo velike dežele. V preteklosti cesarsko mesto, danes pa se njegov zgodovinski obraz počasi staplja z modernim. V mestu najdemo toliko zakladov preteklosti, da bi za ogled vseh potrebovali vsaj teden dni, mi pa si pogledamo tiste najpomembnejše in najlepše. Za uvod v kitajsko drugačnost, se odpravimo v Hutonge, najstarejši del mesta. Sprehod po njegovih ozkih ulicah nas za trenutek odpelje nazaj v preteklost in takratni način preprostega tradicionalnega življenja.

avtobus, hotel

 

3. dan

PEKING - KITAJSKA

Danes se odpeljemo do najdaljše in največje stvaritve človeških rok ter enega najbolj drznih gradbenih podvigov v vsej zgodovini – do velikega kitajskega zidu (Unesco). Najdaljša stavba se kot kamnita kača vije po grebenih zelenih hribov in planotah. Nihče ne ve, koliko natančno meri v dolžino, a zdi se, da vodi v neskončnost. Zagotovo pa je, da je bil zgrajen z namenom varovanja kitajskega cesarstva pred barbari iz severa, ter da mu nikjer na svetu ni enakega. V bližini se pomudimo v dolini cesarskih grobnic iz časa dinastije Ming (Unesco), katerih lega je bila skrbno izbrana po starodavni kitajski umetnosti in znanosti Fengshui. Ob povratku nazaj v Peking, nas čaka krajši sprehod po ‘olimpijskem’ mestu. Za pravi zaključek tega dneva se zvečer odpravimo do najslavnejše ulice v mestu, posvečene skoraj izključno prehrani. Na njej je moč najti več kot 100 restavracij z izjemno pestro ponudbo, kjer se vsakodnevno prehranjuje na tisoče pekinžanov.

avtobus, hotel, zajtrk

 

4. dan

PEKING - KITAJSKA – SPALNIK V ZHENGZHOU.

Jutra so najlepša za obisk templja miru (Unesco). Danes muzej, včasih pa kraj, kjer so kitajski cesarji letno molili za dobro žetev. Zanimiv je tudi njegov park, kjer pobliže spoznamo domačine pri jutranji vadbi… Nekateri so za tai-chi, karate, dviganje uteži, drugi pa za ples in karaoke. Središče mesta Peking pa predstavlja trg Nebeškega miru, tudi eden izmed najbolj slavnih in hkrati največjih trgov na svetu. Na njega z lahkoto spravimo milijon ljudi, kar na Kitajskem ne predstavlja posebno težkega izziva. Ta simboličen center kitajske moči, je pravi romarski kraj in srce kitajskega naroda. Nato vstopimo v veličastno Prepovedano mesto (Unesco). Verjetno gre za največji stavbni kompleks na svetu, zgrajen dobrih 600 let nazaj. Dolga stoletja je bil vstop vanj prepovedan, danes pa temu ni več tako. Vsekakor gre za izjemen kraj in zagotovo najpomembnejši simbol kitajske dinastične zgodovine. Pred odhodom na železniško postajo, kjer se vkrcamo na nočni vlak in poslovimo od Pekinga, moramo poskusiti najbolj slavno mestno jed. Najboljšo znajo pripraviti le tu v Pekingu. Pravo pekinško račko!

avtobus, spalnik, zajtrk, večerja

 

5. dan

ZHENGZHOU – LUOYANG – DENGFENG.

Po prihodu vlaka v Zhengzhou se odpeljemo v bližnji Luoyang, mesto, ki je bilo v preteklosti dom mnogim različnim dinastijam. Ob reki Yi si ogledamo budistične jame Longmen (Unesco), katerih klifne stene so nekdaj imele na tisoče izklesanih podob in kipcev Bude. Za naše nadaljevanje spoznavanja budizma se odpeljemo naprej v za kitajske razmere, majhno mesto Dengfeng. Mesto slovi širom po svetu, saj je tu rojstni kraj Šaolinov in njihove posebne borilne veščine, ki jo danes po vsem svetu poznamo kot kung fu. Zvečer si lahko za doplačilo ogledamo šaolinsko predstavo.

avtobus, hotel, zajtrk

 

6. dan

DENGFENG – LUOYANG – HITRI VLAK V XIAN.

V tem prijetnem mestu si ogledamo najznamenitejši šaolinski tempelj (Unesco) in pokukamo v najstarejšo šaolinsko šolo. Navdušijo pa nas šaolini. Vse naokrog jih je polno, na vsaki zelenici, na vsakem večjem prostoru so razvrščene vrste učencev, ki se v največji disciplini urijo v želji, da postanejo ‘ponosni’ šaolinski menihi. Zakaj se nebi poskusili tudi mi, za urico ali dve? Popoldan se odpeljemo nazaj v Luoyang, kjer se vkrcamo na hitri vlak, ki lahko drvi več kot 300 km/h in nas v ekspresnem času pripelje v največje mesto severozahodne Kitajske.

avtobus, hitri vlak, hotel, zajtrk

 

7. dan

XIAN.

Mesto Xian je danes živahna in moderna prestolnica puhlične province Shaanxi, v preteklosti pa je bilo eno največjih in najpomembnejših mest cesarske Kitajske. Prav tu se je začela slavna svilena cesta, starodavna karavanska pot med Kitajsko in Rimom, po kateri so potovali blago in različne ideje, s katerimi se je Kitajska uspela povezati z zunanjim svetom Mesto je kasneje postalo še največji budistični center Vzhodne Azije. Še več zgodovine, kulture in umetnosti nam bo predstavil mestni muzej. V njegovi bližini še danes stoji izjemno pomembna budistična pagoda Velike gosi. Popoldan se s kolesi (po želji) zapeljemo po najlepše ohranjenem mestnem obzidju na Kitajskem. Nato pa se odravimo v središče mesta, v muslimansko četrt, v kateri stoji ena največjih in najstarejših mošej na Kitajskem. Živahen večer preživimo v odkrivanju posebnih okusov tukajšnje kulinarike.

avtobus, hotel, zajtrk

 

8. dan

XIAN – LET V GUILIN.

Danes se odpeljemo do enega najbolj dragocenih arheoloških zakladov, ki ga danes premore Kitajska! Prvi uradni kitajski cesar iz 3.stoletja pred našim štetjem, Qin Shi Huang, je bil izjemen kitajski vladar. Ne samo velik vojaški osvajalec, temveč tudi izjemen graditelj. V bližini njegove veličastne grobnice, ki naj bi skrivala precej zakladov, so v prejšnjem sotletju odkrili več jam, v katere je cesar dal pokopati vojsko iz terakote, ki naj bi mu sledila v posmrtno življenje. Več kot 6000 vojakov, konjev in kočij iz terakote je bilo zakopanih več kot 2000 let, a so ostali skoraj nepoškodovani. Obseg grobnic je prav neverjeten. Popoldan se odpravimo na mestno letališče, od koder poletimo na skrajni jug Kitajske, v čisto drug svet.

letalo, hotel, zajtrk

 

9. dan

GUILIN – LADJICA V YANGSHUO.

Pokrajina med Guilinom in Yangshuojem je posuta s strmimi in ozkimi kraškimi hribi, med katerimi se vije reka Li. Apnenčasti hribi so precej nenavadnih oblik in poetičnih imen. Dopoldanska vožnja z ladjico po reki li med pravljičnimi hribi je pravo lirično doživetje! Popoldan preživimo na simpatičnih uličicah Yangshuoja. Lahko pa se odpravimo na pravo kitajsko masažo. Zvečer si lahko ogledamo predstavo na reki Li.

avtobus, ladjica, hotel, zajtrk, kosilo

 

10. dan

YANGSHUO – GUILIN – LET V ŠANGHAJ.

Da pa ne bomo hribov gledali samo od daleč, si jih pobliže pogledamo kar s kolesi – kje pa drugje, če ne prav tu na Kitajskem? Popoldan se odpeljemo na letališe v Guilinu, od koder poletimo v moderen in futurističen Šanghaj. Kitajsko mesto z največjim številom in gostoto prebivalcev, se skoraj nima kam več širiti, razen navzgor. Mesto je v zadnjih nekaj letih doživelo nenaden razvoj in postal finančni, trgovski, komunikacijski in pristaniški center celinske Kitajske.

letalo, avtobus, hotel, zajtrk

 

11. dan

ŠANGHAJ.

Nebotičniki Šanghaja rastejo kot gobe po dežju in nam kažejo podobo najhitreje rastočega gospodarstva na svetu! Povzpnemo se na Perlin stolp, od koder bomo lahko z širšim pogledom zaobjeli sodobno Kitajsko. Da pa bo še bolj zabavno, se sprehodimo še po steklenem podu. Na drugi strani reke Pu pa se sprehodimo po ‘kolonialnem’ delu mesta imenovan bund. V starem delu mesta pa se skriva čudovito ohranjen vrt iz 16.stoletja. Zvečer se odpeljemo na letališče, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti domu.

letalo, avtobus, hotel, zajtrk

 

12. dan

ŠANGHAJ – LJUBLJANA.

Prihod domov. Konec potovanja.

letalo

 

 

DOKONČEN PROGRAM POTOVANJA SE LAHKO RAZLIKUJE OD ZGORNJEGA OPISA. V PRIMERU SPREMEMBE VOZNIH REDOV LETAL ALI DRUGIH IZREDNIH OKOLIŠČIN BOMO PROGRAM USTREZNO SPREMENILI IN PRILAGODILI.

 

Minimalno število potnikov: 9.

Priprava potovanja: 9. JUNIJ 2017. 

Organizator potovanja: ABCTOUR D.O.O., MRHARJEVA ULICA 19. 1210 LJUBLJANA – ŠENTVID, WWW.ABCTOUR.SI

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA: Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja (http://www.abctour.si/o-nas/splosni-pogoji) ter dodatno opredeljeni pogoji za potovanja blagovne znamke Samsara potovanja, ki so posebej navedeni v prijavnici.

 

Cena:

-Pri 14-18 potnikih: 1.490,00 EUR + doplačilo za letalsko karto

-Pri 9-13 potnikih: 1.590,00 EUR + doplačilo za letalsko karto

 

Cena vključuje:

* notranja leta Xian-Guilin in Guilin-Šanghaj,
* 9 x nočitev v hotelih 2-3*,
* 9 x zajtrk,
* 1 x večerja (pekinška račka v Pekingu),
* 1 x kosilo na ladjici,
* 1 x vožnja z nočnim vlakom-spalnikom Peking-Zhengzhou (spalniki so tipa ‘hardsleeper’ – odprti kupeji s po šestimi posteljami v enem; poskrbljeno je za vzglavnik, rjuho ter odejo),
* 1 x vožnja z ladjico po reki Li (9. dan),
* 1 x hitri vlak Luoyang-Xian (6. dan),
* vse ostale prevoze z najetim avtobusom,
* lokalne vodnike,
* slovenskega vodjo poti,
* vse vstopnine po programu (Kitajski zid, podzemna Ming grobnica, Prepovedano mesto, tempelj Nebeškega miru, budistične jame Longmen, šaolinski samostan, Velika gosja pagoda, zgodovinski muzej Shaanxi v Xianu, mestn obzidje v Xianu, mošeja v Xianu, glineni vojščaki, vrtovi Yuyuan v Šanghaju, biserni stolp v Šanghaju),
* vse stroške priprave in organizacije potovanja.

 

V ceni ni vključeno:

* povratna mednarodna letalska karta; okvirna cena individualne letalske karte je med 550 EUR in 650 EUR (junij 2017),
* prevoz do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni iz letališča Jožeta Pučnik,
* vizum za Kitajsko 70 EUR (za doplačilo),
* doplačilo za enoposteljno sobo 190 EUR*,
* dodatne aktivnosti (kolesa, predstave**…),
* dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
* zavarovanje odpovedi,
* napitnine 70 EUR (na kraju samem).

 

* DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO velja samo za nočitve v hotelih.

** PREDSTAVE: 

– ŠAOLINSKA PREDSTAVA V DENGFENGU – OKVIRNA CENA 40 EUR

– PREDSTAVA OB REKI LI – OKVIRNA CENA 40 EUR

– AKROBATI V ŠANGHAJU – OKVIRNA CENA 40 EUR

 

Dokumenti in vizumi

Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke, ter tudi vizo, v kolikor si jo potnik ureja sam.

*KITAJSKI VIZUM: Slovenci potrebujemo kitajski vizum. Vizum si lahko uredite sami, lahko pa vam ga za doplačilo uredimo mi. V tem primeru vam ob fiksni prijavi na potovanje pošljemo vse potrebne obrazce ter navodila za pridobitev vizuma.

 

Namestitve

Hoteli na Kitajskem so preprosti in čisti, lokalne kategorizacije 2-3*.

 

Prehrana

Kitajska hrana je dobro znana in priljubljena po vsem svetu. Zaradi velikosti dežele, je hrana na Kitajskem zelo pestra. Njene specialitete se spreminjajo iz regije v regijo. Na potovanju bo dovolj možnosti in časa za preizkušanje.

 

Skupina in ekipa

Velikost skupine je med 9 in 18 oseb.

Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodja poti, lokalni vodniki in vozniki.

 

Planirani stroški

Povprečno 25 EUR na osebo na dan (pijača, hrana in drobni izdatki). Doplačila niso všteta v ta znesek.

 

O potovanju so povedali

> Mogoče bo videti že malo kičasto, ko sem tako hvalila v anketi. Program odličen. Cela naša družina je bila izredno zadovoljna, navdušena in skratka oh in sploh ni za prehvalit. Bilo je lepo, poučno, zabavno in zanimivo. Skupinica simpatična in počutili smo se kot ena velika familija na izletu.
> Marijana ima pravi občutek vodičke, kako turiste ravno prav usmerjati, informirati ter tudi pustiti raziskovati. Hkrati pa odprta in zabavna. Mislim, da sta tudi otroka oz. najstika ogromno odnesla od nje saj sta vpijala vse kar se je dalo, vključno z življenskimi izkušnjami in njenimi doživetji na potovanjih.

> Lela dobra si in še bomo šli.

> Bojana O.

 

KAKO STE ZADOVOLJNI Z ORGANIZACIJO POTOVANJA:

Komunikacija je potekala odlično. Prav tako moram pohvaliti skrbno obveščanje o zastojih na avtocesti tik pred odhodom.

 

 KAKO STE ZADOVOLJNI Z VODNIKOM?

Boljšega si niti v sanjah ne bi mogla predstavljati.

Marijana je odlična vodnica, posreduje ravno prav informacij, je prijazna, pozorna do potnikov.

 

KAJ VAM JE BILO NAJBOLJ VŠEČ NA POTOVANJU?

Celotno potovanje, kras, prav tako mesta, “notranja potovanja” z vlakom
Težko izpostavim eno stvar saj je Kitajska raznolika. Zanimiva je razlika med severnimi mesti in jugom dežele, kras je krasen. Osupnili so me Šaolini, kaj lahko naredijo z energijo……

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih