Camino hoja k samemu sebi, Jakobova pot
Camino je pristnost narave, življenj in odnosov in je odločitev, ki jo sprejmeš, da boš v življenju nekaj spremenil. Posvetite se hoji in sebi.
Cena od:
1.149,00 €
Azori - Neodkriti biseri Atlantika in Evropski Havaji
Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi Galapagos Atlantika ali Havaji Evrope.
Cena od:
1.499,00 €
Beograd in Srebrno Jezero s kraljevsko dediščino
Pridružite se nam na štiridnevni poti do Beograda in Srebrnega Jezera z Nanijem Poljancem, ljudskim raziskovalcem in poznavalcem kraljeve družine.
Cena od:
359,00 €
Prvomajski čari Dubrovnika, mesta kamnitih kock
Dubrovnik, mesto z enkratno kulturo, zgodovino, bogato preteklostjo, obdano z morjem in soncem. Mesto, ki je bilo dolga stoletja država zase.
Cena od:
319,00 €

Kolesarska avantura

 Kolesarska avantura 29.11.- 11.12.2015

Kolesarska puščavska avantura


Po puščavi južne Tunizije

 

1.dan

SLOVENIJA – TUNIS – DOUZ

Polet iz Benetk ali z Dunaja prek Tunisa do Djerbe na jugovzhodu Tunizije. Večerni prevoz do kampa v Douzu, kjer nas bodo pričakala tudi kolesa. Lahek prigrizek za večerjo in nočitev v šotorih.

2.dan

DOUZ – TOZEUR – VOJNA ZVEZD

Prvi kolesarski dan nas bo pot vodila skozi prikupno oazico Hamma in njen palmov nasad do slanega jezera, čez katerega se bomo zapeljali (jezero je suho) do kulis, postavljenih za snemanje filma Vojna zvezd in naprej do čudovitih skalnih formacij ob t.i. Kamelji glavi, kjer boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji downhilla. Večerja in prenočevanje v mobilnem kampu Desert Soul, ki vas bo ob vašem prihodu že pričakal na novi lokaciji.

Razdalja: 50 km

Vzpon: 100 m

Podlaga: zbit pesek, asfalt, makadam.

3.dan

TOZEUR – CHEBIKA – REDEYIF – METLAOUI

Mobilni kamp bomo zapustili v dveh vozilih in se čez slano jezero in po cesti odpravili proti gorski oazici Šebika (Chebika), vendar pa bomo kolesa raztovorili malo pred njo in se vanjo skozi palmov nasad že pripeljali s kolesi. Po obisku tolmunov v senci palm med visokimi skalnimi stenami bomo pot nadaljevali najprej po ravnem in se po asfaltni podlagi spustili s 130 m nm.v. na 30 m nm.v., potem pa čez prelaz (makadam, asfalt, beton) na 700 m nm.v. vzpeli do mesteca Redeyif. Od tam se nam bo z vrha oskrbovalne ceste, ki jo je dal zgraditi general Rommel med severnoafriško kampanjo, odprl čudovit razgled na slano jezero Šot al-Gharsa. Sledil bo 7-kilometrski spust (makadam in erodirane betonske plošče) in vožnja po rečnem koritu, asfaltu in makadamu do naslednjega mobilnega kampa, ki nas bo že pričakal na lepi lokaciji v rečnem koritu v puščavi, obdanem z zanimivimi skalnimi formacijami. Večerja in nočitev v šotorih v mobilnem kampu Desert Soul.

70 km

800 m

Zbit pesek, asfalt, betonske plošče, makadam, peščena rečna struga.

4.dan

METLAOUI – SIDI BOUHLEL – DOUZ

Zaradi sipke podlage bomo prvo etapo tega dne prepotovali s terenskimi avtomobili in kolesa razložili v bližini vasice Daqqas ter prekolesarili skozi labirint njenih ulic in tako dobili vpogled v pristno vaško življenje. Sledil bo krajši vzpon do svetišča Sidi Buhlel, potem pa se bomo podali čez prelaz v gorovju Džebel Askariya na severno stran. Pot, ki bo navigacijsko malce zahtevnejša, bo potekala po makadamu, pesku in čez skale po terenu, ki je prevozen tudi s terenskim avtomobilom.
S kolesarjenjem bomo nadaljevali po makadamsko-peščenih pistah po severnem robu največjega severnoafriškega slanega jezera, Šot al-Džerid. V kraju Suk al-Ahad bomo prikolesarili do vročega žveplenega vodnega vrelca, predelanega v vaško kopališče in se po želji v njem okopali.
Preostanek dnevne etape do kampa v Douzu bomo predvidoma prevozili s spremljevalnimi terenskimi vozili Desert Soul. Ta dan smo v civilizaciji, torej je večerja v individualni organizaciji, predlagamo restavracijo v središču mesta. Nočitev v kampu v Douzu.


60 km

250 m

Asfalt, makadam, neostre skale, peščene piste.

5.dan

DOUZ – IZLET DO SIPIN

Prost dan v Douzu, ki je ta dan semanje obarvan. S spremljevalnimi vozili se bomo dopoldne odpravili v mesto ter se prepustili živopisanemu vrvežu na ulicah in trgu. Popoldne se bomo zapeljali do bližnjih sipin in si privoščili sprehod po pesku. Po želji boste lahko najeli štirikolesnike ali pa naredili krog na kameljem hrbtu. Večerja v individualni organizaciji, nočitev v kampu v Douzu.

0 km

6.dan

DOUZ – N.P. DJEBIL

Zapustili bomo Douz in se čez puščavo odpravili proti jugu. Pisto ponekod prečkajo približno pol metra visoki jeziki napihanega peska, kolesarili bomo po odprti pokrajini brez cest in naselij, ki se razprostira proti jugu globoko v Libijo. Odvisno od hitrosti napredovanja bomo do vodnjaka Alkhafair prikolesarili ali pa zadnjo etapo prepotovali s spremljevalnimi terenskimi vozili. Večerja in nočitev v mobilnem kampu Desert Soul.

70 km

100 m

Makadam, asfalt, zbit pesek, peščene piste.

7.dan

N.P. DJEBIL (DO TIMBAINA IN NAZAJ)

Dan je namenjen izletu do mizaste gore Timbain, ostanka praceline Gondvane. Pot do gore je dolga sicer samo 30 km, vendar bomo na njej prečkali dva sipinska prehoda, kjer bo kolesa morda potrebno prenesti. Na vrhu gore začutite piš vetra in popolno tišino ob pogledu na neskončne sipine, ki segajo proti vzhodu, jugu in zahodu, do koder seže pogled. S Timbaina se bomo s spremljevalnimi vozili vrnili do lokacije prejšnjega kampa, kjer bomo povečerjali in prenočili.

30 km

100 m

Kamnita puščava, sipine.

8.dan

N.P. DJEBIL – KSAR GHILANE

Na tej celodnevni etapi bomo po ravni puščavski pokrajini (trda podlaga) čez en sipinski prehod mimo treh beduinskih šotorov-kavarnic prikolesarili do slavne oaze Ksar Ghilan, znane predvsem po tolmunu s termalno vodo, obkroženem z barčki, v katerih prodajajo pivo. Po dolgi puščavski etapi se bo namakanje več kot prileglo. Ta dan kuhinja Desert Soul ne bo pripravila večerje, ki bo v individualni organizaciji. Nočitev v kampu v oazi.

65 km

200 m

Makadam, sipine.

9.dan

KSAR GHILANE

Prost dan ob tolmunu v oazi. Predlagamo sprehod do rimske utrdbe, najem in izlet s štirikolesniki, kamelami ali konji. Večerja v individualni organizaciji, nočitev v kampu v oazi

0 km.

10. dan

KSAR GHILANE – BIR SOLTANE – MATMATA

Čakala nas bo dolga puščavska etapa do berberskega naselja Matmata, znanega po podzemnih bivališčih. Prvih 58 km do vodnjaka Soltan bomo prekolesarili po asfaltni cesti z redkimi ovinki, a zato pogostejšimi spusti in vzponi prek suhih hudourniških strug, kar daje poti nekaj dinamike. Naslednjih 53 km bomo prevozili po puščavskih makadamskih cestah in pistah. Zadnji del poti s približno 300 m vzpona nas bo obkrožala impresivna gola razbrazdana gorska puščavska pokrajina. Če bomo imeli pred večerjo dovolj moči in časa, se bomo sprehodili do bližnjega podzemnega hotela, v katerem je George Lucas posnel precej kadrov za film Vojna zvezd. Večerja v individualni organizaciji v lokalni restavraciji, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelu.
111 km

400 m

Makadam.

11. dan

MATMATA – TOUJANE – BENI ZELTEN – DJERBA

Začeli bomo z nekaj vzpona po asfaltu, po približno 25 km serpentin pa bomo zavili na makadam in se skozi kanjon, ki ga primerjajo s francoskim Verdonom, spustili do vasi plemena Zelten. Po postanku ob tamkajšnji citadeli bomo kolesarili naprej po dolini, ki jo zaznamujejo oljčni nasadi, do vasice Tounine, od tam pa naprej skoraj do obmorskega mesteca Mareth, kjer so zavezniki v 2. svetovni vojni zaman skušali prebiti dobro utrjene nemške položaje na strugi reke Zigzaou. Pred Marethom bomo kolesa naložili na spremljevalna vozila in se odpravili do trajekta za otok Džerba, kjer bomo nastanjeni v hotelu 4**** ob obali, v katerem bomo preživeli zadnji dve noči v Tuniziji. Samopostrežna večerja in nočitev v hotelu.

70 km

750 m

Asfalt in makadam.

12. dan

DJERBA

Prost dan v hotelu z bazenom in plažo. Po želji bomo odkolesarili ali pa se s taksiji zapeljali do glavnega mesta Džerbe, Houmat Souqa. Samopostrežna večerja in nočitev v hotelu.

0-40 km

20 m

Asfalt.

13. dan

DJERBA – TUNIS – SLOVENIJA

Po zajtrku vas bomo zapeljali na letališče Djerba Zarzis, od koder boste prek Tunisa odleteli v Benetke ali na Dunaj, kolesa pa vam bodo na dogovorjeni datum predana v Ljubljani. Konec naših storitev.

Zahvaljujoč dvema spremljevalnima voziloma na vseh etapah bo mogoče del etape prevoziti na sedežu asistenčnega vozila in jo tako skrajšati v primeru nepopravljive tehnične napake, preutrujenosti ali slabega počutja.

Cena: pri 13 - 14 potnikih 1610 € (za zgodnje prijave do 31.03.2015) in 1680 € (redna cena)
Cena: pri 11 - 12 potnikih 1870 € (za zgodnje prijave do 31.03.2015) in 1940 € (redna cena)
Cena: pri 8 - 10 potnikih 2310 € (za zgodnje prijave do 31.03.2015) in 2380 € (redna cena)

Paket vključuje:
Prevoz koles in osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Tunizija – Ljubljana; letalsko vozovnico Benetke (ali Dunaj) – Djerba – Benetke; vse zajtrke od 2. do 13. dne avanture; 4 večerje, pripravljene v mobilnem kampu Desert Soul; 1 večerni prigrizek prvi dan; 2 samopostrežni večerji v hotelu na Djerbi (2 polpenziona v hotelu 4**** na Djerbi v dvoposteljnih sobah); opoldanske prigrizke na dneve, ko je v programu kolesarjenje (8x); izposojo DS šotorov in spalnih podlog za vse noči, ki jih ne preživimo v hotelu; 3 nočitve v kampu v Douzu; 1 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu v Matmati; možnost tuširanja vsak večer (tudi, ko smo v puščavi); pranje športnega perila na koncu 4. in na koncu 8. dne kolesarske avanture (na 40°C); spremstvo dveh asistenčnih terenskih vozil na dnevnih etapah (hrana, voda, prevoz obleke, orodja, rezervnih zračnic, kovčka s prvo pomočjo ...); asistenčni terenski tovornjak s kuhinjo, vodo, električnim generatorjem, kompresorjem za zrak (izpihavanje), pralnim strojem in vrvjo za sušenje perila; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Paket ne vključuje:
Obrokov, ki niso navedeni v razdelku cena vključuje, torej kosil in večerij, ko smo v "civilizaciji" (v Douzu, Ksaru Ghilan in Matmati); energetskih napitkov in športnih dodatkov prehrani; morebitne izposoje koles (150 – 190 eur); rezervnih delov (npr. zračnic, plaščev ali naper); prevoz na in z letališč v Evropi; izstopne pristojbine iz države, ki jo je Tunizija uvedla 1.10.2014 in jo v višini 30 TND (približno 14 EUR) plača vsak tujec, ki zapušča Tunizijo, sam na letališču z nakupom izstopnega koleka, ki ga nalepi v potni list; ostalih individualnih stroškov.

Kaj potrebujete udeleženci poleg opreme Desert Soul?
Gorsko kolo (mogoče ga je tudi najeti), s širino plaščev vsaj 2.2; spalno vrečo, v kateri se boste dobro počutili tudi pri temperaturah do 5°C novembra in marca (do 2°C decembra in februarja ter do 0°C januarja) – šotor in podloga za spanje sta zagotovljena; kolesarsko opremo za najvišje dnevne temperature od 20 do 28°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; naglavno svetilko za v kamp (v temi se ne bo kolesarilo); dobro voljo in solidno fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Tunizijsko kolesarsko avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.

Dodatne informacije: Desert Soul (Tilen Gabrovšek) tilen@desertsoul.com
Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

OPOMBA: v času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so v tej zvezi možne manjše spremembe (cena letaliških taks in ure poletov, odhodno letališče )

POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA
Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

do 90 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 7% cene aranžmaja (administrativni stroški)
90 do 45 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% cene aranžmaja
45 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 50% cene aranžmaja
14 do 10 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% cene aranžmaja
9 do 1 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 80% cene aranžmaja
znotraj 24 ur pred začetkom opravljanja storitve - 100% cene aranžmaja

Ob vplačilu aranžmaja se bomo z vsemi udeleženci sestali in se pogovorili o opremi, pripravi koles, priporočenih rezervnih delih in ostalih vprašanjih. Veselimo se ritja po pesku z vami.

 

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?