Dodatna ponudba!
Potovanje Kazahstan
Potovanje Kazahstan. Po svileni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja. Odhod 4. 8. - 19. 8. 2018.
Cena od:
1.840,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

NOVI TERMINI V PRIPRAVI

 

TAKO BLIZU, PA VENDAR DALEČ.

Maroko je ena najbolj kontrastnih dežel v Afriki. Filmska arhitektura, slikoviti riadi, prebivalci v djelabah – tradicionalnih oblačilih, barvarne usnja, krotilci kač. Pisana sta prav tako narava – od zelene Mezete čez gorsko atlaško verigo pa vse do širne puščave, kot njeni prebivalci. Prav poseben pečat puščajo prav slednji, predvsem večinski Berberi ali pa, kot sami sebe imenujejo, svobodni ljudje. Da je ime upravičeno začutimo takoj ob srečanju z njihovim svobodnjaškim duhom, katerega so oblikovale prostranosti gorovja in puščave njihove dežele.

 

 ATLAS. BIT BERBERSKEGA SRCA.

Potovanje po Maroku, ki jemlje dih. Izognemo se gručam, ki so se napotile na najvišji vrh Toubkal in se podamo v srce posebne regije, katero vidi le peščica. Po začetnih taktih v dinamičnem Marakešu se zapeljemo v ‘veselo dolino’, kjer se srečamo z našo ekipo in začnemo pravo doživetje. Ob najlepših razgledih dežele, bomo izkusili pravo berbersko gostoljubje in kampirali na visokih pašnikih, katere uporabljajo nomadi, preden se odpravimo na vrh tretjega najvišjega vrha v Maroku, M’Goun (4071m).

 

M’GOUN. NAJLEPŠA GORA DEŽELE.

M’Goun nas nagradi z občutkom izolacije in panoramami Visokega Atlasa vse do širne Sahare. Sledi spust na drugo stran Atlasa, kjer raziščemo dramatično sotesko M’Goun, preden pridemo do očarljivih vasic ‘rožne doline’. To unikatno popotovanje nas popelje do res odmaknjenega dela Visokega Atlasa, seveda pa se v ritmu kamel zaustavimo tudi v Sahari. Zatem raziščemo še Fez, na koncu pa si privoščimo počitniški dan v znamenitem modrem mestu, Chefchaouen.

 

Maroko - treking M´Goun 

 

 

1. dan
LJUBLJANA – MARAKEŠ.
Večerni let iz Benetk do Marakeša. Pozen prihod, namestitev v hotelu.
letalo, hotel

 

2. dan
MARAKEŠ.
Rdeča prestolnica maroškega juga bije čisto svoj utrip in posvetimo mu cel današnji dan. Dopoldne postojimo pod veličastnim minaretom mošeje Kotubie, potem pa se odpravimo k palači Bahia. Po kosilu si odpočijemo v vrtovih Jardin Majorelle, kjer pokukamo tudi v berberski muzej. Proti večeru se podamo nazaj v center, saj je čas, da oživi slovita Jemma El Fna, kjer najdemo barvno paleto maroške hrane in zabave. Od krotilcev kač do pulilcev zob in prerokovalcev iz kart in čudežnih kamnov. Možnosti za zabavo ne zmanjka!
kombi, hotel, zajtrk

 

3. dan
MARAKEŠ – DOLINA BOUGAMEZ – AROUS (1340 M).
Odpravimo proti Atlasu. Pot nas pelje proti maroškemu podeželju in narava okrog nas se začne hitro spreminjati. Okolica postaja vse bolj zelena in včerajšnji vrvež se zdi že daleč za nami. Postanek za maroški viski – čaj in obvezno tudi kakšen fotostop. Pridemo do doline Ait Bougumez in jasno je, zakaj je to vesela dolina – le kaj drugega lahko človeka preveva ob teh pogledih! V bližini vasi Agouti (1780 m) se srečamo z našo ekipo in predamo našo prtljago mulam. Podamo se mimo reke, s pogledom na lično obdelana polja, do Arousa, kjer si postavimo šotore.
kombi, šotor, zajtrk, večerja, 3 ure hoje

 

4. dan
AROUS – AGHOUIXNI EST (3400 M) – TILIBIYT N’TARKEDDIT (2900 M).
Po okusnem zajtrku nas čaka vzpon proti col-u, kot imenujejo tu prelaze – Tizi-m-Oumskiyg (2910 m). Reka je že v daljavi in že nas obkroža vse bolj gorska pokrajina centralnega Atlasa. Vzpnemo se na greben in panoramsko točko Aghouixni Est (3400 m). Od tu se nam razpre čudovit pogled na M’goun in našo pot, ki nas čaka naslednji dan. Spustimo se na visoki plato Tilibiyt N’Tarkeddit, ki stoji nad dolino Tessaout. To je izrazito zelena oaza, kamor radi prihajajo nomadi s svojimi čredami. Tu postavimo svoj kamp in užijemo ta pravi berberski ambient ter se pripravimo na jutrišnjo preizkušnjo.
6 ur hoje, šotor, zajtrk, kosilo, večerja

 

5. dan
TILIBIYT N’TARKEDDIT – M’GOUN (4068 M) – TIGUITINE (2700 M).
Današnji dan bo dolg, zato ga začnemo zgodaj. Ob zori se začnemo vzpenjati proti vrhu najlepše gore dežele. Najprej dosežemo hčerinski vrh M’Goun Oest (3978 m), potem pa nadaljujemo po gorskem grebenu do najvišjega. Fantastično doživetje, ko imaš na levi strani zeleno severno stran in na desni južno, puščavsko stran dežele. Postanemo na vrhu, da užijemo okolico, potem pa se spustimo proti jugu. Med postankom za kosilo mogoče najdemo kakšne divje kamele. Nadaljujemo do Tiguitine (2700 m), kjer zvečer v berberskem stilu proslavimo prehod mogočnega Atlasa!
8 ur hoje, šotor, zajtrk, kosilo, večerja

 

6. dan
TIGUITINE – AMESKAR EL TAHTANI (1990 M).
Lahkotno začnemo dan v spremstvu reke in počasi se oddaljujemo od visokih gora, katere so tudi na južnem vznožju prekrite z rodovitno zemljo. Po manjšem vzponu se začenja daljši sestop mimo potokov in figovih dreves. Preseneti nas lokalni café, sredi ničesar. Nadaljujemo mimo vasi Tighremt N’Tichki, kjer staro kasbo še danes uporabljajo kot vaško kaščo. Pot se nam razpre, spet je tu reka, ob kateri nas pelje pot do Ameskar El Tahtani (1990 m), kjer postavimo kamp ob vstopu v sotesko Ameskar.
7-8 ur hoje, šotor, zajtrk, kosilo, večerja

 

7. dan
AMESKAR EL TAHTANI – BOU THARAR.
Ko zapustimo kamp, kaj kmalu vstopimo v kanjon in zidovi okrog nas se hitro začnejo višati. Fantastična kanjonska naravna arhitektura kanjona M’Goun, katerega je ustvarila istoimenska reka. Ko se kanjon odpre se pred nami prikažejo prizori lično obdelanih polj in v zraku zadiši po sadnih drevesih in zeliščih, ki tu rastejo. Med kosilom v senci dreves si danes lahko privoščimo kopanje! Zapuščamo brezpotja in prihajamo do naše prve prave vasice na poti, kjer tudi prenočimo v penzionu. Bou Tharar je očarljiva vasica in zvečer se sprehodimo po njenih uličicah, da začutimo vaški utrip.
7-8 ur hoje, penzion, zajtrk, kosilo, večerja

 

8. dan
BOU THARAR – KANJON TODRA – MERZOUGA.
Odpeljemo se proti deželi kasb in palmerij. Postanemo pri kanjonu reke Todre, ter se sprehodimo po eni od teh zelenih oaz, katerim imena so dale datljeve palme. Vse že diši po neskončni Sahari in naša današnja destinacija je peščeno morje, v katerega se bomo zazibali v ritmu kamel (cca 1 h ježe). Te nas pripeljejo do enih najlepših peščenih sipin Erg Chebbi. Prijeten večer ob zvokih bobnov in berberskih pesmi pod čudovitimi zvezdnimi stezami.
kombi, urejen kamp, zajtrk, večerja

 

9. dan
MERZOUGA – FEZ.
Če nam bo vreme naklonjeno, nas čaka prelepo prebujanje barv puščavskih prostranstev. Po zajtrku osedlamo svoje kamele in se vrnemo v civilizacijo. Pred nami je dan daljše vožnje. Mimo reke Ziz se začnemo vzpenjati v Srednji Atlas in počasi se poslavljamo od berberske pravljice. A pred nami je nova zgodba – ta je o najlepši medini na svetu. Prišli smo v mesto Fez.
kombi, hotel/riad, zajtrk

 

10. dan
FEZ – CHEFCHAOUEN.
Fez – kljub temu, da že davno ni več glavno mesto, bo za vedno ostal duhovni in kulturni center dežele. Za dobro jutro se povzpnemo na razgledno točko, od koder se razteza čudovit pogled nad okolico. Fez je tudi mesto obrti in umetnosti in obiščemo izdelovalce zellijev, ki male kamenčke sestavijo v velike mojstrovine. Kdo so bili prebivalci solnega Mellaha izvemo v Fez El-Jadidu, najbolj zanimiv pa bo zagotovo Fez E Bali. Najpopolnejša, stalno naseljena medina na svetu (Unesco), kjer ozke uličice 9. stoletja ponujajo vstop v čisto drugačen svet. Tu je vse, kar človek potrebuje in nekateri ljudje le redko prestopijo obzidje. Obiščemo famozne kadi za barvanje usnja in mnoge druge obrtnike od katerih nam bodo še najbolj v spominu ostali tisti, ki so pri svojem delu resnično s srcem, kot je še zadnji feški izdelovalec glavnikov. Nekaj prostega časa bo tudi za nakupe, po kosilu pa se odpravimo proti enemu najlepših mest v Maroku, kamor prispemo zvečer.
kombi, hotel/riad, zajtrk

 

11. dan
CHEFCHAOUEN.
Čudovito modro mesto – Chauen, kot ga imenujejo domačini. Cel je odet v modro barvo in je prava fotografska Meka. Zjutraj se sprehodimo mimo reke, kjer ženske perejo perilo ter se vzpnemo na bližnji hrib, od koder se razpre razgled nad okolico. Mogoče najdemo tudi kakšno od posebnosti širšega območja – to so plantaže marihuane, iz katerega izdelujejo kif – maroški hašiš. Popoldne je prosto za zadnje nakupe, maroške čaje in užitke v pravljičnem mestecu.

kombi, hotel/riad, zajtrk

 

12. dan
CHEFCHAOUEN – CASABLANCA – BENETKE.
Zjutraj se odpeljemo na letališče v Casablanci, od koder poletimo proti domu.

letalo

 

Dokončni program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.

 

Priprava potovanja: 31. AVGUST 2017.

Organizator potovanja: Samsara potovanja, Marijana Panić s.p. Cvetkova cesta 35, 5282 Cerkno
Splošni pogoji poslovanja: Za potovanje veljajo splošni pogoji turistične agencije Samsara potovanja, Marijana Panić s.p.

 

Cena:
Cena pri 6-9 potnikih: 1.120,00 EUR + doplačilo za letalsko karto
Cena pri 10-14 potnikih: 1.050,00 EUR + doplačilo za letalsko karto

 

Cena vključuje:
* 5 x nočitev v hotelih oz. riadih 2-3*,
* 1 x nočitev v urejenem parku v puščavi,
* 1 x nočitev v prijetnem penzionu v Bou Tharar-ju,
* 4 x nočitev (na trekingu) v šotorih (za šotore in podloge je poskrbljeno),
* 11 x zajtrk,
* 4 x kosilo,
* 6 x večerja,
* vse prevoze in oglede z kombijem,
* lokalnega gorskega vodnika,
* slovenskega vodnika,
* lokalne vodnike v mestih (Fez, Marakeš),
* ekipa na trekingu (kuhar, skrbniki mul),
* vse vstopnine po programu,
* pripravo in organizacijo potovanja.

 

V ceni ni vključeno:
* povratna mednarodna letalska karta; cena karte se giblje med 150 EUR in 300 EUR,
* prevoz do letališča v Benetkah,
* doplačilo za enoposteljno sobo 90 EUR,
* dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini nad 3.000 metrov,
* spalna vreča 25 EUR,
* zavarovanje odpovedi,
* napitnine 50 EUR (na kraju samem).

 

Dokumenti in vizumi

-Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja.
-Za Državljane republike Slovenije vizum ni potreben.

 

Namestitve in prehrana

-Hoteli oz. Riadi v mestih so 2-3*. Penzioni izven mest so preprosti a čisti.
-Kamp na trekingu ima miljon zvezdic, poskrbljeno bo za kamping opremo.
-V Sahari spimo v urejenem kampu.
-Doplačilo za enoposteljno sobo velja samo za nočitve v hotelih in penzionih.
-Nočitve vključujejo zajtrk, na trekingu so vključeni trije obroki, prav tako tudi večerja v puščavi.

 

Skupina in ekipa

-Velikost skupine je MED 6 IN 14 OSEB.
-Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodnik, gorski lokalni vodnik, lokalni vodniki v mestih, ekipa, ki skrbi za nas na trekingu (kuhar in skrbniki mul) ter vozniki.

 

Planirani stroški

-Povprečno 100 EUR za celotno potovanje.
-Doplačila niso všteta v ta znesek.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih